8.Fejezet: Az ostrom után

81 4 1
                                    

-Hol vagyok? Miért van ilyen sötét??.....Miért nem válaszol senki???
-Te most itt vagy a birodalmamban halandó.-Szólt egy női hang, és mintha több helyről jött volna lágy de mégis erő teljes hangja.
-Ki beszél? Miért nem tudok mozogni???
-A nevem....Hela, és mozogni képtelen vagy, mert tested már nem él. Bár erős volt, de most még is elbukott. Most lelked, itt van nálam, halandó.
-Mi? De....ez nem lehet.....nekem élnem kell....most hibáztam egy akkorát, amit ki kell javítanom....nem lehet hogy így érjen véget!
-Sajnálom halandó, de a lelked már az enyém.
-Kérem! Csak had tegyem jóvá amit elrontottam! Engedjen vissza!
-Nem lehet, sajnálom.
-Kérem.....-Könyörgött elkeseredetten Peter. -Most pedig egy jobb helyre kerülsz halandó, és emlékezni csak arra fogsz mire én akarom hogy emlékezz.
-Ne! Kérem! Figyeljen! Én nekem vissza kell jutnom!
-Sokan mondták már ezt nekem, mégis miért neked engedjek ki nem is Asgardi?
-.....Pont ezért, én nem vagyok ide való, ezt maga is tudja!
-De a lelked elég erős hogy itt legyen a helye.-Miközben Peter próbálta meggyőzni Hela-t, több kevesebb sikerrel, a földön New York-ot ellepte Loki serege, a bűnözők nagy része mellé állt aki pedig nem az bújkál. Azonban nem csak a várost lepték el, az egész világot megszállták. Vasember éppen a bázisra tart, miközben kettő űrhajó üldözésbe vette.
-Jarvis, hívd a kapitányt! Most!
-Igenis uram! Rogers kapitány hívása folyamatban....Sajnálom uram de a kapitány nem elérhető.
-Ezt hogy érted?? Próbálkozz!!
-Igenis.-A két hajó megállás nélkül tüzelt Tony-ra, mindennel amit csak el lehet képzelni és amit nem. Sugár fegyverekkel, rakétákkal külónböző dezintegrálókkal, de Tony kikerülte a nagy részét, amit meg nem, azt a páncélja nagyjából bírta. Közben látta hogy egy iskolába éppen betörni próbál néhány jégoriás, így hirtelen lefékezett a levegőben ahogyan egy párszor már azt tette ha valaki üldözte őt a levegőben, és egy jól célzott lövéssel kilőtte az egyik hajtó művét, ami ennek következtében rázuhant a iskolára törő jégoriásokra. Egy még viszont volt.
-Rendben van te Luke Skywalker, nézzük mit tudsz!-Mondta Tony majd elkezdett felfele repülni nagy sebességgel. A hajó követte őt, ám arra nem számított hogy a Vasember eltűnik a fellegek sűrűjében. A pilóta hiába kereste a hőst, nem találta. Tony közben a hajón kapaszkodva próbálta átvágni annak tetejét, hogy bejusson. Akkor hirtelen szikrázni kezdett a hajó azon része amit lézerrel próbált átvágni, a szikrákat pedig egy hatalmas robbanás követte. A Vasember pedig baseball labdát megszégyenítő módon törte be a Bosszúállók bázisának ablakát.

-Tony! Nem elég hogy Vízió sosem az ajtón jön be, már te is kezded?- Mondta a Fekete Özvegy majd oda rohant a földön fekvõ Vasemberhez.

-Jah..bocsi, csak tudod kirobbanó élményben volt részem. Rogers hol van? Ellepték a várost!-Mondta Tony, majd felkelt a törmelék közül.

-Nem csak a várost...mindenhol ott vannak....-Válaszolt Natasha, közben kinyílt az ajtó, amin Clint futott be.

-Srácok, azthiszem ehez kevesek leszünk.-Szólalt meg szuszogva.

-Mert? Mi a baj?-Kérdezte Tony értetlenül.

-Hát....nézz ki az ablakon és megtudod!-Válaszolta Clint és közben az ablak felé mutatott. Több ezer ellenséges katona, jégoriás, fosztogató és különféle szörnyeteg várakozott a Bosszúállók bázisa elött. Parancsra vártak.
-Csodás!-Csúszott ki Tony száján a szó, majd a maszk rostélya lecsapódott.
-Hol a kapitány?-Kérdezte Tony Natasha-t.
-Nem tudjuk, mikor elment azt mondta Fury-val találkozik.-Válaszolt.
-Mondtam már hogy csodás?-
-Csak párszor!-Lépett be az ajtón Steve.
-Oh....akkor legalább egyel többen vagyunk. Remek! Na gyerünk rettenthetetlen, halljuk a terved!
-Elösször is, az emberek most pánikolnak, meg kell nyugtatni őket, és kiüríteni a várost a lehető leggyorsabban! Másodszor, miután egy civil sincs a városban, elkezdhetünk konfrontálódni az ellenséges elemekkel. Ami fontos hogy a főnököket kell kiiktatni. Fury tájékoztatott róla hogy körzetekre lett osztva a város, minden körzetnek egy általunk ismert szuper bűnöző a vezetője. Őket kell felszámolni, és...
-Utánna a fő rosszfiút ugye?-Vágott közbe Tony.
-Igen...a fő rosszfiút...Bosszúállók, harcoltunk már űrből érkezett hadsereggel, robotokkal, megannyi bűnözővel, de az emberek sosem voltak ekkora veszélyben. Most rajtunk múlik hogy ők épségben megmeneküljenek, ez az életünk nagy harca! Bosszúállók, gyülekező!-

Pókember : Az árny hálójaWhere stories live. Discover now