29.Fejezet: A megtorlás éjszakája 2.rész.

36 4 3
                                    

A hó bájosan ropogott a sietõ talpak alatt. Még így éjszaka is sokan rótták az utcákat. Valaki a párjával, valaki egyedül. Mindenki készült a karácsony hûvös üdvözlésére. Így volt ez a kínai negyednél is. Egy Mark nevû férfi éppen készült megkérni, élete szerelmének kezét, amikor az ázsiai étterem hirtelen mennybõl pokollá avanzsált. Hirtelen golyók hatoltak át a vékony falakon. Repültek a tányér darabok, a fal törmelékei, és még a virág föld is. Hirtelen az étterem padlóját, fekete ruhás, démon maszkos katonák léptei porolták ki. Teljes volt a káosz. Mindenütt sikolyok csatája, és zokogás hang versenye indult. Mindenki futott amerre csak tudott. A démon maszkos katonák bevonultak az egyik ajtón, ami fölött a személyzeti bejáró felirat volt szegezve. Amire egyik katona sem számított, hogy amint belépnek az ajtón, egy kisebb robbanás fogja tönkre tenni az unalmasnak indult éjszakájukat. A jól elhelyezett mozgás érzékelõs akna megtette a hatását. Repültek a holttestek, és az ajtó darabok. Az ajtó helyén pedig egy hatalmas lyuk tátongott. Pár méterre a lyuktól, hamarosan egy férfi esett át a meggyengült falon koponyával a mellkasán.

-Semmi keresni valód itt!!!-Üvöltötte mély hangján a férfi, majd elõkapta lefûrészelt csövû puskáját, azután tüzelni kezdett a Pókemberre. Az kikerülte a lövéseket, viszont arra nem számított, hogy igazából nem õ volt a célpont, hanem a plafonba rejtett robbanószerek. Ahogyan Peter a plafonon ügyeskedett, és kerülte ki a felé irányuló lövéseket, hirtelen a jobb oldaláról egy kisebb robbanás ütötte õt át a szomszédos szobába. Amikor a férfi felnézett és látta hogy Max és Mr.Li eltûnt, fogta magát, és õ is menekülõre fogta. Peter fájlalva tagjait, feküdt a sok törmelék között. Szerencséjére a robbanás nagy részét, felfogta az új ruhája. Nehezen, de felkelt a raktárként funkcionáló szoba padlójáról, viszont észre vette, hogy egy csapóajtót helyeztek el ugyan azon a padlón ahol õ feküdt.

-"Szívesen megnézném hogy mi van oda lent, de elkell kapnom azt az õrültet mielõtt még több embert öl meg...."-Gondolta Peter miközben az étterembõl próbált kijutni. Már hallotta a szirénákat, és a roham kocsik morajló motorjának hangját. Gyorsnak kellett lennie, különben õt fogják üldözni az igazi tettes helyett. Amint Pókember kiért az étterem káoszából, azonnal követni kezdte Max nyomkövetõjének jelét. Peter tudta, hogy a férfi Maxet akarja, így ha mindkettõt elakarja kapni, Maxet kell követnie. Hamarosan el is jutott a férfi lakására, ahol Max sietõsen pakolt. Pókember amint az ablakhoz ért, pókösztöne, szinte sikított neki a veszélyrõl ami ott várta. Egy mesterlövész kezdett rá lõni, és Maxe. Peter elugrott a lövések elõl, Max a földre kuporodott hogy ne érje találat.

-Karen! Honnan lõ!?

-Kilencszáz méterre, a régi víztározónál-Pókember a lehetõ leggyorsabban próbálta Maxet biztonságba helyezni. A betört ablakon hamar be is ugrott.

-Pókember? Te..mit..-Lepõdött meg a férfi.

-Nyugi van Maxi már itt a taxi!...És még rímelt is!-Kapta fel a férfit, azután kitörve a bejárati ajtót, a lépcsõház felé tartott. Át vetette magát, a lépcsõ korlátján, és hálója segítségével leereszkedett a földszintig.

-Köszönöm hogy megmentettél, de...most már rendben leszek...-Jelentette ki a férfi meglepõen határozottan.

-Tudom az igazságot Max! Szóval sajnos nem engedhetlek el...

-Milyen igazságot?

-Jajj..ne játszd a hülyét Max! Most fõleg ne! Ez a fickó meg akar ölni téged...és ha nem vetted volna észre próbálom megvédeni a hátsódat! Úgyhogy nincs idõm erre a "Nem tudom hogy mirõl van szó..." dumára!-Tört ki az épület bejáratán Max-el a hátán. Peter pókösztöne azonnal beindult ahogy a ropogós hóra lépett. Hirtelen két fényszóró tûnt fel az épület melletti sikátor felõl, és szinte majd hogy nem elgázolta Pókembert, és Maxet. A fiúnak sikerült elugrania a száguldó furgon elõl, azonban mind a ketten elestek. A furgon megállt, és a nyikorgó ajtaja kinyílt. A jármûbõl kiszálló férfi kezében egy pisztoly várta, hogy beteljesítse a Megtorló bosszúját. Lassan sétált Max felé, szinte érezni lehetett a levegõben azt a rettenetes gyûlöletet, és bosszúvágyat ami a férfit körül járta. Peter felkelve a nagy hóból, azonnal megpróbálta lefegyverezni a férfit. A Megtorló viszont nem adta fel, ahogyan elejtette fegyverét. Felbõszülten rontott neki Peternek, aki ijedten kerülte ki a férfi ütéseit. Pókembernek végül sikerült kihasználnia a férfi egyik dühös ütését, és egy jókora ütéssel repítette el a férfit. Egészen a furgonig repült, ami nagyjából három méterre volt Petertõl. Közben Maxnek sikerült felkelnie, majd elvennie a földön fekvõ pisztolyt. Becélozta a Megtorlót és lõni kezdett. A golyók csak úgy hasították a hûvös levegõt.

Pókember : Az árny hálójaWhere stories live. Discover now