{16}

811 16 8
                                    

{ Y A D E }

Als ik het lokaal naar binnenloop zie ik Valeria helemaal achterin zitten. Ze zit geconcentreerd naar haar telefoon te kijken. Twijfelend loop ik erop af.

''Hey,'' zeg ik als ik de stoel schuif om erop te gaan zitten. Ze kijkt op en glimlacht klein.

''Sorry,'' zegt ze dan. Het verbaasd me dat ze dat zegt.

''Het geeft niet, ik vond het gewoon apart dat je als vriendin niet blij voor me was,'' zeg ik. Ze zucht en legt haar telefoon dan weg.

''Het spijt me het is gewoon ik vertrouw die gast niet en omdat ik weet dat hij harten breekt. Ik heb het zelf meegemaakt met een vriendin en ik wil gewoon niet dat het ook jou overkomt,'' zegt ze. Ik glimlach klein. Ze is een goeie vriendin.

''Sorry dat ik boos werd,'' zeg ik dan. Ze opent haar armen en ik geef haar een knuffel.

''Trouwens we doen het rustig aan-'' ''Hallo allemaal!'' Ik word onderbroken door een docent die met een te blije gezicht het lokaal inloopt.

''Zeg straks,'' zegt Valeria en wuift het weg. Ik knik en leg dan mijn etui op tafel.

{ J A Y C E }

''Hoe ver al?'' Vraagt Chase als ik ga zitten.

''2 keer gezoend,'' zeg ik.

''Hmm, is ze makkelijk?'' Vraagt hij. Ik schud mijn hoofd.

"Ze is alles behalve makkelijk," zeg ik. "Het duurt te lang,'' zucht ik er achteraan. Normaal heb ik binnen een uur al een meisje gezoend en gedaan, maar bij Yade duurt het echt extreem lang. ''Gast ze wilt het ook nog rustig aandoen,'' zeg ik als onze gesprek van net weer mijn hoofd inkomt. Chase kijkt geschrokken op en begint te lachen.

''Ha bro, ik weet niet of je dit nog gaat volhouden,'' zegt hij lachend.

''Let jij maar op ik ga haar doen en dan je weet het wel,'' zeg ik terwijl ik klap in mijn handen.

''Chase en Jayce! Willen jullie er ook nog een kop koffie erbij of wat?!'' Schreeuwt mevrouw Pals naar ons.

''Graag zelfs,'' zeg ik ongeïnteresseerd

''Laat me jullie niet nu al deruit sturen en pak je boeken. Ik ga beginnen,'' zegt ze streng. Ik zucht en pak mijn boeken uit mijn tas over een half jaar zijn die dingen toch kwijt of kapot.

-

Na 2 lange lesuren is het eindelijk pauze.

''Gast je chick loopt daar,'' Bryce stoot me tegen mijn schouder.

''Bro ze is niet mijn chick,'' zeg ik boos, soms kan hij zo vervelend zijn. Ik kijk naar Yade die in de verte boeken in haar kluis stopt samen met een vriendin, denk ik, staat ze te praten. Het is duidelijk belangrijk, want ik zie Yade fronsen. Iets wat ze vaker doet als ze geconcentreerd is. Waar the fuck ben ik mee bezig?! Ik verman me weer en loop richting mijn kluis.

''Ik zie jullie zo,'' zeg ik tegen de jongens. Ze knikken en gaan alvast naar buiten om een peukje te doen.

''Ja ik kijk wel, want als ze eerder iemand auditie heeft geruïneerd dan gaat het voor mij moeilijk worden,'' hoor ik Yade zeggen als ik wat dichterbij sta. ''Val?'' Yade is zo druk bezig dat ze mij niet eens ziet. Haar vriendin kijkt me emotieloos aan.

Ik kuch een keer en meteen draait Yade om.

''Oh eh, hoi?'' Haar 'hoi' klonk meer als een vraag.

''Hoe waren je eerste lessen?'' Vraag ik haar. Ze haalt haar schouders op. Ze doet afstandelijker. Dat ze tijd wilt betekent het toch niet dat ze opeens afstandelijker moet doen? Ze sluit haar kluis en trekt haar vriendin bij haar arm.

''Doei Jayce,'' zegt ze en loopt langs me, alsof ik niks ben. Had ik net iets verkeerds gedaan? Zie ik er niet uit? Snel kijk ik of ik een vlek ergens zie op mijn shirt, maar nee.

''Oe dat ging niet zo goed,'' de stem van Bryce is te horen. Ik dacht dat hij ging roken. Ik draai me om en begin te rennen. Hij schrikt even, maar komt gelijk in trans. Lachend rent hij door de gangen. Wacht maar totdat ik deze gast te pakken krijg. Grijzend ren ik door de gangen Bryce achterna.

''Niet rennen in de gangen!'' Meneer White, de conciërge, roept ons na, maar wij blijven door rennen, meestal negeren de docenten ons. Ze zijn het gewend.

''Jayce!'' Gilt Gianna. Papieren liggen verspreid op de grond en Gianna en haar 'vriendin' Kylie kijken me boos aan. Je weet wel alsof je net tegen ze hebt gezegd dat hun extesions te zien zijn en er dan een flauwe grap overmaakt.

''Relax Bro, even oprapen en het is al goed,'' zeg ik met een grijns en loop dan naar buiten.

{ END 16 }

Vergeet het sterretje niet te vullen!

Xxjes

A Silent LieOnde as histórias ganham vida. Descobre agora