20.Fejezet: Még egy lépés

26 3 0
                                    

-Egyszer minden történet véget ér...nem igaz? Lehet hogy most az én történetem itt ér véget. Egy romos ház tetõn, sérülten, felrobbantva....

-Nem...a tied még folytatódik Pókember!-Tört át egy erõs ismerõs hang a füstön és tûzön. A parázsló levegõn átszûrõdött egy alak, ami Peter felé tartott. Amikor elég közel ért felvillantak az ikonikus színek.

-Amerika Kapitány?!-Lepõdött meg Peter a férfit látván.

-Felkelni katona! Van még egy elintézni való ügyünk!-Nyújtotta a kezét Amerika Kapitány.

-Sietnünk kell! A Hydra emberei már ott vannak!

-Ott vannak? De hol?

-Ott ahova a szérumot vitte a barátnõd.

-Milyen...jajj ne! May, Macs!!!-Ugrott fel Peter úgy, mintha nem is érezné azt a fájdalmat amit a sok sok repesz okozott neki.

Miközben Peter próbálta összeszedni magát, MJ, May és Harry még mindig próbáltak megszabadulni a kötél béklyójától. Az öltönyös férfi azonban már jött le az emeletrõl amikor MJ az egyik kötél fogságából már kiszabadult.

-Na! Azt én nem tenném!-Fogta rá a vöröshajú lányra a pisztolyt.-Ott maradsz kislány! Ha nem akarsz egy szép kis golyót a csinos pofikádba!

-Rohadjon meg!-Mondta MJ dühösen.Mire a férfi fogta magát és lábon lõtte a lányt. A lány ordított a fájdalomtól.

-Jobb lesz ha téged magammal viszlek a fiúk már úgy is vágytak a friss húsra..-Mosolyodott el a férfi és Mary Janet a torkánál fogva kivonszolta a házból, majd ki adta a parancsot.

-Gyújtsátok fel a viskót! Az öreglánnyal és a sráccal együtt!! Intézzétek úgy hogy balesetnek tûnjön, aztán végeztünk...vacsorára otthon lehettek! Munkára emberek!-Az emberei úgy is tettek ahogy azt a férfi parancsolta. Elkezdték belocsolni benzinnel a házat, majd egy gyufát dobtak a kívánt helyre. Mire lángra kapott az a ház, ahol Peter már kis kora óta él. Minden rossz és jó emlék ide köti. Mikor meglátta az égõ házat, szíve összeszorult. Sérülései szinte nem is fogták vissza már a mozgásban. Peter beugrott az égõ ház emeleti ablakán, hogy kiszabadítsa Mayt és a Fekete Macskát. Hiszen õ azt hitte nincs ott más csak Fekete Macska és May. Miközben Peter a mentõ akciót szervezte, az égõ ház mellett ünneplõ bõr kabátos emberek észre vettek egy alakot.

-Hé! Ki vagy te? Húzz innen vagy te is megülsz!!!

-Ezt jól megmondtad neki Joel!!-Röhögött részegen az egyik, mire feleszméltek viszont már két társuk a földön feküdt és egy pajzs repülését lehetett csak látni.

-Francba!! Ez az a rühös Amerika Kap...argh..-Fojtotta el a szavát az utolsó embernek is Amerika Kapitány szó szerint. Torkát megragadva kérdezte a férfit.

-Hol van?

-Nem tudom mirõl...

-Ne játszd a hülyét! Hol...van a Tél Katonája?!

-Oh..õ már messze jár a nõvel!! Ezt elszúrtad te "hõs"!-Nevette el magát.

-Akkor most eltöröm a karodat...azután megkérdezem hogy hova mentek...-Mondta és egy egyszerû mozdulattal eltörte a férfi karját. Egy idõben ezzel, Pókember az égõ pokolban kutatott Fekete Macska után, mikor meghallotta May kiáltását. Gyorsan áttörte az égõ falat, és leugrott a valamikor még nappalinak nevezett máglyához. Meglátta Mayt és Harryt ott feküdni, köhögve. A tûz már szinte majdnem elérte õket. Peter habozás nélkül fogta magát és minden erejét összegyûjtve kitörte az égõ bejárati ajtót, majd kirohant az idõs asszonnyal a vállán. Lerakta az utca hideg kövére majd vissza futott Harryért. Hullottak az égõ gerenda darabok, dõlt össze Peter gyerekkora, a múltja de most nem törõdhetett ilyesmivel, ki kellett hoznia Harryt. A fiút kezében tartva nézte meg a pulzusát, meglátta arcán a súlyos sérüléseket, és szörnyû bûntudat kerekedett felül rajta. A tûz egyre hatalmasabb lett, felemésztett mindent, Peternek gyorsan kellett cselekednie. Fogta az eszméletlen fiút, majd elindult a kijárat felé, ám az beomlott. Összeszedte utolsó megmaradt erejét, és háttal áttörte a kijáratot eltorlaszoló romokat. Lerakta Harryt, majd remegõ lábbal esett össze.

Pókember : Az árny hálójaWhere stories live. Discover now