45. rész

446 34 6
                                    

- Azt hiszem készen is vagyunk. - guggoltam le a sütő elé, amikor már távolabbról is jól lehetett látni, hogy a sütiket nemsokára kivehetjük majd.

Jimin is leguggolt mellém és miután rábólintott, megbizonyosodtam róla, hogy sokat tanultam ma tőle. Egyetlen egy baklövésem volt a pár óra alatt, amit itt töltöttünk, méghozzá az, hogy véletlen magamra borítottam a lisztet, ezáltal teljesen fehér lett a ruhám. Jimin marha jól szórakozott a szerencsétlenkedésemen, úgyhogy előszeretettel borítottam rá is egy keveset, azt már viszont direkt tettem. Nem sértődött meg, mindkettőnk jót nevetett rajta, aztán folytattuk a munkálatokat. Ez nagyjából egy órája történt, de még mindig tiszta liszt vagyok és Jiminről sem jött le.

- Mostmár megdícsérhetsz. - fordultam szembe vele, ő pedig szemet forgatva ugyan, de tette, amit kértem.

- Nagyon ügyes voltál, de te takarítod le a lisztet mindkettőnkről! - nevetett fel.

A helyzet az volt, hogy amíg én tetőtől talpig lisztes voltam, Jimin szinte alig kapott belőle. Az arcát liszteztem össze, a haját egy kicsit, valamint a mellkasára is került egy, de semmiképp sem olyan vészes a szitu, mint az én esetemben. Beleegyeztem egyébként, hiszen a legjobb megoldás az lesz, ha leveszi a pólóját majd otthon, én pedig kirázom a saját ruháimmal együtt. Ami pedig a fejünkre borult lisztet illeti, majd valahogy kijön.

- Készen vagytok? - toppant be váratlanul Jieun. - Mi történt? - kérdezte, amikor konstatálta, hogy mindketten koszosak vagyunk. Jimin kissé megijedt, viszont ahogy Jieun felnevetett, ő is megnyugodott.

- Esküszöm véletlen volt! - emeltem védekezőn magam elé a kezeim, mire Jieun csak mosolyogva megingatta a fejét, majd a sütőkhöz lépett.

- Két perc és kivehetitek. - mondta - Én elindulok haza, köszönöm, hogy segítettetek. - tette hozzá, mi pedig csak halvány mosollyal az arcunkon, bólintottunk egyet.

Miután lejárt a két perc és Jieun is elhagyta a cukrászdát, mi gyorsan elpakoltunk és kitakarítottunk Jiminnel, hogy minél előbb haza tudjunk menni, mert még rengeteg dolgunk lesz a mai nap folyamán. Még csak négy óra van, de már most hulla vagyok. Az edzéses-fotózós dolog hatkor kezdődik, addig még van egy kis időnk pihenni. Elrendezgettük a süteményeket a kirakatban, majd bezártuk a boltot addig, amíg anya munkatársa meg nem érkezik.

Otthon Jieun mégegyszer megköszönte, hogy segítettünk neki, majd megkért minket, hogy pakoljunk össze arra a pár napra minden cuccunkat, amit vinni szeretnénk. Rábólintottunk és fel is mentünk az én szobámba mind a ketten. Ekkor realizáltam, hogy Jimin halál komolyan gondolta, amikor közölte, hogy én fogom mindkettőnket letakarítani.

- Add ide a pólód. - pillantottam Jiminre, aki nagyokat pislogva dolgozta fel, amit mondtam. - Te kértél meg valamire, amit a felsőd nélkül sajnos nem tudok teljesíteni. - biggyesztettem le az ajkam, mire ő vonakodva ugyan, de kibújt a pólójából és a kezembe adta.

Hozzá kell szoknom a látványhoz, mivel a nagyiéknál van egy óriási medence, valamint egy nyomorult szigeten élnek, így konkrétan elkerülhetetlen, hogy lemenjünk a strandra vagy esetleg fürödjünk a medencében május végén. Ilyenkor már legalább harminc fok van, elviselhetetlen hőség és egészen augusztus végéig tart. Én őszintén nem tudom, hogy a globális felmelegedés csak minket szivat vagy más országokat is, de nem bánnám, ha nem kellene megsülnöm folyamatosan.

Gyorsan kiráztam a pólóját, majd az enyémet is és bedobtam azokat a mosógépbe. Nem igazán zavartattam magam, de azért azt sem akartam, hogy megismétlődjön a reggeli incidens, mivel tudom, hogy Jimin számára nagyon kellemetlen volt. Kár, hogy számomra cseppet sem, ráadásul még aranyosnak is tartottam, de neki erről nem feltétlenül kell tudomást szereznie.

Out Of The Blue [JIKOOK]Where stories live. Discover now