49) Emine, Planını Süslü'nün Abisine Anlatıyor

63 4 0
                                    

Ertesi gün annemin arkadaşının abisiyle buluşmak için evden çıktım. Randevulaştığımız kafeden içeri girdiğimde köşedeki masalardan birinde oturduğunu gördüm. Hızlı adımlarla masasının önüne geldim. Selam verdikten sonra sandalyeyi çekip oturdum. Bu adam, meraklı gözlerle ağzımdan çıkacak cümleleri bekliyor gibi bakıyordu. Çevredeki insanların duymaması için adama iyice yaklaştım.

- Yapman gerekenler çok basit. Doktor Hakan'ı telefonla arayacaksın. Kardeşinin o poliklinikte kaldığını ve konuyla alakalı konuşmak istediğini söyleyeceksin. Seni büyük ihtimal polikliniğine davet edecek. Sende "kardeşinin orada neler yaşadığını bildiğini ve bu konuyu bir şekilde kapatmak istediğini" söyleyeceksin. O da seninle buluşmak isteyecek. Buluşma yerinin nerede olacağına onun karar vermesine izin ver. Nerede buluştuğunuzun bir önemi yok. Bu şekilde kendisinin güvende olacağını hissedecek. Amacımız ona gözdağı vermek değil.

- Sonra?

- Buluştuğunuzda aynen şöyle söylemeni istiyorum; "kardeşime neler yaptığını biliyorum. Zulanda olması gereken bir usb bellek elime geçti. Bütün bunları unutmamı istiyorsan dediklerimi yapman gerekiyor. Aksi takdirde o belleği polise vereceğim" diyeceksin.

- Neyin nesi bu bellek?

- Usb bellek hakkında bir şey bilmene gerek yok. Sen benim dediklerimi yap. Kimseye hiçbir şey olmadan kardeşini o poliklinikten çıkaracağız.

- Tamam ama, Doktor usb belleği görmek isterse?

- İlk işi o olacak ama sen "belleğin şuan yanında olmadığını. İstediklerini söylemek için tekrar buluştuğunuzda belleği yanında getireceğini" söyleyeceksin.

- Bütün bunlar ne işe yarayacak ki?

- Sen kardeşini kurtarmak istiyor musun?

- Evet..

- O zaman dediklerimi yap yeter.

- Peki, sonra?

- İşte en önemli yer burası. Sen bunları söylediğinde Doktor hemen yanından kalkacak ve hızlı bir şekilde polikliniğine geri dönecek. Polikliniğe girdikten hemen sonra bana İçeri girdi demen yeter. Senden istediklerim bu kadar. Sakın arama ama beni, mesaj çek yeter.

- Umarım ne yaptığını biliyorsundur.

- Güven bana! Kardeşine kavuşacaksın ve bu adamdan sonsuza kadar kurtulacağız.

- Ya adam beni daha sonra ararsa, ne diyeceğim ona?

- Daha sonra arayacak nefesi kalacağını sanmıyorum!

Songül 2 (Kitap Oldu)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin