13. Fejezet

88 11 3
                                    

Alpha a nagy kövön ült. A farkasok izgatottan vették körül. Drapp a háttérbe húzódott. Lelapult fülekkel pásztázta a falkát.

-Nagy nap ez a mai.- kezdte az Alpha. -Ma 13 farkas kapja meg a rangját.- Itt szünetet tartott, és körülnézett. Szeme megakadt Esőn. -Eső te mindig erős és bátor voltál. Te harcos leszel. Mentorod Szarvas lesz. Gomba, te mindig bátor voltál mentorod Tölgy lesz. Vihar te vadász leszel és a mentorod Nyírfa. Virág kedves és megértő vagy. Mentorod Hold lesz. Gyógyitó vagy.- Hold megdöbbenten nézte Virágot. Az Alpha nagyon megbízott benne ha most egy tanulót ad neki. Ám nem tudta élvezni ha az Alpha bízik benne. Hiszen az Alpha egy gyilkos, és Hold nem bízott benne.

-Villám te gyors és ügyes vagy te kém leszel a mentorod Bagoly.- Bagoly az egyik kém volt a négyből kémtársai, Lakota, Moha és Cseresznye gratuláltak Villámnak aki hirtelen zavarba jött az idősebb farkasok szavaitól. Végül kissé megszeppenve ült le közéjük. -Vihar te ügyes és gyors vagy te harcos leszel. Mentorod Fű lesz. Vipera te bátor és erős vagy harcos leszel és a mentorod Beta lesz.- Luciána ugrott fel.

-Vipera nem megy Beta közelébbe, és egyik kölyköm sem!- morogta hangosan és Vipera elé állt, elállva az útját, hogy a harcosok közé álljon.

-Én azt mondtam szóval igen is megy a közelébe. És ő lesz a mentora!- válaszolta Alpha. Luciána leült és sóhajtott egyet. Hold elég jól ismert nővérét, hogy tudja nem fog alphája ellenszállni, akármennyire is utálja. Alpha szigorúan körülnézett, majd folytatta.

-Vidra.Te erős és bátor vagy, én mégis azt kérem hogy vadász légy. Hisz hallásod messze kimagaslott társaid közül. Azt akarom, hogy Viharral együtt tanuljál. Mentorod Nyírfa. Mancs harcos lesz. Makk fogja tanítani. Kobra, te is harcos vagy, a te mentorod Beta lesz.- A falkán moraj futott végig. Hold halkan felmordult. Drapp bizakodva nézek a szemébe, amitől némi képpen megnyugodott. " Hiszen megigérte. Nincs mitől félnem... akkor is ha megpróbálta ölni Vidrát" . Az Alpha folytatta - Zerge és Pinty együtt fog tanulni. A mentoruk.... Patak lesz. Tehát gyógyitók. Szil te egy kém vagy. A szaglásod mindig is jó volt. Mentorod Lakota lesz. Kökény szintén egy kém lesz. Az ő mentora...-Alpha gondolkodva végig nézett a falkán.Megvan ki lesz a mentorod. Moha...ideje hogy megmutasd hűségedet a falkával szemben.Bár kétségeim vannak veled kapcsolatban. Hisz már felneveltél nekünk egy áruló kémet.- Moha erre felmordult. A farkasok nem értették Alpha szavait.

Lakota azonban hátrébb lépett. "Tehát kiderult" gondolta és elindul a barlang felé, de ekkor Alpha gúnyos hangon újra beszélni kezdett. Szíve a torkába ugrott és rémülten nézett a kölykeire akik eddig nyugodtan ültek ő és Moha között de most beijedve kapkodták a fejüket Alpha, a falka és Lakotáék között.

-Most jut eszembe. Még nem is meséltem hogy egy törvényszegő van köztünk, aki nem más mint Moha tanítványa, vagy inkább párja?- Alpha gúnyosan fejezte be a mondatát. Hold szíve elszorult, és Lakota felé nézett. Lakota a földre lapult, és hátra csapta a fülét, érezve magán mindenki lenéző tekintetét. Alpha folytatta.

-Az illető a saját, és az ellenséges falkában lévő, nem kis tekintélyű hímtől származó kölyköket neveli. A hím neve Szikla. Az illető neve a mi falkánkból pedig Lakota. Ami pedig Mohát illeti. Nem örülök neki hogy Lakota védelmében hazudott a falka összes tagjának. Ezért egy hétig omega lesz. Ami pedig Lakotát illeti örülhet ha most nem rakom ki a falkából, bár még átgondolom megéri-e egy árulót tartani a falkában, de egy biztos nem lesz tanítványa. Szil inkább nem hozzá osztom hanem...- Lakota felmordult, egy időben Holddal. "Éppen az alpha beszél? Hiszen ő a legnagyobb törvényszeg mindannyiunk közül!" Luciána is hasonlóan reagált. Drapp szúrós szemmel bámulta az Alphát bár ő inkább az Alpha iránti gyűlölete miatt, nem pedig Lakota védelmében tette egyértelművé nemtetszését.

Farkasok (1. rész, A Kezdet)Where stories live. Discover now