2. Vítězství ✅

2.5K 95 5
                                    

Věnováno @Gryffindor-Alexis

„Kde je Harry?" zeptala se najednou Ginny. Zněla vystrašeně.

„No jo! Vždyť ještě před chvílí tady byl. Vcházel sem se mnou," řekla Hermiona a pak se podívala na Ginny, která se na ní dívala se stejně velkým strachem v očích, který Hermiona sama cítila.

„Nešel se snad vzdát Voldemortovi, že ne?" ptal se George. Hermiona se právě toho bála; nechtěla přijít o dalšího kamaráda.

Molly už už chtěla něco říct, když v tom jí někdo předběhl: „Harry Potter je mrtvý. Byl zabit na útěku, když si chtěl zachránit svoji kůži, zatímco vy jste za něj pokládali životy. Přinášíme jeho tělo na důkaz, že váš hrdina zemřel.
Bitvu jsme vyhráli. Ztratili jste polovinu bojovníků. Moji Smrtijedi jsou v přesile a chlapec, který zůstal naživu, není více mezi námi. Musíme s válkou skoncovat. Každý, kdo bude pokračovat v odporu, ať muž, žena či dítě, bude utracen, a popravena bude i celá jeho rodina. Vyjděte okamžitě z hradu, poklekněte přede mnou a budete ušetřeni. Vaši rodiče a děti, vaši bratři a sestry budou žít, bude jim odpuštěno a všichni se ke mně připojíte v novém světě, který společně vybudujeme," dokončil svůj dlouhý proslov Voldemort.

Ve Velké síni najednou bylo absolutní ticho, do té chvíle byla síň plná vzlyků a bolestného sténání. Teď však nikdo ani nedutal. Hermiona i Ginny obě zbledly a Ginny cítila jakoby se v ní všechno propadlo. Obě doufaly, stejně jako všichni v síni, že Voldemort nemluví pravdu.

Nakonec se zvedla profesorka McGonagallová. „To není možné, NEMŮŽE to být možné." říkala tiše sama sobě, když odcházela z Velké síně, aby se ujistila že to, co Voldemort říkal, není pravda.

„NE!" slyšeli vykřiknout profesorku McGonagallovou. Teď už se zvedla i Ginny a rychlostí blesku vyběhla za profesorku.

„NE! HARRY! HARRY!" tento výkřik trhal srdce celé Weasleovic rodině. Z Ginnyna výkřiku bylo znát že trpí víc než ostatní. Z toho výkřiku poznali všichni v celé síni, že ona do něj byla zamilovaná.

„NE!" vykřikla i Hermiona, která hned jak uslyšela Ginnynin výkřik běžela za ní.

Po tomhle výkřiku se všichni probrali a zamířili za Ginny, Hermionou a profesorkou McGonagallovou.

Když uviděli Smrtijedy a Voldemorta s jejich zajatcem Hagridem, který se otřásal vzlyky a který měl v náručí Harryho tělo, naštvali se. Všichni byli smutní a některým po tvářích stékaly slzy.

Všichni sledovali Nevilla, jak zabil hada Naginiho a jak se kvůli tomu Voldemort rozzuřil. No a pak vypukl boj.

Po pár minutách boje zabila Molly Weasleyová Belatrix Lestrangeovou. V tu chvíli se Voldemort rozzuřil ještě víc než byl a to bylo co říct. Jenže ještě před tím než stačil na Molly vyslat jedinou kletbu, někdo síň rozpůlil štítovým kouzlem. Voldemort se podíval na místo odkud kouzlo vyletělo. Pár vteřin tam nebylo nikoho vidět, ale po chvíli ze sebe strhl neviditelný plášť Harry Potter.

„Harry!" a „On žije!" tyhle výkřiky se nesly celou síní, ale všichni hned zmlkli, protože Harry a Voldemort kolem sebe začali kroužit. Po několika minutách se ve stejnou chvíli ozvalo: „Avada kedavra!" a „Expelliarmus!" a Voldemortovi vyletěla hůlka z ruky a padl mrtvý k zemi.

Všem trvalo asi minutu než se vzpamatovali. Hned jak se tak stalo začali všichni gratulovat Harrymu.

Potom se konala hostina a Harry s Hermionou se vydali do ředitelovy pracovny. Při cestě tam Harry Hermioně pověděl co se dozvěděl v Snapeových vzpomínkách i co se stalo v lese.

Když dorazili do ředitelny ozval se potlesk a někteří bývalý ředitelé a ředitelky plakali. Harry si promluvil s obrazem profesora Brumbála.

Weasleyová ✔️Donde viven las historias. Descúbrelo ahora