9. Fejezet

113 12 0
                                    

Hold rémülten hátrahőkölt.

-Hogy is van az a Sziklás dolog?- kérdezte Drapp gúnyos hangon. -Talán szólnom kéne Alaphának? Vagy előbb kürtöljem szét?

-Drapp kérlek ne!

-Miért csak nem félsz hogy kirakják a tesód?

-De, igen.

-Milyen jó hogy csak egy pár információt kell valakinek titokban tartania, és a másiknak mindent az ő akarata szerint kell tennie. Akkor gondolom megteszel nekem egy szívességet.- Hold a kérdésére elkezdett morogni de megfékezte magát. Nem veszíthette el a kontrollt, Drapp csak arra várt.

-Mit akarsz tőlem Drapp- kérdezte Hold elfúló hangon.

-Ha kihallgatod az Alphát senki se fogja megtudni az igazat a tesódról!

-Nem tehetem!

-És azt megteheted hogy végignézed ahogy kirakják Lakotát?- kérdezte Drapp és elindult Holdtól. Hold gyorsan elé állt, és megrázta a fejét.

-Minek neked az Alpha titka Drapp?

-Néhány érdekes pletyka folyik a szomszéd falkában. Kiváncsi vagyok igazak-e. Neked csak kémkedned kell utána egy kicsit.

-Rendben Drapp, megteszem.- morogta Hold lassan, és szikrázó tekintettel figyelte Drappot.

-Kedves tőled, eggyel több ok amiért nem vagy ártatlan- Vigyorogta Drapp majd otthagyta a még mindig morgó Holdat. Hold még egy ideig figyelte Drappot, de miután a hím ki ment Tölgy és Folyóval egy járőrre elindult kölykeihez.

  Lakota szomorúan futott Sziklához. Talán megérti, de mi van ha nem? Amikor átlépett a határon egy farkas állította meg, Szikla volt az. 

-Mit keresel itt?- morogta, bár szemei mintha kissé megkönyebültséget tükröztek volna. "Tehát várta, hogy jöjjek!" gondolta Lakota majd gyorsan végig nézte Sziklát. Szomorúan vette tudomásul hogy minden régi kedvessége Sziklának eltűnt, bár szemei még mindig szeretettel teljesen figyelték.

-Meg akarok valamit magyarázni neked.- mondta Lakota halkan

-Mit?! Hogy Mohát jobban szereted? Lakota ez nem egy vicc megszegtem érted a törvényt!- mondta Szikla és idegesen fel s alá járt és egyre jobban Lakotát nézte aki sértődötten figyelte mancsait.

-A te kölykeid, csak azért mondtam hogy a Mohájé hogy Drapp ne jöjjön rá. Moha találta ki hogy ne dobjanak ki a falkából. Sajnálom, nem akartam hogy tényleg elhidd.- Mondta Lakota. Szikla bólintott jelezve hogy megértette majd leült Lakota mellé és megnyalta Lakota fülét. Lakota nekidőlt Sziklának, majd egy ismeretlen szagot érzett meg.

Egy idegen farkas lépett elő a bokrokból és végigmérte Lakotáékat.

-Szikla, nagyon érdekes a beszélgetés. Főleg az utolsó jelenet.

-Szerencse!- szólt Szikla és felpattant Lakota mellől. Lakota zakatoló szívvel figyelte a két hímet akik idegesen méregették egymást.

-Igen, Hold tesója, ugye? Lakota.- mondta Szerencse. Valamiért nagyon hasonlított valakire, ám mintha Lakota emlékezete direkt ködöt tekert volna a farkas kiléte körül. Meglepte, hogy az idegen név szerint ismeri, és zavartan a földre kapta tekintetét. "Biztos Ibolya kottyintotta el neki véletlenül. Sziklától úgy tudom sok időt töltenek együtt." Gondolta, és nyugtalanul meredt a hímre.

-Szóval hogy van ez? Titokban találkozgatunk.- Szerencse előrelépett. Utána a vicsorgó Szikla elé állt, és mereven figyelte a fehér hímet.

Farkasok (1. rész, A Kezdet)Where stories live. Discover now