15. Bölüm: Gecenin Dansı

47.1K 2.7K 4.8K
                                    

"Kaderin kederine..."

BÖLÜM 15

🎼 Lady Gaga - Bad Romance 🎼

2 yıl önce

Karşımdaki görüntüyü anlamaya çalışırken zihnimden geçen onlarca düşünceye hakim olamıyordum. Aradan birini seçip resme oturtturmaya çalışırken can çekiştim. Hareketsizce dururken Ener yatağa uzandı. Gözleri neredeyse kapalıydı. Eylül elindeki kazağı bir kenara fırlatırken beni görünce yüksek sesle konuştu.

"Asel!"

Sol elim bedenimin yanında cansız bir şekilde dururken sağ elim kapının kulpunu sıkıyordu.

"Ne oluyor?"

Eylül, yataktan inip banyoya koştu. "Ener, ateşler içinde."

Söylediği ile resim kafama otururken şaşkınlığı bir kenara bırakıp yatağın yanına hızla ilerledim. Ener'in önce alnına sonra boynuna koyduğum elim yanarken ateşini hissetmem ile korktum.

"Bir tanem," diye seslendim. "Duyuyor musun beni?"

Ener konuşamazken inleyen sesi, beni duyduğunu belli etti. Elinde ıslak havlu ile gelen Eylül, "Ben annemlere haber vermeye gidiyorum." dedi.

Elime aldığım soğuk havluyu Ener'in alnına yerleştirdim. Hareketimle titrerken elini kaldırıp beni durdurmaya çalıştı.

"Hayır, sakın," dedim.

Solda gördüğüm valize ilerleyip içini karıştırmaya başladım. Alt taraflarda bulduğum beyaz bir tişörtü banyoda soğuk suyla ıslatıp, sıktıktan sonra tekrar yatağın yanına gittim. Ener'in alnına koyduğum havluyu yatağın üstünde gördüğümde telaşlandım.

Havluyu ters çevirip tekrar alnına koyarken getirdiğim tişörtü boynuna ve göğsüne doğru yerleştirdim. Elimi yanağına koyup konuştum.

"Sakın uyuma canım."

Havale geçirmesinden korkarken odanın kapısından giren Zeynep ablayla bakıştım. Gözlerindeki endişeyi gördüğümde evladı için yapamayacağı hiçbir şeyi olmadığını biliyordum. Yanıma gelip Ener'e bakarken, "Oğlum, iyi misin?" dedi.

Ener gözlerini açmaya çalışırken ağzından çıkan tek şey iniltiydi. Zeynep ablaya döndüm. "Üstünüze bir şeyler alın ben başında bekliyorum.''

Kafasını sallarken tekrar odasına döndü. Annemle babam içeri girerken, "Ne oldu?" dedi.

"Hastaneye gitmemiz lazım. Ener'in çok ateşi var."

Eylül içeri girip, montumu bana uzattı. Hızlıca giyerken şapkamı ve atkımı da kafamdan geçirdim. Annemle babam odalarına dönerken Eylül'e sordum. "Yağız, nerede?"

"Uyandırdım, gelecek hemen."

Yerdeki kazağı alıp Ener'i giydirmeye çalışırken Eylül bir yandan yardım etti. Ben Ener'in bedenini tutarken Eylül kazağı geçirdi.

"Ben devamını hallederim, tişörtü tekrar ıslatır mısın?" dedim.

Eylül elimdeki tişörtü alıp banyoya yönelirken Ener'in kabanını alıp üzerini giydirmeye çalıştım. O kadar ağır olmasına rağmen korkudan tüm gücü bedenimde hissediyordum. Sağımdan gelen sese döndüğümde Yağız içeri girdi.

ASELHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin