TEŞEKKÜRLER

58.2K 2.7K 1.8K
                                    

Şu an bu satırları gözyaşları içinde yazıyorum. Dakikalar önce kitabımın finalini yazdım ve inanamıyorum! Eminim ki her yazar için ilk kitabı daha anlamlıdır. Bu yüzden basılan kitaplardaki gibi kitabıma yakışacak bir teşekkürler sayfası ayırmak istedim.

3 Eylül 2019'da Asel'in giriş bölümünü paylaşırken 14 Şubat 2020'de ağlayarak bitireceğimi düşünmezdim. Neredeyse 6 ay süren bu yolculuğun bana onlarca tecrübe katıp, hayatımda yeni bir noktaya sürükleyeceğini tahmin edemezdim. Bu süreçte yanımda ilk önce ailem ve arkadaşlarım oldu. Yazdığım her satırda, "Daha iyisini yapabilirsin," diyerek beni cesaretlendirdiler. Hepsine teşekkür ederim.

Ailemden sonra beni en iyi anlayan kişiler ise, sizler oldunuz. Takipçilerim ya da Okurlarım kelimesini kullanmayıp Sevdiklerim demek istiyorum. Sadece bir kitap yazdığım için onlarca konuda lince uğrarken, kitap yazmam engellenmeye çalışılırken sizler yanımda olup bana en büyük desteği verdiniz. Buraya kadar gelip, her bölüm yorumlarınız ile beni cesaretlendirdiniz. Sizler olmasaydınız belki de hayallerimi yıkıp, yoluma farklı şekilde devam edecektim. Fakat bugün bu güzel yolu sizlerle beraber yürüdüğüm için çok mutluyum. Yanımda olduğunuz her an için sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum. İyi ki varsınız!

Asel hakkında açılan tüm sosyal medya hesapları, yapılan her edit, uğraşılan her fotoğraf için teşekkür ederim. Desteğiniz çok büyük! Hepinizi çok seviyorum.

Asel'in bir yayınevi aracılığıyla basılmasını istemeyen bir kesim olsada çoğunluk istiyor. Kitabım 100.000 okunmaya ulaştığında aynı gün iki farklı yayınevinden teklif aldım. Sizlerin kesinlikle çok istediği, başarılı yayınevleri... İkisine de teşekkür edip şu süreçte istemediğimi belirttim. Bir iki ayın sonunda ise iki yayınevinden daha teklif aldım. Ve onlara da aynı cevabı verdim. Asel, benim için çok özel. Tüm zorbalıklara ve yapılan baskılara rağmen ısrarla yazmaya devam ettiğim bir eser. Onunla ilgili "takipçi, kitle, para, ün" hakkında yapılan haksızlıklar konusunda mücadele verip bu noktaya geldikten sonra bunlara benzer bir uğurda bastıramam. İnanın basılı bir kitabımın olmasını, sizlerle buluşup imza günleri yapmayı hepinizden çok istiyorum. Diğer yandan ise her şeyin bir zamanı olduğunu düşünüyorum. 'Kendini bilmek' benim için her zaman en önemli nokta. Altı ayda sektöre "yazar" diye girmek doğru bir hareket değil. Yavaş ama doğru adımlar ile ilerlemeyi isterim. Bu süreçte ne Asel'e ne kendime zarar verecek hiçbir şey yapmak istemem. Yıllar geçip, yazarlık kariyerinde ilerlerken, geriye dönüp Asel'i bastıracağım bir zamanın geleceğine inanıyorum.

Başka karakterlerin bakış açısından özel bölümler yazmak aklımın bir köşesinde. Bu konuyu detaylı düşünüp, kimin bakış açısından, nereyi anlatabilirim diyerek güzel bölümler çıkarmaya çalışacağım. Ama söz veremiyorum.

Asel, ne kadar şu an final verip bitmiş gözükse de her zaman zihnimde yaşayacak. Okur olarak bir kitaba veda edebilmek daha kolaydı. Yazarlık sürecinde aslında kitabıma veda etmediğimi, karakterlerimin zihnimde yaşamaya devam ettiğini görebiliyorum.

Yazarlık, benim için gelip geçici bir heves değil. Kendimi geliştirmek istediğim, çok şey öğrenip, daha fazla yazmayı dilediğim bir hayal. Bundan sonra yazmak istediğim kurgularımı Wattpad platformunda yayınlamayı şu anlık düşünmüyorum. Burada her zaman Asel'in tek başına kalmasını istiyorum. Yeni kurgularımı sizinle bir yayınevi aracılığıyla sunmak en büyük hayalim. Başardığımda ise, sesimi duyacağınıza eminim.

Ciddi anlamda yazdığım ilk kurguma şans verip, ilk bölümden beni yargılamayıp, gelişmemi beklediğiniz için çok teşekkür ederim. İlk bölümlerden itibaren her bölüm kendimi geliştirip, eleştirilerinizi dikkate alıp yola devam ettim. Bu süreçte beni yalnız bırakmak yerine her daim yanımda oldunuz. Teşekkür ederim.

Eylül! Herkes senden nefret etmesine rağmen aşkın peşinden koştun. Senin için doğru gelen her şeyi, sevdiğin adam ve bebeğin için yaptın. Kalbimi zaman zaman kırsanda sen olmasaydın bu kitap asla olmazdı. Bu yüzden Asel'e yaşattıklarına rağmen iyi ki varsın.

Yağız! Biraz eğlenmek ve arkadaşlarını sevmek bu hayatta yaptığın en güzel şeydi. En yakın arkadaşların gözlerinin önünde parçalanırken hangi tarafa destek olacağını bilemeyip iki taraf arasında ezilerek savaş verdin. Hataların oldu. Ama hepsi sevdiklerin içindi. İyi ki varsın.

Ener! İsminin anlamına yakışır şekilde fedakarlık yaptın. "En kahraman kişi," oldun. Fakat kahramanlar da bazen hata yapabilir. Sevdiklerin için kendini feda ederken, söylediğin yalanlar herkesin canını yaktı. Deniz'in ve Asel'in aşkını uzaktan izlemek zorunda kaldığın için özür dilerim. Sen benim kalbimde her zaman kahramansın. İyi ki varsın.

Deniz! Çoğunluğun güvenmekte zorlandığı kişisin. Belki final bölümünü okurken bile senden şüphelendikleri için üzgünüm. Çapkın bakışların, yakışıklı yüzünün arkasında her zaman sevgi dolu biri oldu. Asel'in yaralarına ilaç olmak değil, onu yaraları ile sevmeyi öğrendin. Düştüğü çukurdan çıkarmak yerine onunla aynı çukura girdin. Hem kendine hem ona iyilik yaptın. Her zaman Asel'i koruyacağına ve yanında olacağına eminim. İyi ki varsın.

Asel, zihnimde seni büyütmek çok zordu. Her zaman mutlu ve neşeli bir insan olarak yaşadığın acıları yazmak için aynı acıları hissetmeye çalıştım. Senin satırlarını yazarken kendimden çok şey verdim. Tüm yaralarına rağmen güçlü bir kız olman ve kendi ayaklarının üzerinde durman için çabaladım. Kimseye ihtiyacın olmadığını en iyi sen biliyorsun. İster sevdiğin adam, ister en yakın arkadaşın, ister baban canını yakmış olsun, sen yine de birilerini sevmeye, güvenmeye devam edip güçleneceksin. Yaşadığın korkunç acılara rağmen birine güvenmeye kalbinin hep ihtiyacı oldu. Deniz'i seçtiğin için teşekkür ederim. İkinizin de her şeyi atlatıp sonsuza dek mutlu olacağına eminim. Cennetteki ırmağı kirleten her kötülüğe rağmen, cehennemin ateşinde iyiliklerini yakma. Her zaman iyiliği seç. Seni seviyorum. İYİ Kİ VARSIN!

Tüm dikenlere rağmen çiçek açmamız dileğiyle... 🌵

Sevgiyle kalın.

SENA NUR IŞIK.
@kitaplarvesozleri

ASELWhere stories live. Discover now