10. Nevrátím se

1.6K 64 1
                                    

Všichni hleděli na Harryho, který byl v bezvědomí a Ginny, která měla v očích slzy. Nikdo z ostatních si nedokázal představit čím si Ginny prochází. Až na Molly, ta stejnou bezmoc zažila když byl Arthur napaden Naginim. Arthur zase Molly nikdy neviděl smrtelně zraněnou, takže si to taky nedokázal představit.

Fred si zase nedokázal představit že by na Harryho místě byla dívka, kterou miluje.

Hermiona se cítila podobně jako Ginny. Ginny na tom ale byla hůř, protože jí v nemocnici ležel její přítel, Hermioně tam ležel kamarád. Vlastně ani Hermiona netušila jak se Ginny cítí, protože nikdy nemilovala. Než Ron umřel myslela si že jej miluje, ale potom si uvědomila že to nebyla pravda. Brala jej jako nejlepšího kamaráda.

Najednou sebou Harry škubnul. Zamrkal a hned jak si uvědomil co se stalo otevřel oči. První koho uviděl byla Ginny.

„G-Ginny?" zeptal se čímž na sebe upoutal pozornost. Ginny se na něj usmála, ale úsměv hned zmizel, protože Harry začal lapat po dechu. Dělalo mu hrozné potíže se nadechnout. Okamžitě přiběhli lékouzelníci a začali Harryho levitovat z místnosti. Ještě než vyšli z místnosti ztratil Harry vědomí, ale nepřestával lapat po dechu.

Ginny začaly po tvářích stékat slzy a tak si jí Hermiona přitáhla do obětí.

„Proto jste tady, kvůli Harrymu?" ptal se Fred, který Ginny smutně pozoroval. Obě dívky mlčky přikývly.

„Ale... Jak?" zeptal se George. Otázka byla sice podivná, ale všichni pochopili že se ptal jak se dozvěděly, kde Harry je.

Ginny vytáhla z kapsy dopis, který dostala ráno a podala ho Georgovi. Ten si jej přečetl a podal jej Molly a Arthurovi, kteří jej podali Fredovi.

********

Uběhly dva dny a Ginny seděla v Doupěti. Nevrátila se do Bradavic, protože by tam nezvládla být zatímco Harry leží u Munga. Četla si Denní věštec:

Harry Potter - chlapec, který přežil nebo také ten, který přemohl pána zla - byl před dvěma dny přivezen do Nemocnice u svatého Munga. Poté co se asi po třech hodinách probral málem zemřel. ,Opravdu nevím co se mu mohlo stát. Nemyslím si že to bylo na bystrozorské misi.' vyjádřil se šéf bystrozorů.
Potterova přítelkyně Ginny Weasleyová se poté odmítla vrátit do Školy čar a kouzel v bradavicích, ze které odjela kvůli panu Potterovi. Lidé zatím nevědí zda se slečna Weasleyová do Bradavic vrátí nebo ne.

Kuchyní se ozvalo uchechtnutí. Ginny věděla že kdyby nechodila s Harrym nikoho by nezajímalo zda studuje v Bradavicích. Nakonec se jen zvedla, vzala si kabelku a zavolala na Molly že jde navštívit Freda. Poté vyšla z Doupěte a přemístila se.

Pokusila se navštívit i Harryho ale k němu jí nepustili a tak šla za Fredem.

„Ahoj, Ginny. Jak se máš? A jak se má Hermiona?" to Ginny zaskočilo. Odkdy se zajímal Fred o to jak se má Hermiona? Nahlas ale neřekla nic.

Vrátila se do Doupěte a na stole uviděla obálku nadepsanou jejím jménem. Otevřela jí a přečetla si dopis. Byla to odpověď na kterou čekala od včerejška. Ani nečekala že dopis příjde tak rychle. Byla ale šťastná.

Molly přišla do kuchyně a když uviděla dopis v Ginniných rukou zeptala se: „Co píšou?"

„Vzaly mě do družstva Holeyheadských harpyí."

To Molly šokovalo. „Ale.. Ale co Bradavice?"

„Už se tam nevrátím."

„Zlatíčko... Nechceš si to rozmyslet?"

„Nevrátím se." opakovala tvrdohlavě Ginny.

Weasleyová ✔️Where stories live. Discover now