ČASŤ DEVIATA

75 11 0
                                    

Určite poznáte ten pocit, keď spoznáte niekoho kto vyzerá ako chodiaca dokonalosť. Od momentu ako váš zrak spočinie na tej tvári či tele, hľadíte naň bez dychu a hlavou sa vám premieta film, ktorý beží od sexu hneď na mieste až po svadbu a mien pre vaše spoločné deti. Slintáte nad daným človekom až prestanete na okamih vnímať svet naokolo. Keby som povedala, že takýto pocit som mala, keď som uvidela Petra, klamala by som. V ten deň som bola otrávená snáď úplne zo všetkého, keby sa dalo povraždím navôkol každého kto sa čo len hlasnejšie pri mne nadýchol. Pri pohľade na neho som neonemela, ani sa zo mňa nestal soľný stĺp zapustený do zeme. Povedzte mi, kto by sa rozplýval nad niekym kto na vás vychrlil takmer plný pohárik horúcej kávy? Čo som cvok? Nekonala sa žiadna láska na prvý pohľad, ani sa mi v hlave nerozzvučali fanfári s rojom motýľov. Ako prvé som si všimla na jeho takmer bordovej tvári od hanby jeho blankytné oči. Pôsobili až komicky ako sa vynímali nad jeho červenými lícami, oči modré ako nebo a líca tak červené, že by aj pekelné plamene vybledli od hanby, ako mu horeli. Práve tá kontrastnosť vo mne vyvolala úsmev namiesto toho aby som na neho začala ziapať ako klasická pomätená ženská. Nepotrebovala som si vôbec skúšať všetky stupne svojich hlasiviek, tie som podrobila skúške o niekoľko dní na jeho gauči. Kto by to bol povedal, že k veľkej láske stačí obarenie pomocou lacného hnusu z automatu?
Kým čakám čo ukáže zázračná palička, miešam nejakú gebuzinu nazývajúcou sa káva a spomínam pri tom na chvíľu kde toto všetko začalo. Keby sa dalo vyveštiť z víriacich sa zrniek dôvod prečo tento mesiac ešte neprišli moje dni, keď krvácam ako vojak na bitevnom poli, hneď by som sa jej chopila. No jasné, nežijeme, ale v krajine kde ti nejaká tučná ženská s bradavicou na nose, ktorá pripomína sušené hrozienko, z troch kúskov zrniek predpovedá budúcnosť a na konci ti ešte podá fľaštičku čarovného elixíru.

Som sama doma, Peter musel ísť na skok do práce, v poslednom čase mám pocit, že tam bez neho neprežijú ani hodinu. Zrejme je aj dobre, že tu nie je, tehotenský test sa mi predsa len robí ľahšie v súkromí. Nepotrebujem aby som cítila ešte aj pri tomto na chrbte jeho pohľad, ktorý vidí prisahám bohu aj cez steny. Poslednýkrát pomiešam ten odpad v pohári a rozhodnem sa vyliať to do drezu. Neobťažujem sa umývať po sebe pohár a idem do kúpeľne pozrieť sa na rozsudok. Avšak zájdem tak za roh kde skončím rovno na Adamovej hrudi. Do čerta!
„Čo tu do riti robíš?" odtisnem sa rukami od jeho hrude, pod prstami zacítim jeho pevné svaly. Je snáď vytesaný z kameňa?
Hryzie sa celý čas do pery, čo ma pomaly začína privádzať do šialenstva. Pobavene mi zamáva papiermi pred nosom. „Cez tú hudbu si ma možno nepočula, ale zabudol som tu toto."
Absolútne nemám potuchy čo rozpráva, lebo mám čo robiť aby som odtrhla zrak od jeho spodnej pery.
Letmo sa mi dotkne brady a podvihne mi hlavu až mu konečne hľadím do očí. Svietia mu tak šibalsky stále? „Oči mám tu." Nepočká na to, či mu niečo odpoviem, vezme si zo stola čo potrebuje a zavrie za sebou vchodové dvere. Jedným pohľadom ma prikoval k zemi, chvíľu mi trvá kým sa spamätám a snažiac sa sama pred sebou predstierať pokoj sa zoberiem do kúpeľne teda už naozaj zistiť či mám ešte ďalší dôvod na nepokoj, aj keď si myslím, že tento jeden mi na dlhšiu dobu určite stačí.

KTO Z KOHO ✓Where stories live. Discover now