H.3

610 22 0
                                    

⚠❗TRIGGER WARNING ❗⚠

Na Samuels "rondleiding" gingen we opnieuw naar de zitkamer. Eikenhouten deuren hielden elke kamer afgesloten. Samuel stopte voor een van de enorme deuren en klopte aan. De stem van Emma klonk van achter de deur en we hoorden dat we binnen mochten komen. Samuel duwde de deuren open en ik keek binnen in een kamer met een kristallen kroonluchter open haard, sofa's, tapijten en schilderijen aan de muur. 

Dit was heel anders dan het rijtjes huis waar ik in woonde Bij Jeff en Lindsey in België. Emma zag dat ik samen met Samuel in de enorme houten deur stond en kwam naar mij toe gelopen. Ze omhelsde mij innig en wierp een vuile blik op Samuel. Ik vroeg mij af of hij het echt meende van wat hij gezegd had daarnet. Ik krabde aan men arm met mijn nog niet eens half genezen sneden want onder mijn mouwen jeukte ze door het stof waarvan ze gemaakt waren. John keek trots naar mij. 

Alsof ik ooit iets gedaan had en alsof ik ooit iets zou doen dat hen trots zou maken. Samuel rolde met zijn ogen en ging aan de lange tafel zitten. Emma en John keken elkaar aan maar zeiden niets. Al snel gingen de twee ook zitten en kwam ik als laatste aan tafel zitten. Het eten werd gereserveerd, peperduur. Ik kon niet geloven dat ze zoveel geld hadden met alleen Emma die werk had. Hadden ze de lotto gewonnen? of Euromillions? Het was vrij stil aan tafel totdat Emma over iets angstaanjagend begon. School. "Lieve schat," begon ze. Aangezien het niet anders kan ga je morgen al naar je nieuwe school. Samuel zal naar dezelfde school gaan en zal jouw dus elke avond en ochtend vervoeren met zijn wagen. 

Ik keek naar Samuel als die al met de auto mag rijden zal die dus iets ouder zijn dan mij. Ik knikte met mijn hoofd om te laten zien dat ik het begrepen had. Samuel die zowat niets had gegeten stond op van tafel gaf mij een doods blik en verliet de eetkamer. Emma die haar lach nu echt wel aan het forceren was negeerde hem. Het eten was echt lekker en ik gaf in gedachten een compliment aan de kok/kokkin. 

John die net klaar was met eten stond ook recht en verliet met een glimlach naar mij en een kus aan zijn vrouw de kamer. Emma bleek een hele trage eter te zijn en ik kon het bijna niet aanzien hoe langzaam ze kauwde op een mini stukje voedsel. Mijn ogen draaide alle kanten op geen enkel klein detail van de kamer zag ik niet. (En zeker niet de hoeveelheid aan stof er lag.) "Je mag gaan" Ik keek Emma verbaast aan. ze zuchtte "Je hoeft niet perse blijven wachten tot ik klaar ben je kunt even goed gaan kennis maken met het huis waar je nu een tijdje blijft. een tijdje. 

Ik stond recht en verliet in stilte de kamer. Waar was de kamer nu ook alweer? Shit dat begint geweldig. Ik liep een tijdje doelloos in het rond tot ik op een gegeven moment letterlijk tegen Samuel op botste. En het leverde me weer een blik op. 'Wat is er kleintje?' Achterdocht was goed te horen in zijn stem en ik begon zowat over mijn woorden struikelend vragen waar de slaapkamer was. Samuel sloeg zichzelf met de palm van zijn hand op zijn voorhoofd en lag snel uit waar ergens de kamer was. "Het is een dubbele kamer met zwarte deuren naar jouw kant toe daar ga jij slapen." 

Ik bedankte hem maar hij was niet eens meer aan het luisteren. Hij ging een kamer binnen met zilveren deurklinken en gooide de deur met een klap achter zich dicht. Met Samuels uitleg vond ik gemakkelijk de kamer en ging die dan ook binnen. ik deed de deur open knipte het licht aan en ik viel meteen over een stapel boeken. Boeken?  Van Samuel kreeg je nu niet echt het gevoel dat hij graag las, ik nam het eerste boek en las de titel. Honderd procent fantasie. Geen enkele realiteit zou je in dit boek terugvinden daarnaast hingen er nog posters van Linkin Park, Imagine dragons, muse, en bring me the horizon op de muren. 

De gordijnen waren dichtgetrokken en er lagen overal kleren. Het bed was onopgemaakt, zijn kussen was op de grond gevallen. Ik had het gevoel alsof ik het benauwd kreeg. De kamer zelf was wit geschilderd maar het was iets aan de kamer zelf wat het donkerder maakte. Ik liep door tot de zwarte deuren en trok deze open. Mijn dozen waren al blijkbaar hier neergezet en ik kon aan het uitpakken beginnen. De kamer was muffig, ik trok de gordijnen open en opende het raam. 

Wat altijd het eerste is wat ik zou uitpakken zijn mijn CD's, boeken en posters. In mijn geval waren de muren helemaal zwart geverfd met een witte zin die eigenlijk nooit is is afgewerkt : i found so much beauty in the dark; Ik zag de verfborstel en de witte verf liggen en besloot de zin af te werken : as i found horror in the light. Nadat ik al mijn boeken en CD's en posters uit de doos had gehaald begon ik ze op te stapelen op de boekenkasten die er al stonden. Ik plakte de posters ergens waar ze de quote niet overlapten en de CD's stapelde ik op in het kleine kastje die met mij was meegereisd was. 

Daarna begon ik aan de dozen met mijn kleren in. Ik haalde wat lakens uit de grote witte kast in Samuels deel van de kamer maakte mijn bed op met zwarte lakens. Zoals thuis. Ik slikte een brok weg en dacht weeral aan jack, Jeff en Lindsey. Aan men echte moeder en echte vader. Aan alles wat ik aan iedereen had aangedaan. Het was hartverscheurend. Het deed pijn en niet veel later zette ik mijn mes aan mijn huid en sneed. Tranen kwamen nooit wanneer ik het deed ze kwamen later. Ik legde mezelf op bed en dacht verder aan niets meer. Ik was er niet trots op en zou het ook nooit zijn.

_________________________

Even voor de duidelijkheid.
Als jij iemand bent die aan het worstelen is met depressie, zelfmoordgedachten, of je doet jezelf op een of andere manier pijn en je wilt of kan er niet met iemand over praten van je familie of vrienden dan kan je altijd naar de site awel gaan (awel.be) daar kan je met mensen anoniem chatten, bellen of je kan je vraag posten op hun forum daar kunnen dan andere bezoekers van awel en de medewerkers van awel je een antwoord geven je vraag, het is 100% anoniem en helpt echt.

Op de zelfmoordlijnen hieronder kan je bellen chatten of mailen

Zelfmoordlijn belgië: http://www.preventiezelfdoding.be

Zelfmoordlijn nederland: https://www.113online.nl/

-zhalia

destroy usWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu