Miranlar ve Aynalar

3.3K 111 81
                                    

Selamlar sevgiler..
Reyyan ve Miran'ın bir ömürlük misafiri var :)
Keyifli okumalar..🌾
Oylar ve yorumlar size emanet..♡

Yazın sıcacık havası kendini kışın kollarına bıraktığında Midyat'a beyaz bir örtü ile beraber dinginlik de gelmişti. Sanki tüm olumsuzlukların üzeri tertemiz örtülmüş gibiydi. İki aile şimdilik sükûnet içerisinde olsalar bile huzur bozan şeylerin baş göstermesi pek yakındı.
Yaklaşık üç buçuk aydır her şey olağan gidişatın aksine fazla iyi gidiyordu. Reyyan son aylarında harika bir hamilelik geçiriyor, Miran ise gününün büyük bir kısmını karısıyla geçiriyordu. Hatta sona yaklaşırken anne bebek eğitimi almak isteyen karısıyla beraber derslere bile girecek zamanı yaratıyordu. Elbetteki bu dersler bir hemşire tarafından haftanın belli günlerinde konakta verilmesi için Miran tarafından ısrar edilmiş, üstüne birde bu sebeple ek ücretle beraber özel araç tahsis edilmişti. Aksi halde Miran karısının bu halde dışarı çıkmasına izin veremezdi. Bu yüzdendir ki evde verilen bu hizmet Miran'ı oldukça memnun ediyordu.
Her şey problemsiz ilerlerken Reyyan'ın sorunlarından biri, tamamıyla büyüyen karnından dolayı hareketlerinin neredeyse sıfırlanmasıydı. O anlarda da Miran hem eli hem ayağı olduğu için bunu sorun olarak bile görmüyordu.
Bir diğer sorunun ise hem Reyyan hem de Miran'ın ortak sorunu olduğu söylenebilirdi. Artık sonlara yaklaşılan gebelik nedeniyle doktorlarının vermiş olduğu bir tavsiyeydi. Gittikleri son kontrolde doktor hanım, Reyyan'ın dokuzuncu ayı çoktan geride bırakmış olması sebebiyle genç çifte cinsi münasebeti tamamen bitirmelerini tavsiye etmişti. Ardından "aslına bakarsanız bununla ilgili herhangi bir klinik çalışma mevcut değil. Her şeyin normal olarak gittiği durumlarda son 4 haftaya kadar cinsel yaşamda hiçbir kısıtlama yoktur. Son 4 haftada ise erkeğin ejakulasyon sıvısı içinde bulunan 'Prostaglandin' denen lipid bileşenlerinin rahim kasılmalarını başlatabileceği düşüncesi ile ilişkiyi önermiyoruz" diye de eklemişti.
Bebeklerinin sağlığını herşeyin ve herkesin önünde tutan bir anne baba için bu ayrılık ayrılıkların en güzeliydi.
Öte yandan Reyyan yeni yatak odalarının boyasından parke cilasına kadar her şeye el atmış, tek tek özene bezene seçtiği mobilyaları Hacı ve onun emrindeki iki adamla beraber tarif ettiği yerlere yerleştirilmişti. Oda için en çok uğraşanlardan ilki Reyyan ise ikincisi tartışmasız Hacıydı. Çünkü Miran dışarıdan tek bir yabancının bırakın yatak odasına girmesine konağa dahi girmesine izin vermiyordu. Hal böyle olunca odanın tüm ağır yükü Hacı'nın üzerine kalmıştı. Hacı Miran'dan sonra Reyyan'ın en büyük ikinci yardımcısı olmuştu. Odanın her köşesinde emeğinin olduğu söylenebilirdi. Reyyan, adını dahi duymak istemediği Özgür'ün izlerinin silinip Hacı'nın, hanım ağası yorulmasın diye odanın her detayına elini değdirmesinden gayet memnundu. Şüphesiz Özgür'ü Hacı'ya tercih ederdi.
Sıra bir aydan fazla uğraşılan odaya yerleşmeye gelmişti. Esma hanım Reyyan ve Miran'ın tüm kıyafetlerini yeni odalarına yerleştirmiş, eski odalarını ise Miran'ın isteği üzerine temizledikten sonra Dilşah'ın resmini baş köşeye asıp öylece bırakmıştı. Miran annesinin odasının tek bir eşyasına bile dokunulmamasını özellikle rica etmişti.
Karı koca onca olaylara sebep olan tartışmalı yatak odalarında nihayet bu gece uyuyabileceklerdi.

Terasta Miran'ın gelmesini bekleyen Reyyan'a seslenirken yüzü kendine dönük olmadığı için ürkütmemeye özen göstermişti Esma hanım.

"Reyyan kızım"

"Efendim Esma ana" dedi başını ondan tarafa dönerken.

"Ben bütün eşyanızı yerleştirdim. Artık odanız hazır. Eski odanızı da Miran'ın istediği gibi temizleyip hazırladım"

"Tamam Esma ana ellerine sağlık. Biz Miranla beraber alışverişe çıkacağız. Bebek için eksikler var. Gelince onlarıda yıkayabilir misin" derken eli hep karnının üzerindeydi.
Bebekleri için tüm hazırlıklar tamamdı aslına bakılırsa. Ancak Miran'ın her güne bir eksik sığdırması sebebiyle alışveriş bir türlü bitmiyordu.
Miran'ın, alınan tüm her şeyi 'ya lazım olursa' diyerek yedeklemesi tamamen karısının heyecanının üç beş kat fazlasına sahip olması sebebiyleydi. Reyyan karşı çıkmasa odaya yedek bir beşik bile alabilecek durumdaydı. Neyseki Reyyan kocasını ikna etmişti de bir bebeğe yedekte dursun diye ikinci bir beşik alarak mağazadakilere maskara olmaktan kurtulmuşlardı.

Yanacaksak ReyMir İle Yanalım 🔥Where stories live. Discover now