TANIYAMAMAK

1.1K 80 46
                                    

TANIYAMAMAK

Kadıköy'de, iş yerinde çayını yudumlamakta olan Başkomiser Kerem, oldukça kötü bir gün geçirmişti. O gün nişanlısından ayrılmıştı. Birbirlerini çok sevmişlerdi. Ancak artık anlaşamıyorlardı. Ve yollarını bugün ayırmak zorunda kalmışlardı. Eğer yürümüyorsa bir ilişkiyi devam ettirmenin anlamı yoktu. Aşk bazen tek başına yeterli olmuyor, diye düşündü, uzaklara dalan Başkomiser Kerem.

"Merhaba Komiserim dedi içeriye giren  Burcu".

 "İyiyim sağolun."

"Sevindim."

"Kötü bir haberim var, dedi Burcu."

"Anlat bakalım."

"Beşiktaş'da, bir erkek cesedi bulundu. Ceset ağaca asılmış.Kurban ayaklarından başı aşağıya doğru gelecek şekilde asılmış."

"Devam et."

Kurban 50 yaşında. Dul. İsmi Orhan Yıldırım. Zeytinburnun'da, oturuyormuş. Eski eşi Kadıköy'de, elimizdeki adreste çalışıyor. Onunla görüşüp, kurban hakkında detaylı bilgi toplamalıyız" dedi Burcu.

Hemen gidelim, dedi, Başkomiser Kerem. Ve arabayla soluğu doğruca hastanede aldılar.

"Merhaba sizinle öldürülen eski kocanız Orhan, hakkında konuşmak istiyoruz dedi " Başkomiser Kerem.

Buyurun. Ne öğrenmek istiyorsunuz?

"Arasının kötü olduğu birileri var mıydı?"

"O çok zor bir adamdı. Herkesle anlaşamazdı. Hep kendi dediği olsun isterdi. Başkalarının fikirlerine saygı göstermezdi. Tabi bunlar birer cinayet sebebi olur mu? bundan emin değilim."

"Eski kocanızın ölümüne pek de üzülmüş görünmüyorsunuz dedi Burcu".

 "Elbette üzüldüm. Fakat eskisi gibi değil. Yani bir zamanlar ona tapardım. Eğer o zaman öldürülmüş olsaydı, şu anda karşınızda ağlıyor olurdum. Fakat evliliğimizin son yıllarında çok değişmişti. Ve beni aldattı. Bir kez de değil, binlerce kez. Sırf küçük kızım için katlanıyordum. Sonra kızım büyüdü, yurt dışına yerleşti, kendi hayatını kurdu, ve bende onu hiç düşünmeden boşadım. Kızım bu kararıma saygı duyduğumu, ve bana doğru yaptığımı, haklı olduğumu söyledi."

"Anlıyorum dedi" Başkomiser Kerem. Eklemek istediğiniz herhangi bir şey var mı?

"Bir düşüneyim," dedi, kadın. Onun görüştüğü bir kadın vardı. Belki o bu konuda bir şeyler biliyordur. O sürtüğün numarasını tabi silmediysem. İşte burada silmemişim, şimdi size verdikten sonra rahatlıkla silebilirim. Kocam bir kaç kez onu aradı, bende kaydettim. Beni aldattığı son kadınlardan biri diye düşündüm. Daha sonra içimden bana ne ki? dedim ve onu ne aradım, ne de kendisiyle görüştüm.

Peki teşekkürler diyerek oradan ayrıldık."

"Çok fazla bilgi edinemedik. Bu çok kötü oldu" dedi  Burcu.

"Dur bakalım daha yolun başındayız. Hemen öyle pes etmek yok,"

"Haklısınız amirim"

Başkomiser Kerem, numaradaki kadını aradı.

"Merhaba ben Başkomiser Kerem. Bir cinayet soruşturmasını yürütüyoruz."

"Size nasıl yardımcı olabilirim?" bir cinayet mi? bu korkunç.

POLİSİYE  HİKAYELERWhere stories live. Discover now