Κεφάλαιο 20

366 23 1
                                    

Είχε ήδη σκοτεινιάσει την ώρα που έφταναν στην Βασιλική Κατοικία. Η Δάφνη είχε προνοήσει να μεταφέρουν τα πράγματα της Άννας από το Παλάτι στην Βασιλική Κατοικία εκείνο το βράδυ, χωρίς να αναγκαστεί η κοπέλα να κουβαλήσει κάτι.

Μέσα στο σκούρο αμάξι που οδηγούσε η Δάφνη, στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν η Άννα, η οποία μετά βίας κρατούσε τα μάτια της ανοιχτά.

Η Δάφνη δεν μπήκε στον κόπο να ανοίξει συζήτηση, καθώς η κοπέλα δίπλα της ήταν καταβεβλημένη.

Μόλις έφτασαν έξω από την Πύλη της Βασιλικής Κατοικίας, η Δάφνη σταμάτησε το αυτοκίνητο, βγήκε και κατευθύνθηκε στη μεριά της Άννας. Άνοιξε την πόρτα και βοήθησε την νυσταγμένη κοπέλα να βγει από το αυτοκίνητο, γεγονός που παραξένεψε τους φρουρούς της πύλης, καθώς το πρωτόκολλο πρόσταζε... "συνήθως" το αντίθετο.

Αφού μπήκαν στην Βασιλική Κατοικία, η Άννα καληνύχτησε την πριγκίπισσα ευγενικά με μια υπόκλιση και ζήτησε να αποσυρθεί.

"Άννα, περίμενε. Έλα μαζί μου." αποκρίθηκε με ζεστή φωνή η Δάφνη και η Άννα υπάκουσε πιστά.

Κατευθύνθηκαν στην Κάμαρά της Δάφνης, όπου τις περίμενε ένα μεγάλο γυάλινο στρογγυλό τραπέζι με δύο σερβίτσια στις άκρες του και 3 μεγάλες πιατέλες στη μέση. Η μια πιατέλα περιείχε στήθος κοτόπουλο με μια γλυκιά σως, συνοδευόμενο με σπαράγγια, την άλλη πιατέλα στόλιζε η θέα μιας αχνιστής αστακομακαρονάδας με φρέσκο μαϊντανό και η τρίτη πιατέλα περιείχε μια πράσινη σαλατα με ντοματίνια, κρουτόν και τριμμένη παρμεζάνα.

Η Άννα γούρλωσε τα μάτια της. Κοίταξε με απορία την Δάφνη, η οποία με το χέρι της την προέτρεψε να κάτσει στην καρέκλα δίπλα από το τραπέζι και να γευτεί τα υπέροχα φαγητά που στόλιζαν το κέντρο του δωματίου.
"Δεν σε αφήνω να φύγεις Άννα, χωρίς να έχεις φάει κάτι."

Η Άννα αποκρίθηκε διστακτικά.
"Δε - δεν ξέρω... Ίσως θα ήταν καλύτερα να φάω κάτι κάτω στην κουζίνα. Δεν θέλω να γίνομαι βάρος..."

Η Δάφνη έκατσε στην μια καρέκλα και ξεκίνησε να σερβίρει και στα δύο πιάτα μπροστά της.
"Δεν γίνεσαι βάρος, Άννα. Εξάλλου, δεν νομίζω κάτω να βρεις κάτι καλύτερο από αυτά που βλέπεις μπροστά σου. Οπότε τι λες;"

Έκανε μια ντελικάτη κίνηση, προτρέποντας για ακόμη μια φορά την κοπέλα να κάτσει. Παράλληλα, έβαλε μια μπουκιά στο στόμα της από το κοτόπουλο, γεγονός που έκανε το στομάχι της Άννας να γρυλίσει.

Η σανίδα σωτηρίας μου (LGBTQ+, gxg)Where stories live. Discover now