2

441 17 0
                                    

Pohled Liama
,, Ahoj já jsem Liam" pozdravil jsem ji.

,, Já vím kdo jste, hodně lidí vás tu poslouchá" odpověděla mi docela potichu.

,, A není ti teplo" zeptal jsem se opatrně, abych ji nevystrašil. Zavrtěla hlavou.

,, Ne, moc lidí mě tu bez mikiny nevidělo" řekla po chvíli. Popravdě, bylo to docela potichu. Vypadala hodně zraněná, ale pořád mi v hlavě zněla ta věta. Jak zakryješ jizvy? A co když se někdo dozví o tom, že se sebepoškozuješ? A hlavně, když to bylo naposledy včera. Bože. Chudáček. Už teď, když se na ni tak podívám, vím jistě, že je dobře, že si chci adoptovat zrovna jí. Z mých myšlenek mě vyrušila Vee.

,, Chodím jenom do jídelny, do školy a jsem tady na pokoji. Nikam jinam nechodím." Dovysvětlila po chvíli když viděla můj nachápající pohled. To vážně? Páni, musím uznat, že mikinu má hezkou.

,, Aha a už máš  zabaleno?" Zeptal jsem se. Po tváři ji stekla slza. Chtěl jsem ji jí setřít, ale radši jsem to neudělal. Bál jsem se.

,, Skoro" odpověděla potichu. Přikrývky jsem a podíval se na kufr. Neměla zabalenou skoro ani polovinu. Rozhodl jsem se k tomu radši nevyjadřovat. Má na to, ale pořád skoro týden. Už teď je mi, ale jasné, že s ní půjdem na nákupy. Nebo spíše kluci půjdou. Hádám, že to bude Niall a Harry, ale uvidíme. Aby jsem vysvětlil proč tam nepůjdu já. Je k tomu jeden jasný důvod. Neumím nakupovat.

,, Tak já půjdu" řekl jsem po asi pěti minutách ticha. Jsem popravdě už docela na dně. Začínám ji mít hodně rád, ale doufám, že až se k nám nastěhuje, tak se to nějak změní nebo se asi všichni zblázníme. Doslova VŠICHNI. Kluci a já, kvůli tomu, že se chceme hodně bavit a starat se o člověka. A Vee? Nemůže vydržet se nám vůbec nesvěřovat nebo si s námi povídat. Nebo, takhle. Jasně, může, ale bude to pro ní strašně těžké. Ach jo. Bude to hodně práce, ale já nám věřím, protože my to zvládneme.

,, Naschledanou" odpověděla mi.

,, Ahoj" řekl jsem a odešel k autu.

Když jsem přijel do vily tak se mě všichni ptali na různé otázky.

,, Klid! Jednu jsem adoptoval a nevypadala moc nadšeně a tvářila se nechápavě. Jmenuje se Vee Smith a je jí 16 let. Vypadá sympaticky, ale je velmi tichá. Vzít si ji můžu v pátek, ale mám možnost být na jejich hodinách kam chodí, protože je plachá a vystrašená. Skoro nikdo ji neviděl bez mikiny s kapucí. Je tam skoro tři roky a není na tom psychicky nejlépe. Slyšel jsem že se i řezala a to naposledy pár dní dozadu. Tuhle dívku mi i doporučil ředitel. Když se rozkouká tak je prý více sebou a je milá a pracovitá a šťastná. Její rodina už nežije. Bratr jí zemřel před očima a rodiče byli zavražděni. Když jsem s ní dneska mluvil, moc jsme si nepopovídali. Už teď je mi jasné, že to s ní nebude lehké, tak se na to připravte kluci. " Ukončil jsem monolog.

,, Ou chudák holka. A má nějaké koníčky nebo tak?" Vyptávat se dál Niall. Že mě to ani nepřekvapuje

,, Panebože. To jsem se jí ani nezeptal." řekl jsem smutně a chytil se za hlavu.

,,Ty jsi pako." Odpověděli všichni unisimo a začali se smát.

Omlouvám se za chyby.

Skrytá pod kapucíWhere stories live. Discover now