Epilog

1K 47 5
                                    

O tři roky později

Milá mami,

jak se máš? A jak se má Jessie a táta? Pozdravuj je ode mne.
V posledním dopise sis stěžovala, že Jessie ti poslední dobou dává dost zabrat... Napsala jsem jí taky dopis, tak snad to alespoň trochu pomohlo.
Ptala ses taky jak se mám já... No upřímně mi moje druhé těhotenství dává zabrat, vážně se poslední dobou přejídám snad úplně vším... Hlavně zmrzlinou. Vsadila bych se, že až se Matthew narodí a trochu povyroste bude zmrzlinu úplně zbožňovat.
No a ne - Zia mě nezlobí, naopak s jejím tatínkem je to horší... Představ si, že zrovna včera jsme malovali pokojíček pro Matta a Fred se rozhodl to urychlit kouzlem! Jenže to vybuchl a nejenže byl celý pokoj okamžitě modrý (jakože i podlaha a dveře), ale i já a on jsme byli celý modří! Vážně jsem myslela, že ho zabíju. K jeho jedinému štěstí u toho nebyla dvouletá Zia - ta totiž zrovna spinkala u sebe v pokoji. Ale tak mě napadá... Nechcete přiletět na pár dní? Ráda bych vás po dlouhé době viděla.

S láskou,       
Hermiona.

Mia udělala tečku za svým jménem, odložila propisku, načež se opřela o opěradlo židle a položila si pravou ruku na svoje velké bříško, ve kterém pobýval malý Matthew.

„Máma!" ozval se za Hermioninými zády dětský hlásek. Hermiona se usmála a pootočila se na židli, čímž se jí otevřel pohled na její dvouletou dceru, která nedbala na to, že jí její tatínek chtěl sundat maličký kabát a místo toho se rozběhla za mamkou.

Jakmile se zastavila před Hermionou, Hermiona si jí posadila na klín: „Zlatíčko. Nezlobil tě tatínek se strejdou Georgem?"

„Zjobij." napráskala Zia svého tátu bez zaváhání. Fred, který k nim právě došel a políbil svou manželku na uvítanou, si pohoršeně odfrkl: „To je hrozný... Nemám úctu ani u svojí dcery!"

„Možná bys nějakou úctu měl, kdyby sis ze všeho nedělal legraci," usmála se na něj Hermiona.

„Hermiono Weasleyová! Jestli se mě snažíš polepšit, tak ti to nevychází!" zasmál se Fred.

Mia ale jen bezstarostně pokrčila rameny a zasmála se: „Ani jsem nedoufala, že to vyjde."

Fred s Hermionou se za ty roky, co byli spolu škádlili téměř neustále. A i když Fred Hermionu občas dost štval, stejně se nic neměnilo na tom, že ho milovala. Stejně tak jako on miloval ji.
Vždyť si jí vybral. To ona byla jeho manželka. Jeho Weasleyová.

Weasleyová ✔️Where stories live. Discover now