19'dan merhaba.

26 0 1
                                    


Karantina döneminin buhranında kitaplığımı karıştırırken buradan çıkmış ve bana kendini sevdirmiş tek kitap olan, Öznur Yıldırım'ın Yabancı'sını elime aldım. Okudukça okudum, sayfaları çevirdikçe hatırladım. Daha sonra tam 7 yıl önce üyeliğini aldığım bu siteye bir göz atmak istedim. Birçok denemeyle, bilgisayarın ve mail adreslerimin altını üstüne getirerek hesabıma erişebildim iki gün önce. O günden bu yana bundan tam 6 yıl önce yazdıklarıma baktım.

Tahmin edersiniz ki baktıkça da utandım. İmla hataları, tutarsız kurgular, anlaşılmaz geçişler, hikayelerde kopukluklar, bir olaysız öylece bölümlerce akan kelimeler... Bunların yanı sıra ne kadar değiştiğimi fark ettim. Küçücük bir kızmışım ve muhtemelen o zamanlar, 2014-2015'te, burada benimle beraber bir şeyler karalayan birçok insan gibi boyumdan büyük işlere kalkışmışım.

14 yaşında, daha aşık olmadan aşkı, acıyla yüzleşmeden acıyı anlatmaya çalışmışım. Tabii ki başaramamışım ama yine de kendimi takdir ettim.

Şu anki, 19 yaşında olan halim, 14 yaşında olan halimi karşısına alsa "Sakin ol," derdi sanırım. "Sakin ol, bu kadar acele etme, her şeyin zamanı var." Yine de okudukça duygulandım. Daha kurguyla yaşamı ayırt edemediğim o zamanlar karakterlerime hep arkadaşlarımın isimlerini vermişim. Liseye geçtiğim yaz karaladığım bir hikayede, mekan olarak tercih listemde birinci olan okulu seçmişim. Bazen yaşamayı hayal ettiğim şeyleri yazmışım.

Zamanla ben olurken buradan tamamen kopmuşum. "Wattpad Edebiyatı" kavramı bir zaman benim hikayelerimdeyken şimdi dalga geçer olmuşum. Benim gibi düşünen insanlar olduğuna emin olduğum kadar bunu tesadüfen açacak 1-2 kişiden fazlasının görmeyeceğinden de eminim.

Üniversite sınavı, üniversitenin ilk senesi derken belki de iki senedir kitap okumadığımı fark ettim, ve yazmadığımı da. Yine de kendimi takdir ettim derken kast ettiğim bu kadar toyken bile edebiyata verdiğim emeğin şu anda ortaya çok daha nitelikli şeyler koyabilecek olmama rağmen o zaman daha fazla olmasıydı. İçimden bu yazdıklarımı düzenlemek, geliştirip tekrar ortaya koymak geldi ancak pek mümkün olduğunu sanmıyorum çünkü gerçekten felaketler.

Yine de sanırım tekrar satırların başına geçmek istiyorum. Okuyarak veya yazarak.

Belki okur, okudukça düşünür, düşündükçe kurgular, kurguladıkça tekrar bir şeyler yazarım; kim bilir?

20.06.2020

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Feb 10, 2021 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

Popüler Beşli || Düzenleniyor.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin