{14}

823 16 2
                                    

{ Y A D E }

Ik word wakker door het geluid van mijn telefoon. Jayce belt? Ik neem op en leg de telefoon tegen mijn oor aan.

GESPREK

''Jayce?'' Zeg ik terwijl ik mijn nachtlampje aanzet. Ja dat ding heb ik, want het is te ver lopen naar het grotere licht.

''Heb ik je wakker gemaakt?'' Vraagt hij.

''Ja, maar maakt niet uit,'' zeg ik.

''Je had gebeld, maar ik lag te slapen, sorry'' zegt hij.

''Nee niet erg,'' zeg ik eigenlijk dacht ik dat hij me al had vergeten.

''Kun je iets voor me doen?'' Vraagt hij. Ik frons.

''Wat?'' Zeg ik.

''Kijk is uit je raam,'' zegt hij. Ik sta op en kijk snel in de spiegel. Is een gewoontje, want overal in mijn kamer staan spiegels. Ik loop naar het raam en schuif het gordijn een beetje weg. En daar stond hij dan.

''Het lijkt wel Romeo en Juliët,'' zeg ik glimlachend.

''Vind je,'' zegt Jayce. Oh god ik vergat helemaal dat hij nog aan de lijn zit. Ik voel mijn wangen rood worden.

''Ik kom naar beneden,'' zeg ik en hang op. Mijn vader ligt al te slapen. Morgen begint hij al vroeg. Dus ik moet heel stilletjes het huis uit zien te komen. Snel trek ik een trui aan boven op mijn korte 'slaapbroekje' eigenlijk is het gewoon een normaal broekje wat je buiten ook aan kan doen, maar ik gebruik het voor het slapen.

Ik stap in mijn Nike Air Force schoenen en bekijk snel mijn gezicht. Het ziet er niet uit, maar het is toch donker. Langzaam open ik mijn slaapkamerdeur en ga voorzichtig de trap af.

-

''Hey,'' zeg ik als ik voor Jayce sta. Hij heeft zijn handen in zijn zakken en scant me snel. Natuurlijk jongens moeten dat natuurlijk ook doen ook al zie je eruit als een zombie.

''Je ziet er leuk uit,'' zegt hij. Ik frons mijn wenkbrauwen en kijk hem aan.

''Leuk? Vind jij zombies leuk?'' Vraag ik.

''Nee je ziet er niet uit als een zombie. Ik hou gewoon van goofy,'' zegt hij en haalt zijn schouders op. Ik glimlach en stop mijn handen in de buidelzak van mijn trui. Die begonnen wel koud te worden, maar mijn benen niet. Ik heb altijd dat mijn bovenlichaam snel koud wordt en mijn onderlichaam niet.

''Maar wat brengt jou hier?'' Vraag ik als we een stukje de straat uitlopen.

''Ik zag je gemiste oproep en ik wou je zien. Onze date was al snel klaar,'' zegt hij. Dat is waar. Hij moest al snel weg naar zijn vriend.

''Trouwens hoe is het met je vriend en zijn moeder gegaan?'' Vraag ik en kijk hem aan. Hij kijkt me niet begrijpend aan, maar dat is snel al weg.

''Ja het gaat wel goed, maak je geen zorgen het is gewoon een onhandig ventje,'' zegt hij. Ik glimlach. ''En zijn onhandigheid heeft tenslotte onze date verpest,'' zegt hij en stopt met lopen en kijkt me aan.

''Zo erg is dat niet,'' zeg ik, terwijl ik ook stop en voor hem blijf staan.

''Oh nee? Ik werd verdomme gebeld en hij verstoorde onze zoen,'' zegt hij. Ik moet lachen.

''Ik vind dat niet echt grappig,'' zegt hij en legt zijn handen op mijn heupen en trekt me zich naar hem toe. Mijn hart begint te bonken als een gek. Zijn aanrakingen voelen gewoon als de hemel. Ik weet niet hoe dat voelt, maar jullie snappen me wel. Het is hemels. Zijn grijs groenige ogen kijken diep in mijn ogen.

''Ik anders wel,'' zeg ik en leg voorzichtig mijn handen op zijn schouders. Onze lippen zijn enkele centimeters van elkaar verwijderd en ik wacht totdat hij ze op de mijne legt.

''Daar ga ik je voor straffen,'' zegt hij zacht en drukt zijn lippen op de mijne. Het is gewoon een puzzelstukje dat precies op elkaar past. Onze lippen zijn voor elkaar gemaakt. Ik voel een klein tikje tegen mijn lippen. Ik geef toestemming en voel zijn tong naar binnen glijden.

Onze tongen spelen een spel van dominantie en al snel heeft Jayce gewonnen. Hijgend stop ik de zoen en laat ik mijn hoofd tegen zijn kin rusten. Ik voel de tintelingen op mijn lippen nog.

''Waarom weigerde je mij dit keer niet?'' Vraagt hij. Vragend kijk ik op.

{ END 14 }

Jaa why?

Vergeet het sterretje niet te vullen!

Xxjes

A Silent LieWhere stories live. Discover now