Deli Ve Çocuk

8.6K 430 86
                                    

"Baran Ağa Beyciğim yemin ederim bu köydeydi. Hatta altın gününde kadınlar hep bu hocayı konuşuyor. " Aynurun bahsettiği hocayı bulamayınca Baran küplere binmişti Aynur ise habire kendini açıklama gereği duyuyordu. Hiç bilmediğimiz bir köyde daha önce adını bile duymadığımız bir hocayı arıyorduk. Yolun kenarında yürüyen orta yaşlı bir kadını görünce pikabı hemen yanında durdurdum.

"Abla bakar mısın buralarda Ahmet hoca diye biri varmış nerde?" Kadın durup beni baştan süzdü ve kınayan yüz ifadesi ile bana baktı.  Sanki büyü yapmaya gidiyoruz. Tam tersi kocamı kurtarmaya gidiyorum. Yoksa bebeklerimin babasız bende sevdiğim adamsız kalacağım.

"Şu yıkılmış evin hemen yanındaki ev. " diyip yürümeye devam etti. Gözlerimi devirip gaza bastım.

"Tek kelime daha etme. Zaten varlığın yeterince rahatsız edici. " Baranın gür sesi arabayı doldurunca dönüp yanımdakilere kısa bir bakış attım. Aynur trip atarmış gibi kollarını göğsünde bağlayıp dışarıya kafasını çevirdi. Baransa düm düz ileri bakıyordu. Sert yüz ifadesi daha da sertleşmiş gibi duruyordu. Eğer ikisi biraz daha yan yana kalırsa sonuçları çok kötü olacakmış gibi hissediyorum. Pikabı park edip araçtan ilk ben indim. Aynur hala tripli hali ile pikaptan inip eve doğru adımladı. Baransa ilerleyen kızı kolundan çekip durdurdu.

"Az bekle. Hiç bilmediğimiz bir eve giriyoruz ilk ben gideyim. " dedi ve dönüp zili çaldı. Aynur ise trip atma olayını bırakıp hülyalı gözlerle yine Barana bakmaya başladı. Bu haline istemsiz güldüm. Ancak ikiside beni umursamamıştı. Kapıyı oldukça genç bir adam açtı ve eliyle bizi içeri davet etti. Baran eve ilk giren olmuştu. Hemen arkasından Aynur en arkada da ben kalmıştım. Evin dışı oldukça eski olsada içindeki eşyalar oldukça pahalı görünüyor. Koltuğumun aksine oldukça normal bir ev gibi duruyor.

"Bir dakika bekleyin babama haber vereyim. " bize kapıyı açan genç bizi ayakta bırakıp uzun kolidorun sonundaki odaya gitti.

"Burası çok korkunç. " Aynur titreyerek Barana doğru yaklaştı. Baransa kendine sığınan kızı geri itmekte hiç sakınca görmedi.

"Merak etme senin gibi çenesi olan birine hiçbirşey olmaz. " Baran kızı tersleyip bana döndü. İnşallah sıra bende değildir. "Sende içeride hocanın dediği her lafa atlama. Sakin ol ve üç defa düşün bir kere konuş. " Aynur gibi üzülmek yerine gözlerimi devirdim. Sanki çocuk var karşısında.

"Buyrun babam sizi bekliyor. " genç bize kapıyı açınca içeriye doluştuk. Ben ak sakallı yaşlı bir adam beklerken beklentim karşılanmadı. Elli yaşında ya var ya yok olan adam elindeki kağıtları düzenliyordu.

"Oturun çocuklar. " adamın tam karşısına ben, Baran ve Aynur yan yana olacak şekilde oturduk. "Buraya gelme sebebiniz ne?"

"Kocama büyü yapıldı ve yuvam yıkıldı. Büyüyü bozmak istiyorum. " adam baktı ve tekrardan elindeki kağıtlar ile ilgilendi.

"Paran varsa her büyüyü bozarım. " gözlerimin irileşmesine mani olamadım. Para kısmını daha önce hiç düşünmedim. Gerçi nasıl düşüneyim daha önce böyle bir şey mi yaptım.

"Para işini düşünme sen bu işi hallet. " Baran dönüp bana baktı ve itirazımı kaşlarını çatarak engelledi. Bende çok zorlamadım ve kabul ettim. Ailem söz konusu.

"Sen dışarı çık. " adamın gözleri bende değilken eliyle beni işaret edip konuştu.

"Hiç-bir yere gitmiyor. " Baranın çıkışması ile adam eliyle bir kaç işaret yaptı.

"Bebekleri yapacaklarımdan etkilenir o yüzden dışarı çık. " adamın dedikleri ile bütün tüylerim havaya kalktı. Hamile olduğumu söylemediğim halde bilmişti. Adam tekrardan uyarmadan ayaklandım. "Kocana iki büyü yapılmış. " adam tekrar konuşunca dönüp ona baktım ancak adam boş duvara bakıyordu. "Biri karısından yani senden nefret etsin diye. Biride başka birine bağlansın diye. " Aynurda iki ayrı büyü yaptırmış demişti. Adam tekrardan konuşmayınca ilk önce odadan sonrada evden çıktım ve gidip pikaba oturdum. Kapıları kitleyip içeridekilerin çıkmasını bekledim. Aradan yaklaşık bir saat geçti ve tam uykuya dalarken pikabın kapısı açılmaya çalışıldı. Anında gözlerimi açıp kapıya doğru döndüm. Baran ile Aynuru görünce kilidi açıp araca binmelerini sağlamış oldum.

ŞEHİRLİ-2 (Tamamlandı)Where stories live. Discover now