Eski Dost/ Yeni Düşman

643 70 33
                                    

Şarkı Önerisi:
Yusuf Güney- İki Romantik Deli 😘

Elçinin Ağzından:

"Yerleştiniz mi anne?"

"Yerleştirdik kızım eşyalarımızı. Abinle konuştun mu?"

"Yemeğe gelecek konuştum. Bu sırada da şirketle ilgili konuşacağız. Zaten kulağına bazı şeyler gitmiş."

"Abin ne diyecek bakalım."

"Bakalım, neyse anne ben yemeklere bakayım." deyip mutfağa ilerledim.

°°°

"Abicim ellerine sağlık her şey harika olmuş."

"Afiyet olsun abicim." Abim peçeteyle ağzını sildikten sonra

"Evet, gelelim iş meselesine. Anlatın bakalım noldu? Neden ayrılma kararı aldınız?" Abime olan olayları anlattıktan sonra

"Şimdi onların yaptığı şey tabii ki yanlış. Sonuçta hepiniz ortak hisse sahibisiniz ve hepinizin ortak görevleri var. Hadi 1 ya da 2 defa kaçamak yap ama sürekli sürekli olmaz bu. Çocuk olabilir yine tamam ama senin de çocuğun var. Senin çocuğun varken sen işe gidebiliyorsan Esende gelebilir bu konuda size hak verdim. Ama iyi düşünün taşının Elçin. Esenler bir süre zorluk çekecekler. Hatta belki de piyasadan silinecekler. Çok zor bir duruma düşecekler. "

"Abi bunu bende istemiyorum tabii ki. Ama ben sıkıldım artık enayi yerine konulmaktan. Ya ben kocamı göremez oldum. Esen ve Behzat işleri Rehaya yıkıyorlar sonra kendileri evdeler. Önce bahaneleri benim tasarımlarımı beklemeleriydi. E tasarımlar hazır işte. Ama Esende yok ortada hala Behzatta. Kumaş meselesini de anlattım mesela. O kumaşı almak için ne kadar uğraştığımı sen biliyorsun. Mahvetti ama aldığım kumaşları Behzat. Geri de bulamadı ondan. Yine ben buldum. Bunu kimin yapması gerekiyor peki? Behzat değil mi üretimde ki? E kumaşları bulmak onun sorumluluğunda değil mi? Neden ben uğraşıyorum peki abi?"

"Birazdan Esenler burda olur. Konuşmanız için çağırdım. Gelsinler ve kararınızı verin. Ona göre bir toplantı yaparız ve ayrılırsınız olur biter. Biz ayrılmayacağız ama tabii ki." Abime gülümseyip elini tuttum.

"İyi ki varsın abi."

"Sende öyle bitanem. Masayı toparlayalım o halde hep birlikte hızlıca. Bende biraz Adoşla uğraşayım çok özledim onu." Kafamı sallayıp yerimden kalktım ve masayı toparlamaya başladım.

°°°

"Elçinlerin rahatsız olduğu konular bunlar Esen. Ki haksız da değiller. Onlar şirkette ne kadar sorumluluk sahibiyse siz de o kadar sorumluluk sahibisiniz."

"Abi biliyoruz bunu zaten bizde. Ama Gediz-"

"Esen, senin Gedizin var, onun Adelyası. İkisi de daha yaşlarını doldurmadı. Bu kız çocuğunu kucağına alıp şirketle, işiyle ilgilenebiliyorsa sende yapabilirsin. Yapmak zorundasın. Hala bahanelerin arkasına sığınma."

"Bahane arkasına sığınmaya gerek yok ki. Olan bişeyden bahsediyorum ben."

"E peki senin çocuğun var sen öyle gelemiyorsun. Kocan da mı çocuk bakıyor Esen?" dedim sonunda ağzımı açarken.

"Behzata evde ihtiyacım olabiliyor."

"Esen, benim kocam biz Trabzona gitmeden önce ki 2 hafta boyunca çocuğunun yüzünü göremedi sizin yüzünüzden! Sen ne ihtiyacından bahsediyorsun ya?"

"Biraz sakin ol." dedi Reha fısıldarken.

"Gediz hayati tehlikeyi atlattı Elçin send-"

"11 ay geçti üzerinden 11 ay. 1 ay sonra 1 yaşına basacak bu çocuk. Daha ne tehlikesi. Senin var ya psikolojin bozulmuş." Sonra abime döndüm ve

Sen ve Ben Değil! BİZ Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin