3. Pohřeb ✅

2.2K 90 8
                                    

Poté, co Harry s Brumbálem domluvil, odešel Harry vrátit bezovou hůlku do Brumbálovy hrobky. Hermiona se vrátila do Velké síně.

V síni už moc lidí nebylo; většina šla spát (přeci jen celou noc bojovali), ale ti, co v síni zůstali, měli důvod. Důvod byl prostý, ale hodně nepříjemný: někdo jim blízký v bitvě padl. A že těch padlých nebylo málo. Bylo jich padesát, samozřejmě plus Voldemort a nějací Smrtijedi (je ale nikdo nepočítal).

Hermiona se přidala k truchlícím Weasleyovým, kteří klečeli u Rona. Sedla si vedle Ginny a objala ji kolem ramen.

Nikdo nic neříkal. Všichni jen vzlykali. Nejhůř na tom byl Fred, který si stále dával za vinu že je Ron mrtvý. Po chvilce přišel Harry.

„Já si myslela že ses chtěl prospat." podivila se Hermiona.

„Chtěl jsem, ale nemohl jsem usnout." řekl Harry a po tvářích mu také začaly stékat slzy. Pořád tomu nemohl uvěřit. Jeho nejlepší kamarád Ron byl mrtvý. Harry už nikdy neuslyší jeho narážky na Hermioninu posedlost knihami ani jak odmlouvá Molly, že si svůj pokoj uklízet nebude. Byl pryč. Navždy.

Po asi hodině odešli všichni spát.

O dva dny později

Židle rozmístěné na louce u hřbitova byly plné. Bylo jich docela málo, ale i tak to stačilo. Dnes se totiž konal pohřeb Rona. Ostatních 49 mrtvých si odvezli jejich rodiny, aby je mohli pohřbít.

Na dnešním pohřebu Rona byli tito lidé: Molly, Arthur, Bill, Fleur, Charlie, Percy, Fred, George a Ginny Weasleyovi, Harry Potter, Hermiona Grangerová, profesorka Minerva McGonagallová, Rubeus Hagrid, Dean Thomas, Seamus Finnigen, Neville Longbottom, Lenka Láskorádová, Parvati a Padma Patilovy, Ernie Macmillan a spoustu dalších. Samozřejmě tam byli i zbylí členi Fénixova řádu.

Weasleyovi s Harrym a Hermionou seděli v první řadě.

Od Ronových nejbližších se očekávala řeč. Začal Harry: „Rone, jestli mě teď slyšíš, chci ti říct že jsi byl úžasný kamarád. Byla s tebou sranda. Dokázal si mě rozčílit i rozesmát. Splnili jsme tvoje poslední přání, ukončili jsme bitvu vítězstvím. Škoda že už tu nejsi mezi námi, nikdy na tebe nezapomenu, kamaráde, " a pokračovala Hermiona: „Rone, byl jsi to vždycky ty, kdo mě dokázal nejvíc rozčílit a rozbrečet, ale dokázal si mě i rozesmát. Hlavně poté co jsme utekli z banky na drakovi. Všichni tři jsme se váleli smíchy po zemi. Nikdy na tebe nezapomenu."

Pokračovala Molly: „Byl jsi nám skvělým synem, Rone. Nejvíc v životě jsi mě rozčílil, když jste s Harrym vzali auto a letěli jste do Bradavic. Co já bych za to dala, aby jsi tady byl, aby jsi mě rozčílil. Byla s tebou zábava a dělal si mi radost. Mám tě ráda a nikdy na tebe nezapomenu. Nikdy."

Arthur: „Jak už říkala Molly, byl si nám skvělým synem, Rone. Přáli jsme si pro tebe jen to nejlepší. Nikdy nezapomeneme na chvíle co jsme s tebou prožili. Na tvoje narození. Když ses narodil byl jsem šťastný. Nejšťastnější táta jsem, ale byl ve chvílích, kdy jsme celá rodina seděli u krbu a povídali si. Nezapomenu na tebe. Už nikdy."

Ginny: „Už nesčetněkrát jsi mě rozčílil, ale byl jsi mi výborným starším bratrem, Rone. Už nikdy nezapomenu, vždycky tě budeme nosit v srdci."

Percy, Bill a Charlie řekly že na něj nikdy nezapomenou a potvrdili Ginnyina slova.

George: „Rone, já i Fred jsme nebrečeli, ani už nepamatuju, jak dlouho. Ty jsi to ale dokázal, rozbrečel si nás. Kdyby si neumřel byl by to veliký úspěch, který by zasloužil oslavu. Ale ty si umřel a tak nemáme na oslavu ani pomyšlení. Nikdy nezapomenu na tebe ani na to jak si nám z obchodu chtěl vzít bez zaplacení nějaké věci. Teď bych dal cokoliv za to abych mohl svému mladšímu bratrovi Ronovi dát co si jen v obchodu vybere."

A nakonec Fred: „Rone, chtěl bych ti poděkovat za to, že si mi zachránil život. I když si za tu záchranu zaplatil vlastním životem. Těsně před tím než jsi přede mě skočil jsem si pomyslel, že nikdy už nepolíbím holku, kterou už nějakou dobu miluju a která to neví. Teď vím že se takové pocty nedostane tobě a je mi to líto. I když jsme si z tebe s Georgem občas dělali srandu, stejně jsme tě měli rádi a pořád máme. Pořád si myslím že za tvou smrt můžu já. Měl jsem ti zabránit vrhnout se přede mně. Měl jsem to být já. Nikdy na tebe nezapomenu. Pořád mě pronásleduje pohled, jak padáš mrtvý k zemi a jak Hermiona potvrdila že jsi mrtvý. Dostal si mě na dno, Rone, a jsi první komu se to podařilo."

Weasleyová ✔️Where stories live. Discover now