"Bazen herkes unutmak ister."

508 50 61
                                    

(Medyada Pansy Parkinson)

Büyük kazan benimle yere düşünce nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde her yerim iksir olmuştu. Yutkunurken boğazımdan geçen sıcak sıvı gözlerimin birden açılmasına sebep oldu...

yazar anlatımı

Severus Snape iksir sınıfının bulunduğu koridorda ilerlerken sınıftan gelen yüksek sesle aniden yerinde durdu. Bir şeyler düşmüştü ve biliyordu ki sınıfa girince yeniden sinirlenecekti. Bazı öğrenciler bu kadar sakar olmak zorunda mıydı ki? Snape bıkkın bir hâlde sınıfa daldı, aynı tahmin ettiği gibi gördüğü manzara hiç hoşuna gitmemişti. Linda her tarafı iksire bulanmış bir hâlde yerde etrafa bakınırken içinde Draco'nun da bulunduğu birkaç kişi hariç herkes ona bakıp gülüyordu.

Severus karşısında gördüğü rezalet durum sebebiyle sesini yükseltti ve tüm sınıfta yankilanmasini bekledi.

"SESSİZLİK!"

Öğrencilerin çıkardığı merak dolu sesler kesilince Snape cümlesini devam ettirdi.

"Ne için güldüğünüzü sorabilir miyim? Eğer Bayan Brown iksiri yanlışlıkla içmiş olsaydı belirsiz bir hafıza kaybıyla karşılaşabilirdi. Durumun ciddiyetinden bu kadar habersizseniz aldığınız derslerin hiçbir önemi yok."

"Bu iksirin bir özelliği de tamamen belirsiz olmasıdır. Hafıza kaybının boyutunu ve zamanını hiçbir zaman bilemezsiniz. 1 haftalık etki de oluşturabilir, 1 yıllık etki de... İşte tam da bu yüzden tehlikelidir."

Gözlerini Linda'ya çevirdiğinde bir çift sorgulayan gözle karşılaşmıştı Snape. Önünde duran kız birkaç dakikadır sürdürdüğü sessizliği bozup konuşmaya başladı.

"S-siz de kimsiniz? Ben..."

Linda elini kafasına götürdü, neden bu kadar ağrıyordu?

Snape kızın sorusuyla karşılaşınca şaşkınlığını saklayamadı ve bir an ne yapacağını bilemedi. Snape'in susturmasına gerek kalmadan sınıfta tek bir ses bile yoktu şimdi. Kız cevabını alamayınca ortaya bir soru daha yöneltti.

"Burası da neresi böyle?"

Linda yavaşça yerden kalktı ve üstüne giydiği kıyafetlere göz attı. Buraya ne zaman gelmişti ve ne zaman giymişti tüm bunları? Gözlerini etrafına diktiğinde bir sınıfta olduğunu anladı, tüm öğrenciler niye kendisine bakıyordu? Yanlış yeri hayal edip cisimlenme ihtimalini bile düşünmüş, ama işin içinden çıkamamıştı.

Snape düşündüğü şeyden iyice emin olmak için bir soru sordu, o an yanılmayı gerçekten çok istiyordu. Ama unuttuğu bir şey vardı, kendisi pek sık yanılmazdı.

"İyi misiniz Bayan Brown?"

Linda üzerine alınmayınca Severus sesini yükseltip tekrarladı.

"İyi misiniz dedim Bayan Brown?"

Linda Severus'un kendisine doğru baktığını görünce şaşkınlıkla cevapladı. Bu adam neden daha önce duymadığı bir hitap şekliyle sesleniyordu kendine?

"Bayan Brown derken? Benim ismim Olivia Linda Ri-"

"Derhal benimle geliyorsunuz!"

Kafası karışmış olan Linda gür sesiyle kendisine bağırmış olan siyah saçlı adama baktı. Burada daha fazla kalmak istemiyordu, etrafında olup biten hiçbir şeye anlam verememişti. En son bahçede oturup Slinkster ile resim çizmiyor muydu, ne ara buraya gelmişti? Peki kimdi tüm bu insanlar? Annesiyle babası neredeydi? Usta Samuel ve Slinkster? Linda etrafına kuşkulu bakışlarla bakmaya devam etti. Buradan gitmeli, bir şekilde evini bulmalıydı.

ᏰİᏒ ᏒİᎠᎠᏝᎬ ᎻİᏦᎯᎽᎬᏕİWhere stories live. Discover now