TED BUNDY HAKKINDA

101 22 17
                                    

Ted Bundy, geçmişten günümüze en kanlı ve dehşet verici seri katil olarak kalmaya devam ediyor.

Tanıyabileceğiniz en acımasız o**spu çocuğuyum ben," ve işlediği mide bulandırıcı suçlar şüphesiz bu iddiaYI  Doğruluyor.  Kendisiyle ilgili böyle demişti.Bu şekilde tanımlamıştı.

Psikopat katil Ted Bundy, 1970'li yıllarda işlediği suçlarda neredeyse 100 kadının canına kıydı. Sadece öldürmekle kalmadığı suçlarında, cesetlerin parçalarını kesip evine hatıra olarak götürüyordu.1989 yılında elektrik şokuyla idam edilen Ted Bundy'nın kan donduran cinayetleri ise ölümünün 30. yıl dönümünde hala dün gibi hatırlanıyor.İlk saldırısını 4 Ocak 1974'te, 18 yaşındaki öğrenci kadının odasına girip, kafasına demir bir sopayla vurup sonrasında aynı objeyle kadına ederek gerçekleştirmişti.

Genç kadın 10 gün komada kalmış ve ağır beyin hasarına uğramıştı.

Ted Bundy'nin sonraki kurbanları, tek parça halinde bulunamadı bile...

Bundy gayrimeşru bir çocuk olarak doğmuştur. Annesi ile olan kötü ilişkileri yüzünden genel olarak kadınlardan nefret etmiş ve hep onlardan bir intikam alma isteğiyle yaşamıştır. Kurbanlarının birçoğu uzun düz siyah saçlı ve saçlarını ortadan ayıran kısacası "eski sevgilisine" benzeyen kadınlardı. Ayağını incitmiş, koltuk değnekleriyle kitaplarını arabasına taşımaya çalışan biri olarak kadınlara kendini gösterip onlardan yardım ister, sonrasında ise onları tenha bir köşeye çeken Bundy onları akıllara gelmeyecek şekillerde öldürürdü.

Öncesinde Washington Üniversitesi'nde İnsan Psikolojisi, ikinci olarak da Utah Üniversitesinde hukuk eğitimi almış olan Bundy, duruşması sırasında kendi avukatlığını yapmayı isteyerek hem suçlu kıyafeti giymek yerine bir takım elbise giyebilmiş hem de üstüne herhangi bir kelepçe takılmasını önlemiştir. Bu sayede ise duruşmadan önce kütüphaneye gitmek istediği bildiren Ted Bundy bu kılığıyla çok kolay bir şekilde mahkeme salonundan kaçabilmiştir. Yakalanmasından sonra 6 aylık hapis hücresinde kaldığı sırada odasının tavanına kendi kazdığı bir çukurla tekrar hapishaneden kaçmıştır.

Kaçışının ardından genel olarak seçtiği spesifik kadın kurban görünüşünden taviz vererek gözüne kestirdiği her türlü güzel kadını öldürmeye devam ederek seri cinayetlerine devam etmiştir. Fakat sonra Florida yakınlarında kullandığı arabanın çalıntı olduğu fark edilince polisler tarafından tutuklanmıştır. Üstünde bulundurduğu suçlamaların birçoğunun güçlü delillere sahip olmaması nedeniyle Bundy işlediği cinayetlerden yargılanmamış, sadece kaçırmalardan yargılanmıştır. Fakat geçen zaman zarfında polis ve dedektiflerin bir kurbanın üstünde ısırık izi bulması sonucunda Bundy'nin kendi diş izlerinin örneğini alarak azılı katilin suçlu olduğu delillerle birlikte kanıtlanmış oldu.

Ted Bundy'nin Mahkeme Sürecinde...

Katilin devam eden mahkemeleri boyunca temiz imajı ve çekiciliği sayesinde kadınların ilgisini çekerek kendine tabiri caize bir "hayran grubu" yarattı. Birçok kadın saçlarını siyaha boyayıp ve ortadan ikiye ayırıp duruşmaları izlemeye gelerek Bundy'nin dikkatini çekmeye çalışırdı. Delillerle birlikte suçlu olduğu kabul edilen azılı katil idam cezasına çarptırıldı. Fakat bu cezaya inatla karşı gelen Bundy yine de delil yetersizliğiyle ve kendisine karşı uygulanan prosedürün hukuk dışı olduğunu savunmasıyla cezasını ne yapıp edip 10 yıl erteletti. Dediğimiz gibi güvenilir ve zeki kişiliğiyle yargıçları bile baştan çıkaran Bundy'e son mahkemesindeki yargıç ona şu sözleri söylemiştir:

"İdamınıza karar verilmiştir. Genç adam, kendinize iyi bakın. Bunu samimi olarak söylüyorum ki kendinize iyi bakın. Şu an bu mahkeme salonunda deneyimlediğim trajedik olay bir insan israfından başka bi şey değildir. Çok parlak bir genç adamsınız. İyi bir avukat olabilirdiniz, en azından benim önümde biraz pratik yapabildiğiniz için çok müteşekkirim fakat siz başka bir yol seçerek kendini başka bir konuma getirdiniz, meslektaşım. Kendinize iyi bakın, sana karşı herhangi bir düşmanlığım yok."

POLİSİYE  HİKAYELERWhere stories live. Discover now