Langa persoana iubita

3.5K 137 18
                                    

Perspectiva Nora:

Ma trezesc incet, deschid ochii si inima imi spune ca Ryan va fi langa mine, nici bine nu ma trezesc ca atunci cand ma uit prin camera sa il vad pe Ryan il vad pe Felix..... Da, aproape ca uitasem ca Ryan e in coma...
Felix : Domnisoara, v-ati trezit, sunteti bine?
Nora: Nu...
Felix: Va doare ceva???  Chem un medic?
Nora: Nu, Felix, nu poate nici un medic sa vindece dorul de Ryan.
Felix: Imi pare rau,  domnisoara!
Nora: Ce sa intamplat cu mine?  De ce sunt intr-un pat de spital?
Felix: Ati lesinat.
Nora : Cauza?
Felix: O cadere de calciu si o mica anemie... Se pare ca nu prea ati mancat sanatos vremea asta.
Are dreptate cand ma duceam spre spital eran cu gandul la Ryan si inapoi la fel cand plecam de la spital, uitasem complet de mancat....
Nora: Aaaa. Voi fi bine! Ryan cum se simte?
Felix: Doctorii....
Nora: Ce???Spune!!
Felix: Doctorii sunt ca nu mai pot ii da o sansa.... Imi pare rau, domnisoara!
Nora: Ce tot spui acolo?
Felix: Nu mai are sanse la viata, glontul a fost plasat pe langa inima lui si stiim si noi asta domnisoara, este greu cu asemea rana sa te mai trezesti.
Tot ce spune Felix ma face sa raman blocata si sa ma gandesc la.... La..... La moartea lui Ryan..... Nu o sa permit asta!  Ma ridic din pat imi scot cu forta mea care o mai am branula din mana si plec spre Ryan, Felix ma vede si incearca sa ma opreasca dar nu poate trec pe langa el. Alergand spre camera lui Ryan, observ cum fata mea apare la un televizor dupa hol. Ma uit atent si vad ca jos scrie,, Fata disparuta a fost vazuta in spital. Ce vor face autoritatiile?  ". Nici bine nu apuc sa plec ca sa nu fiu cunoscuta ca dintr-o data in fata mea sunt doi jandarmii care stau la receptie si arata poza mea catre ele. Acestea vorbesc ceva si arata un numar si niste fise, clar arata sala unde am fost internata din cauza lesinului. Cei doi jandarmii se indreapta spre mine, dar cu rapiditate ma indrept spre un colt de spital si acestia trec pe langa mine.
Schimbarea de look care mi-o spunea o data Ryan, era pentru acea cauza, cum o sa ies de aici neobservata?
Simt o mana care ajunge pe spatele meu, ma sperii si ma intorc sperand sa nu fie jandarmii sau cineva care ma recunoscut, insa respir usurata cand vad ca este Felix.
Felix: Domnisoara, de ce va ascundeti?
Nora: Felix, m-au gasit!  Autoritatiile m-au gasit si sunt aici!
Felix: Asta e o tragedie, trebuie sa iesim de aici cat mai repede.
Ma uit spre televizor si eu si Felix si se pare ca o doamna vorbeste despre mine.
Reporter: Deci din sursele spitalului fata viziteaza un baiat de la terapie intensiva care nu mai are sanse de trait. Atunci e posibil ca ea sa fi fugit de acasa pentru ca era indragostita de cel mai bogat barbat de la noi din tara care acum este cel care este la terapie intensiva?  Acum cateva lunii mai precis doua luni si cateva zile acest baiat a devenit un erou stirea ca el e pe moarte a intristat multa lume, dar ce treaba are el cu fata rapita?  Oare a salvato si pe ea?  Dar de ce aceasta nu se intoarce la familia ei?
Il i-au pe Felix de mana si mergem grabiti pe holurile spitalului evitand contactul vizual cu restul lumii.
Felix: Ce vom face, domnisoara?
Nora: Vom scapa de aici si apoi ma voi deghiza si imi vei face un buletin ilegal ca de nu o sa mor sa nu il mai vad pe Ryan. Poti face asta, Felix?
Felix : De cand stau cu domnul Ryan am invatat ceva deci da pot face asta, domnisoara! 
Nora : Perfect!
Trecem pe langa receptie in fuga la iesirea de afara doi jandarmii se uita dubios la noi dar noi mergem incet pe langa ei sa nu para ca am avea o problema. Ochii unui dintre acei dou jadarmii ma privesc de parca ma ard.
Jandarul: Ei sunt!!
Nu apucam sa mai auzim ceva ca il i-au pe Felix de mana si fugim printre blocuri, acei jandarmii ne pierd, ne suim la masina care am parcato mai departe un pic de spital si plecam spre casa. Ajunsi acasa ne tragem sufletul pe canapea si ne refacem respiratia.
Felix: Asta e o nebunie, domnisoara! 
Nora: Ai niste lucruri care ma vor ajuta sa ma deghizez?
Felix: Inainte ca Ryan sa plece mai ales atunci cand a vrut sa iti faca el schimbarea de look a cumparat niste lucruri care le-a pus in sufragerie in sertarul acelui dulap.
Nora: Atunci hai sa le vedem!
Ajunsi in sufragerie ne indretam spre dulapul  care Felix mi-a spus, il deschidem si in el vedem o plasa, acolo in acea plasa gasim o peruca, o pereche de lentile, si o rochie stramta care nu pare sa fie genul meu mai degraba genul unei curve. Ma imbrac cu tot ce gasesc imi i-au niste pantofii care ii gasesc tot in aceiasi plasa si ma duc jos unde Felix ma astepta.
Nora: Cum arat?
Felix: Cu totul alta fata!
Nora: Ai reusit sa imi faci acel buletin fals?
Felix: Da, de astazi va va chema Francesca Ladova!  Si imi intinde buletinul, il i-au si il bag in geanta mea.
Nora : Perfect!
Plecam spre spital si de data asta si Felix sa deghizat avand o mustata falsa si o palarie  care ii astupa fata si un costum clasic de batrani.
Ajunsi in spital ne ducem sa intrebam la receptie de Ryan sa nu ne dam de gol ca am stii unde este el si dupa ce ne spun informatile urcam treptele spre camera lui ajunsa acolo intru in camera incet si imi vad ingerul plasat la diferite aparate, fata abia ii se mai vede la cate aparate ii s-au pus.  Ma indrept spre el incet si simt ca sufletul meu moare atunci cand el este asa. Felix ramas si el blocat la intrare se vede clar ca si pe el il mira tot ce se intampla.  Ii i-au mana lui Ryan si o tin in mainile mele calde.
Nora: Sunt aici si eu si Felix, asteptam sa te trezesti de ceva vreme insa nu o faci.... Suntem si deghizati ne cauta jandarmii, te rog, trezeste te! 
Cuvintele mele triste spuse dim suflet nu produc nici un sentiment lui Ryan, nici un semn.
Felix iese din camera suparat si spune ca il voi gasi afara cand vreau sa plecam. Incet si calm incerc sa il i-au pe Ryan in brate pentru ca nu mai stiu cand o sa mai vin sa il vad e periculos atata timp cat eu sunt cautata de politie etc.
Ma pun pe pieptul lui incet, aruncand peruca langa pat si inainte de a ma pune pe pieptul lui am inchis si una cu chieia care era in ea. Stand cu capul pe pieptul lui in asa fel incat sa nu atinc unde a fost impuscat, aud bataiile grele ale inimi lui incete si usoare, mie asa dor de el!  O lacrima mi se prelinge pe obraz si cade pe pieptul lui, impactul acelei lacrime ale mele fac inima lui Ryan sa bata tare de tot. Ce se intampla?  Ma ridic incet sa vad fata lui Ryan insa de data asta vad niste ochii care ma privesc... Sa trezit! Socul din sufletul meu ma face sa imi cada niste lacrimi pe obraz. Ryan chiar sa trezit dar ma priveste ciudat.
Nora: Sunt langa tine, Ryan!  ii prin mana incet in mainile mele.
Ryan: Nora...???
Nora: Eu sunt Nora, Ryan!  Sunt aici, trebuie sa chem un medic sa te consulte.
Ma ridic sa chem medicul insa Ryan ma trage de mana spre el si cad peste el ajunsa din nou la pieptul lui.
Ryan : Ti-a fost dor de mine, ingerule?
Nora: Foarte dor!  recunosc eu fara sa am pic de emotie cum as fi avut pana sa aiba acest accident el.
Ryan ma strange la pieptul lui desii a patit cate a patit e inca in forta.
Ryan: Trebuie sa plecam de aici, ingerule!  De ce te-ai dechizat cu peruca si hainele astea?
Ma uit la peruca dupa jos si apoi in ochii lui Ryan.
Nora: Autoritatiile m-au vazut intr-o zi cand te vizitam si nu am putut sa nu iti fiu alaturi in aceste clipe asa ca m-am dechizat si eu si Felix si am venit aici la tine!
Ryan: Felix e aici?
Nora: Da e afara, a vrut sa ma astepte acolo era trist din cauza ta.
Ryan: E un om bun se descurca el cu toate.
Nora: Ce vrei sa spui?
Ryan: Plecam de aici Nora!
Ryan se ridica si incepe sa isi scoata toate aparatele dupa el.
Nora: Ryan  nu fa asta!  Trebuie sa te vada un medic!
Ryan:Stai calma ingeras, voi fi bine!
Se imbraca cu niste haine care ii le-am adus. Apoi ma trage de mana deschide usa cu cheia din ea si scoate capul afara sa vada daca e cineva.
Apoi face un pas incet spre iesirea din camera tragandu-ma dupa el, alergam ca doi copii nebunii si fericiti pe holurilee spitalului.
Nora: Ryan sigur te simti bine?
Ryan: Da. Cat am dormit?
Nora: 2 luni si cateva zile.
Ryan: De asta sa dus si durerea ranii mele, era normal.
Cand sa iesim din spital vedem iar acei gardinii noroc ca mi-am luat peruca dupa jos de langa patul lui Ryan pana sa plec. O asez in cap cat stam intr-un colt si deindata iesim pe langa gardienii. Ryan face cu mana la un taxi care se opreste si ne ia. Ajunsi mai aproape de vila Ryan face semn taxi-ului sa opreasca.
Nora: Dar Ryan mai avem pana acasa sa lasam sa ne duca pana acolo.
Ryan ma da afara fara a spune ceva.
Dupa ce taxi-ul a plecat acesta se uita la mine.
Ryan: Nu trebuie el sa afle unde stam noi, ne pot gasii autoritatiile aici daca el afla.
Nora: Ai dreptate!
Alergam prin scurtatura din padure catre vila cand ajungem la vila amundoi radeam ca doi copii care  se joaca. In fata vilei nu mai apucam sa intram deoarece Ryan ma trage spre el si isi lipeste buzele de ale mele.
Apcept sarutul si buzele noastre fac contact din iubirea care ne-o purtam.
Sarutul lui Ryan e atat de frumos incat as vrea sa il sarut tot timpul la ce senzatii bune imi da. Mi-a facut ziua mai frumoasa!
Ryan ne disparte din sarut si ma strange in bratele lui.
Ryan: Iubito vom incepe un nou capitol din viata si de data asta, nimeni, niciodata nu ne va despratii!
Spune el aproape tipand.
Nora: Da dragostea mea!  Spun eu aproape intrand in pipetul lui.
E asa frumos sa fi langa persoana iubita!

RAPITORUL MEU Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum