Kap. 4

153 1 0
                                    

Sarah - år 2005

Idag fyller jag 16 år. Ute i köket möts jag av den finaste presenten jag någonsin kunde få av Mamy och Paps. I en liten ask på köksbordet låg ett guldkort med texten "Vill du bli vår dotter på riktigt?" Tårarna flödade och såklart ville jag bli deras rent rättsligt genom adoption.

Jag har alltid haft en känsla av att någonting fattas. Familjen är mitt allt. Utan Stellans och Mys fina relation till mina biologiska föräldrar, kan jag inte låta bli att undra vad det skulle blivit av mig.

Tiden i skolan gick fort. Att fördriva tiden framför en dator och främst ha massa håltimmar då lektioner uteblev var inte helt fy skam en fredag.  Visserligen får vi ta igen skiten nästa vecka, men vad gör det när det är ens födelsedag?

Ikväll skulle vi samlas hela familjen på min favoritrestaurang och käka italienskt. För en gångs skull verkar det som om alla är hemma i Sverige på samma gång.

______________________________________

Under första terminen på svenska hade vi fått i uppgift att släktforska. Det högg i mitt hjärta direkt, och jag funderade på vilken släkt jag skulle forska på. Skarsgård eller min biologiska - Askerström? Med tanke på hur stor släkten Skarsgård är av bara oss, valde jag att försöka med min biologiska. Dels har jag inte skyltat med att jag är en Skarsgård numera. Det är bara de närmsta vännerna och skolpersonal som vet om min hemlighet.

Jag hade inte de minsta förhoppningarna att hitta någon jag kunde relatera till, då jag redan fått en del information ifrån myndigheterna som godkänt adoptionen. Det fanns mer eller mindre ingen vid liv...tills en brylling dök upp. Hon hette Alice, var i 30 års åldern och bodde i Göteborg. Hjälp! Vad skulle jag göra med den här informationen...jag minns hur mina händer skakade när jag slog numret till Alex. Svara svara svara...fan!

If I could flyWo Geschichten leben. Entdecke jetzt