Kırmayın

84 5 0
                                    

Birini çok seviyor olabilirsiniz. Belki sevdasından gözünüze uyku girmez,belki özleminden yemekten kesilirsiniz..
Aşk nedir diye sorduklarında tarif edemezsiniz belki.. Aşk bugün gider,toz pembe her şey kalkar gözünüzden,gönlünüzden..
Ama sevda diye bir şey var o gitmez bir yere.. Sevmek hesap işi değildir. Eğer birini seviyorsan yaptıklarının hesabını yapmazsın. En son ben şunu yapmıştım şimdi o yapsın demek değildir sevda. Bir şeyler yaptıkça karşılık bulamıyor olsan da mutlu oluyorsan,sevgisini sözlerinden değil de gözlerinden anlıyorsan sevdadır bunun adı. Sevmek işinde kalbimi çok kırdı uzak durayım diye bir şey yoktur. İstesen de duramazsın zaten.. Birini Allah rızası için seviyorsan ve ona tahammülün,çok kırıldığında bile Allah rızası içinse,sabredebiliyorsan.. Hiç görmediğinde,sesini duymadığında kalbinde ki sevgiden bir gram azalmıyor tam tersi daha çok seviyorsan.. Haksız da olsan özür dilemeyi biliyorsan,onun acısı kendi acından çok acıtıyorsa canını. En önemlisi onla en kötü gününü onsuz geçirdiğin en güzel gününe değişmiyorsan.. Sevdadır,sevdadandır..
Diyeceğim şu ki çabalamadan kenara geçip beklemektense,bir şeyler yapmış olarak bekleyin.. Çünkü eğer gerçekten seviyorsanız çabalamaya değer..
Bir de,eğer çok sinirli veya üzgünseniz bir saniyeliğine “ya Sâbr” diyin.. Çünkü sevdiklerinizin kalbinde kırmak için değil. O kalbi yaşatmak için varsınız.. Kırmayın..kınamayın.

RUHUMUN İZİ 🥀Where stories live. Discover now