11.Bölüm | Hayatımı Sana Adamaktan Çekinmeyeceğim | Kısım 2

1.4K 111 63
                                    

Bölüm 11 | Hayatımı Sana Adamaktan Çekinmeyeceğim | Kısım 2

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bölüm 11 | Hayatımı Sana Adamaktan Çekinmeyeceğim | Kısım 2


Selen, musluktan gelen o tuhaf sesin musluğu sallamaya başladığını görür görmez birkaç adım daha geriledi. "Bence bu kadar yeter, hadi çıkalım," diyerek bizi iteledi. Burayı bu şekilde bırakmak oldukça yanlış geliyordu.

Alaturka lavaboların çeşmesi sanki öylesine açık bırakılmış gibi azar azar akmaya devam ederken, çatlamış borulardan da incecik sular fışkırıyordu. Kısacık sürede zemin çoktan üç parmak kadar su ile kaplanmıştı ve ayakkabılarımız tamamen ıslaktı. Gerçek anlamda bir yaramazlığa karışmıştım.

"Hadi, hadi!" diye bizi ittiren Selen'in ardından musluk titredi ve biranda patladı. Çıkan sesin ve etrafa sıçrayan suyun ardından çığlık çığlığa kaçıştık. Koridora çıkar çıkmaz, meraklı birkaç öğrenci lavaboya bakındı ve kattaki nöbetçi öğretmenleri çağırdı.

Birkaç dakika içinde Ege'nin planının kusursuz bir şekilde işlediğine şahit oldum.

"Ne oldu orada? O ses neydi?"

"Sanırım su basmış."

"Musluk mu patlamış, yok artık."

"Oraya iki saat girilmez şimdi ya..."
Fısıldayan öğrencilerin seslerinin arasına öğretmenlerin sesi karışınca koridorlar iyice karışmaya başladı. Etraf kalabalıklaştı, öğretmenler telaşla koşuşturdu. Ayakları ve bir miktar saçı ıslanan üç kız ise ağır ağır geriledi. O an, herkes neler olduğunu sorarken ve öğretmenler maddi hasardan dolayı telaşla dolanırken bu karmaşanın sebebinin ben olduğumu düşündüm. Bu, benim için tamamen yeni bir şey sayılmazdı; daha önceleri de karmaşalara neden olmuştum ancak o zamanlar hep haklı taraf ya da mağdur taraf olurdum. Şimdi ise tamamen haksız ve zarar verici bir konuma düşmüştüm. Öğrenciler yanımızdan akıp geçerken, yalnızca öylece bakmak zorunda kaldım.

İstemsizce annemin benim bu gibi tehlikeli işlerde başrolü çektiğimi duyduğunda neler hissedeceğini düşündüm. Bunca zaman çekingen, sessiz ve her zaman iyimser olmuş kızının okulun belalı grubu ile musluklar patlattığını duyması onun için oldukça yeni ve şaşırtıcı bir haber olurdu.

Selen'in koluma dolanan eli ile kendimi biranda sürüklenirken buldum. Koşar adımlarla yemekhane katına yeniden indik ve oranında tıpkı üst kat gibi karıştığını fark ettik. İşin yararlı tarafı, müdür yardımcısının hala üst katta oluşu ve kapıyı gardiyan gibi koruyan amcanın yerinden çoktan ayrılmış olmasıydı. Plan işe yaramış ve dikkatler dağılmıştı.

"Hadi koşun," diye fısıldayan Selen'in komutu ile kendimi kızların arkasından koşarken buldum. Yemek masalarının arasından sessizce ilerleyip, sanki yemeğini yiyen öğrencilerden gibi yürüdükten sonra aşçıların olduğu kapıya doğru dolandık. Karşılaştığımız kalabalık grupta beni oldukça şaşırttı. Yarısı birinci sınıflardan olan öğrenciler, olabildiğince hızlı bir şekilde aşçı kapısını geçip, bahçe duvarının alçak yerinden okulun dışına çıkıyorlardı. Sırf konsere yetişebilmek için okuldan kaçan bu öğrencilerin, bulundukları durumdan hayli keyif aldıklarını yüzlerindeki o haylaz gülümsemeden anladım. Son gelenler bizler olmalıydık ki, Cihan yanımdan geçip aşçı kapısını iteledi. Kapı ağırca kapanmaya başladı.

Lanetli Kan | I-II ve IIIWhere stories live. Discover now