3.Fejezet/2

174 18 6
                                    

Lakota arra ébredt hogy Moha mellette ül. Emlékezett hogy kölyökként mennyire szerette és csodálta a hímet. A csodálat még mindig megmaradt de szíve már inkább Szikla felé húzta. Nagyot ásítva feltápászkodott, és szeméböl kipislogva a fáradságot mentorához fordult.

-El kezdődött az edzésed- Mondta közömbös hangon. Lakota felkelt bár álmos volt, mivel csak késő este ért haza és utána is csak később tudott elaludni a Holddal való kis vitája miatt. Moha felé fordult, és óvatosan megkérdezte mit csináljon. Enyhe bűntudata volt, amiért úgy eltaszította magától Holdat de lerázta az érzést. A kém rang még egy új rang volt. Az ő feladatuk volt hogy a falka területét bővítsék azzal hogy új területeket találnak, És felderítik a foglalt területeket, hogy később ha kell, a harcosokkal visszatérve elfoglalják. Inségesebb időkben pedig az idegen területen lévő vadászat volt a feladatuk.

-Első ként egy kém gyors, erős és mindenre fel van készülve. Gyere az erdőben gyakorlunk.- Lakotával 2 kört futtatott úgy, hogy Moha kergette. Amikor elkapta ami vagy 5 ször megtörtént lenyomta és finoman megharapta ügyelve hogy ne sértse fel a bőrt. Utána meg fára kell mászni amit farkas nem csinál és úgy nem tudják elkapni őket. 3-szor arcra esett de a végén felkapaszkodott a legalsó ágra. Lakota kicsit megszédült ahogy lepillantott. Habár nem volt olyan magasan, mégis úgy érezte mintha hangyák mászkálnának a szőre alatt, ahogy Mohát figyelte.

-Ez is haladás, holnap lehet hogy a második is meglesz.- mondta Moha. Lakota felpillantott a második ágra. Nyelt egy nagyot, remélve, hogy Moha csak hülyéskedik. A következő ág távolsága két egymásra állt farkas mérette volt. Moha felnevetett mire Lakota odakapta a fejét, és kicsit sértetten figyelte a hímet aki még mindig nevetett.

-Csak hülyéskedtem, holnap pihenőnap lesz. Szerintem ha láttad volna az arcodat leestél volna a fáról a nevetéstől.- mondta Moha szórakozottan mire Lakota unottan lepillantott, megpróbálva egy biztonságosabb utat kiválasztani a lejövetre. -Gyere most vissza megyünk.- Lakota kissé túl magabiztosan elindult a kitervezett útján. Viszont a karmai megcsúsztak a fa sima kérgén félúton és a következő másodpercben a földön feküdt.

-Jól vagy?- kérdezte Moha és Lakotát szaglászta.

-Igen.- nyögte Lakota miután kiköpte a földet a szájábol.

Luciána éppen Drapp ellen harcolt játékból amikor Folyó a harcosok vezetője megjelent Tölggyel és Szarvassal.

-Új fogásokat fogtok tanítani a két kölyöknek. Most kezdjétek el.- mondta Folyó. Egy picit zavarta hogy kölyöknek nevezték ám be kellett vallania hogy a két mentor hoz képest tényleg kölykök voltak. Luciána mindig büszke volt az izmaira, amiket a sok gyakorlástól szerzett de Tölgy mellett semmik voltak. A fekete hím végig pillantotta a két tanulót majd elégedetten bólogatott.

-Azt hiszem könnyű dolgunk lesz.- jegyezte meg mire Szarvas bólintott.

Szarvas aztán Drappot elvezette és most Luciána az új mentorával maradt

-Bemelegítésként fuss háromszor a territórium körül.- Mondta Tölgy és elindult. Luciána követte ahogy tudta de az első kör után már lihegett és ki volt fulladva és még ígyis Tölgy 10 méterrel előrébb volt. Luciána megállt egy kicsit lehajtott fejjel, hogy összeszedje magát de amikor Tölgy mellé állt felpillantott.

-Gyere ez még csak az eleje.- mondta Tölgy szigorúan. A hím barna szemei szigorúan csillogtak, és egy percre Luciána visszavágyott a táborba, ahol Tanya tanítgatta őt egy kicsit harcolni. Tanya maga se volt túl jó harcban miután a nőstény egy vadász volt, de az alap mozdulatokat jól megtanította a tudás éhes Luciánának. Végül újra el indultak. Amikor kész voltak egy mozdulatot tanított Tölgy az edző-téren. Az edzőtér egy kisebb tér volt, nagy bükkfák vették körül. A növényzetet kijárta a sok farkas aki ott gyakorolt.

Farkasok (1. rész, A Kezdet)Where stories live. Discover now