26.BÖLÜM

703 54 32
                                    

Bugün sabah okula  giderken otobuste oturmuş kulaklıklarımı takmış müzik dinliyip dün olanları düşünüyordum. Batunun bana soyledikleri, Emire verdiğim söz, bugün o bir haftası başlıyordu onunla sevgili olma gibi bir düşüncem yoktu, aslında ama Batuyu unutmak için yapmam gerekiyorsa yapardım.

Otobüs durakta durduğunda aşağı indim havalar baya soğumuştu. Yağmurlar bitmiş kuru yakıcı bir soğuk gelmişti. Sınıfa girmeden Emire karşı nasıl davranacağımın tereddütüyle içeriye girdim. Sınıfa girdiğimde benim minik tatlış sinirlerimi hoplatan bir şey görmem bir oldu yerimde  donup kalırken gözlerimin dolmaması için kendimi zor tutuyordum. Batu sıraya yatmış kafasını koluna yaslamıştı, kafası Yağmura dönük uyuyordu Yağmurda aynı şekilde sıraya yatmış o da uyumuştu ama yüzlerinin çok yakın olmasından sonra Yağmurun ceketi Batunun üstündeydi.

Sanki o an bir şey oldu benim geldiğimi hissetmiş gibi gözlerini açtı yağmuru bu kadar yakınında beklemiyor olacak ki hemen geri çekildi, sonra üstündeki cekete baktı sornada bana baktı gözlerim dolmuş olucak ki görüntü bulanıklaştı. O sırada Aslı gelip hemen beni kolumdan tutup dışarı çıkardı.
Ben şoktaymış gibi bişey söylemezken Aslının sesiyle irkildim.

"Kızım sakin ol biliyorum onları öyle görmemeliydin ama vallaha Batunun suçu yoktu o Yağmur cadısı yaklaştı ona."

"Tamam."

"Ne tamam kızım şu suratının halini görmüyor musun."

"Tamam Aslı ne  yapabilirim sence şu an kendimi yeterince ezik durumuna düşürdüm Batu beni gördü ve bu beni güçsüzken son görüşü olacak bundan sonra ikiside umrumda  değil. Şimdi bana makyaj yapar mısın biraz."

"Ne bir dakika sen benden sana makyaj yapmamı mı istedin?"

"Evet çok belli olmasın, şu suratımın hali değişsin yeter."

"Tamam sen tuvalete git geliyorum."

Kafamı sallayıp tuvalete doğru yürürken bir el beni çekip sırtımı duvara yapıştırdı.

"Ah! Ne yapıyorsun."

"Bak bizi o şekilde  gördün ama ona yaklaşan ben değildim uyuyordum."

Güçlu olmak zorundayım diye tekrarladim kendime.

"Ee ne yapayım beni ilgilendirmez."

"Beni ilgilendiriyor  sakın bir daha böyle saçma şeyler için üzülme."

"Üzüldüğümü kim söyledi, artık hiçbiriniz umrumda değilsiniz anladın mı? Şimdi o kızla ne bok yemek istiyorsan yiyebilirsin çekinmene gerek yok."

"Hayal saçmalıyorsun şu an o kızla benim aramda hiçbir şey yok olamaz da."

"Bak bir daha söylüyorum evet seni seviyordum ama yaptıklarınla beni kendinden soğutmayı başardın tamam mı? Yani artık bana kötü davranmayı bırakabilirsin sana bulaşmam merak etme."

Gözlerimin dolmasına engel olamadığım için kendimden nefret ettim.Gözlerimi kaçırıp devam ettim.

"Hem ben..."

"Hem sen ne?"

"Ben Emir'e şans vermeye karar verdim."

"Ne Hayal saçmalıyorsun benim inadıma o itle mi çıkacaksın."

"Senin inadına falan değil, çocuk bana karşı çok kibar ve iyi birisi."

Batu bana doğru bir adım attı ben bir adım gerilerken o bir adım daha attı sırtım duvara yaslandığında kaçacak yerim kalmadıği için durmak zorunda kaldım yaklaştı, daha çok yaklaştı yüzlerimiz çok yakındı o büyük gözleri güzel dudakları kumral saçları beyaz teni şimdi çok yankınımda hissediyordum. Gözlerimi gözlerine diktim, korkmamaya çalışarak ama sadece çalışarak. Çünkü Batu gözleriyle beni yermiş gibi bakıyordu.

BAŞ BELASIWhere stories live. Discover now