Fourth month

2.5K 67 8
                                    

Caitlin:

Probudila jsem se do chladné místnosti.  Závěsy byly zatažené a Jason nikde.  Vstala jsem zabalená v dece, která se povalovala na malém křesílku.  Roztáhla jsem závěsy a podívala se ven, pochmurné počasí panovalo. Jasona auto bylo pryč. Něco se muselo stát.  Zapla jsem topení a vydala se do kuchyně, kde jsem si připravila šálek ovocného čaje a  namazala chléb se šunkou a rajčaty.

Usadila jsem se i s jídlem a dekou kolem těla ke stolu. Byla jsem tu sama. Nebylo co dělat, barák byl plně vybaven novým nábytkem, možná časem se něco dokoupí, ale teď to není potřeba.

Kolovala vzduchem divná atmosféra, ne, že bych se bála, jen trochu divný pocit mě pohltil.

Vyrazila jsem do ložnice se obléct do černého a elegantního svetru, černých riflí. 

Z jedné z nevybalených krabic jsem vytáhla šedý kabát a šla do předsíně. Pořádně jsem se musela obléct, abych nenastydla kvůli miminku.

Zamkla jsem barák a vyšla ven. Fredovo auto taktéž nebylo u jeho baráku.  Zkusila jsem zazvonit na Bethany. 

Vykoukla po chvilce ze dveří. ,,Ahoj, je Fredo doma?" Optala jsem se. ,,Není a nevím kde je, proč." Usmála se: ,,Já jen, že Jason je také pryč a bez ohlasu. " podívala se na mě zmateně.  ,,Třeba budou u kluků." Mrkla s úsměvem: ,,Půjdeme se tam podívat?" Navrhla jsem. ,,Můžeme, jen se obléknu. " 

Po chvilce přišla v béžovém kabátku a s bílými kozačky. ,,Budeš řídit? Já přes to bříško už nemůžu." Zaculila se. Překvapilo mě, že mám řídit zrovna já. ,,Dobře, tak pojedeme, ale mým."

Otevřela jsem garaž a v ní si i nastoupila, vyjela jsem ven a Beth přistoupila.   Vyjela jsem po uzoučké cestičce směrem ke klukům.

Když jsem přijela a zaparkovala. Spíše jen odstavila auto, tak, abychom viděli. Tak ani oni tu neměli auta.

S Beth jsme si vyměnily zmatené pohledy.

,,Co se stalo?" Zasmála se Beth.  Pokrčila jsem rameny a odpoutala se. ,,Co chceš dělat?"  Podivila se. ,,Jdu zazvonit." Mrkla jsem na ní a vystoupila.

Šla jsem rychlým krokem ke dveřím. Zaklepala jsem poměrně hlasitě a přidala zvonek.   Dveře mi otevřel unavený Jake.

,,Co se děje." Vylítl rozespale, jako kdyby byli po nějaké akci. Přišla k nám i Bethany.  ,,Je tu Jason s Fredem?" Optala jsem se.  Jake byl pořád rozespalý a sotva se držel na nohou. ,,Já nevím, večer měli opět nějaký zátah a ještě se nevrátili." Pokrčil rameny: ,,Jaký zátah?" Zeptala jsem se. ,,A proč ty jsi tu?" Vložila se do toho Bethany. ,,V klidu dámy. Prostě opět nějaké holky a drogy však to znáte. A já jsem tu proto, že jsem měl hlídku." Opět pokrčil rameny. Vypadal jako kdyby si něco šlehl: ,,Měli by být v tom clubu ve městě, přes den tam nikdo nebývá. Tady jsou kdyžtak rezevní klíče." Zasmál se a zavřel nám dveře.

S Beth jsme se vrátily do auta a obě naštvané: ,,Prej já už to nedělám."  Beth: ,,Proč bych měl brát."

Zuřily jsme. Rozjela jsem se Co nejrychleji jsem mohla.

***

Odemkla jsem nám dveře a vstoupila. Na pódiu stálo pár uplakaných dívek a kousek od nich dole k nám zády sedělo pár mužu. 

Přistoupily jsme blíže. Chytla jsem Jasona za rameno což ho vyděsilo a rychle se otočil a chytil mou ruku. Jakmile spatřil kdo jsem pustil.

,,Caity."  Zkusil to. Na stole leželo několik panáků a bílých lajen.  Zamračila jsem se na něj. Uchopila láhev a pořádně se napila. Nevim co to do mě vjelo neměla bych pít vůbec. ,,Ne zlato! Zabiješ naše dítě!"  Vyjel.  O krok jsem ustoupila a znovu se napila. Pořádně. ,,Doprdele Caity přestaň mě srát s tím pitím."   Zasmála jsem se. ,,Tak já si tedy šňupnu tu lajnu támhle na stole, abych se ti alespoň trochu vyrovnala."  Hodila jsem po něm skoro plnou flašku a odcházela pryč v patách mi byla Bethany.

He waits✔️Where stories live. Discover now