12. Fejezet/2

88 13 1
                                    

  Luciána haza ballagott, a történteken kattogva. Hangos kiabálás ütötte meg a fülét. Felkapta a fejét és a hang felé futott. Hirtelen minden szőrszála égnek állt, mi van ha megint valaki veszélyben van? Ha megint az áruló akar lecsapni valakira? Oda futott, remélve, hogy időben érkezik. De mielőtt berontott volna a két farkas közé megtorpant. Hitetlenül nézett ki a bokrok mögül, Alpha és Drapp voltak a tisztásban. A két hím felálló szőrrel kerülgette egymást, pillanatokra attol, hogy egymásnak ugorjanak. Luciána bemászott egy bokor alá és onnan hallgatta párja és az Alphája beszélegetését.

-Nem elég hogy nekem kellett, te még megvédted Mohát! Még azt se tudod elintézni, hogy a két falka közt harag legyen. Milyen Beta vagy te? -kérdezte Alpha vicsorogva.

-Olyan aki a falka érdekét nézi.- válaszolta Drapp higgadtan.

-És egy olyan aki a tesóját meg akarta ölni.- mondta Alpha és Drapp felé tornyosult. Luciána hallottaktól elborzadt. "Drapp akarta Vidrát megölni!" gondolta. Elakart futni, elmenekülni de lábai nem akartak megmoccani.

-És milyen Alpha az aki erre utasítja egy falkatagját? Csak azért akartad megölni, mert megtudta hogy más falkában vannak kölykeid. Gondolom ez volt Kaviccsal is. Meg tudta. Ugye?- kérdezte Drapp, és vicsorogva figyelte Alphát. -Megígérted, hogy rokonaimnak nem lesz semmi baja!- ordította hirtelen Drapp, megfeszülve

-Kavics rossz helyen volt. És tudtam, hogy képtelen csendben maradni.- mondta Alpha hidegen, Luciána pedig elszörnyedt. Láthatóan semmi bűntudata nem volt a hímnek, hogy megölte Kavicsot. Drapp elölre ugrott, de Alpha könnyedén kigáncsolta ellenfelét és a füléhez hajolt

-Ezzel óriasi hibát követtél el, remélem tudod.- mondta, fogai centikre Drapp nyakától. Alpha észrevette Luciánát a szeme sarkából és morogva lépett egyet a bokorban bujkáló rémült nőstény felé. Luciána érezte, hogy ereiben megfagy a vér, de nem tudta rávenni magát, hogy elfusson. Drapp viszont felállt kissé remegve és útját állta Alphának, nem szándékosan de Luciána örült hogy kapott időt hogy elmenjen mintha nem hallott volna semmit. Gyorsan elfordult és lassan elidult a tábor felé, remélve, hogy Alpha azt hiszi csak elsétált melletük.

  Luciána ijedten nézett körbe amikor visszatért a táborba. Szomorúan állapította meg hogy a falkában még nem tért vissza a nyugalom. Szél, Gelu, Fű és Szarvas a bejárat előtt őrködtek, figyelve hogy nehogy bejöjjön valaki idegen. Macska, Nyúl, Éjjel és Fűzfa akkor tértek vissza vadász körutukról, három mókust, egy nyulat és kettő menyétet cipelve. Luciána szemei megakadtak Holdon. "Igen" gondolta, és megindult Hold felé. "Neki ezt tudnia kell. Talán akkor újra Vidrával élhetne"

-Luciána?Hova mész? Beszélnem kell veled.- Luciána megtorpant, és hátranézett. Lakota közeledett felé futva.

-Gyere Luciána, ezt neked is jogod van tudni.- Luciána elindult Lakota felé. "Mi lehet ennyire fontos" gondolta, és követte Lakotát a barlangba. Lakota beszámolt Luciának a tegnap megtudottakrol, amit Ibolya mondott neki. Luciána pedig beszámolt neki a Betátol hallottakat. Vidra halálát kihagyta, és azt is hogy ennek bármi köze lenne Drapphoz, aztán hirtelen nagyon megharagudott magára. Hazudott a tesójának. De ahogy Lakota gyilkos tekintetét figyelte, nem tudta ávenni magát, hogy elárulja, hogy Drappnak is köze van hozzá.

  Lakota elszörnyedve hallgatta Luciánát. Nem tudta elképzelni, hogy tényleg Alphájuk műve volt minden. Mi oka lett volna erre, milyen titka volt amit Kavics megtudott? Eközben őrült düh tört ki belőle. Hogy volt képes megölni falkatársai, olyanokat akik bíztak benne, csak azért, hogy neki jobb legyen?

-Szóljunk gyorsan a falka többi tagjának.- Mondta Lakota és már indult is volna ki amikor Luciána utána szólt.

-Ne...-Luciána magát is meglepte ezzel a szóval. Fontos volt neki Drapp, és nem akarta hogy kiderüljön a bűnössége.

Farkasok (1. rész, A Kezdet)Onde histórias criam vida. Descubra agora