5. Fejezet

147 15 0
                                    

  Cseppkő át nézte a falkáját. Az ő feladat volt, hogy a harcokra felkészítse a fakát. Leült, majd Szerencséhez fordult.

-Ideje hogy bebizonyítsd hogy hozzánk tartozol Szerencse.- mondta. Szerencse bólintott majd beállt az új falkája közzé. Alpha egy fekete hím egy kövön állt és úgy figyelte a falkát. Betája, Barlang mellette üllt. A sötétben a két fekete farkas alig volt észrevehető.

-Az ellenség fogságban tartja Sziklát. Ez felháborító valamit tenni kell! Azt mondom támadjunk! Ha valakinek van ellenvetése az most szóljon. De nem engedhetjük, hogy egy másik falka egy falka tagunkat fogságban tartsa!- Mondta Alpha. Egy anya lépett elő két kölykével.

-Ha harcot indítunk akkor lehet hogy visszatámadnak. Én nem kockáztatnám.így nem, hogy csomó kölyök van a falkában.- mondta a világos szürke nőstény.

-Vagyis ott hagynád Sziklát az ellenség karmaiban, Cinege?- mordult fel Ibolya aki fenyegetően közelebb lépett az anya farkas felé. Több farkas is felmordult Cinege ellenvetésére. Rét, Cinege és Dió előző almában született kölyke felállt és dühösen Ibolya mellé sietett, Anyjával, és két tesójával farkas szemet nézve. Cseppkő bement a két nőstény közé megakadályozva a verekedést amikor hirtelen fájdalom lepte el. Olyan volt mintha az erei megfagynának és nem tudna többet mozogni fájdalom nélkül. Leült a földre hogy nehogy összeessen, az túl megalázó lett volna.

Egy fehér nőstény állt előtte. Szél fújta a szőrét és hideg keringett körülötte.

-Én nem tenném fiam- mondta. Alpha megdöbbenve az eget kémlelte majd a nőstényt figyelte. Mókus egy világos vörös nőstény morogva nézte a fehér farkast. Cseppkő előtt hirtelen egy kép jelent meg. Ott feküdt ő három lány farkas között. Mellette feküdt a fehér farkas holtan. Cseppkő egy bokor alá esett és belepte a hó. Amikor testvéreit elvitte egy falka, őt otthagyták. Cseppkő visszaemlékezett a hidegre ahogy szinte szétfagyott amikor nevelőanyja Ár és nevelő apja Barlang megtalálták. Cseppkő vissza jött hirtelen a barlangba.

-Anya?- kérdezte. A farkas bólintott majd eltűnt.

-Hihetetlen.- mondta Alpha. -Mindegy akkor is támadunk ha Jég nem akarná. A falkatársunk a tét.- A falka üvöltözve ujjongot. Cseppkő látta Cinegét, az anya farkast, bizonytalanul körülnézni, kölykei Kristály és Egér szorosan hozzá bújva félőn néztek végig a falkán. Cseppkő a sötétségbe esett és kizuhantak alóla a lábai.

Hold kinézet a fészkéből hogy megnézze mit játszanak a kölykei. Luciána Drappal feküdt a napon. Hasa miatt már nem tudta folytatni munkáját, szerencséjére Tölgy megengedte, hogy ne kelljen tanulnia. Luciánát már csak pár hét választotta el a saját szülésétől. Lakotát egy hete engedték ki, de Hold szinte az elején észrevett valamit. Lakota terhes volt, nagy eséllyel Szikla kölykeivel. És akármennyire akart örülni testvérének nem tudott. Ezzel Lakota szinte mindent megkockáztat és kiderülhet a titka ha megszületnek a kölykök. Hold még nem mondta el Lakotának hogy testvére terhes, nem akarta hogy a végén kiderüljön, hogy csak elnézte, és igazából csak a testmozgás hiány miatt lett kicsit vastagabb, bár ezt ő maga se hitte el. Gyógyitóként nagyon jól felismerte a terhességét. Sziklát néha kiengedték de szigorúan felügyelet alatt, így nem tudott Lakotával beszélgetni, mert az nagyon gyanús lett volna, bár a hím most be volt zárva. Gelu ült a barlang előtt őrizve Sziklát.

-Anya, Kobra megint megharapta a fülem.- mondta Pinty. Pinty bebukott Hold fészkébe remegve. Hold gyorsan szemügyre vette a fülét ami tényleg meg volt egy kicsit tépve, vér ugyan nem látszott, de látható volt a seb. A kölykökkel egyre nehezebben lehetett bírni miután ahogy nőttek egyre több bajba keveredtek. Hold emlékezett mennyire meglepődött amikor Galamb közölte vele hogy kölykei lesznek. Örült hogy Vidrától lesznek kölykei de még nem érezte magát felnőttnek, miután még nem is múlt egy éves. Amikor viszont megszülettek kölykei elkezdett megváltozni. Anyai ösztöne előjöttekt, és sokkal érettebb fejjel látta a világot.

Farkasok (1. rész, A Kezdet)Where stories live. Discover now