Смърт

615 28 0
                                    


-Всичко започна с онези съобщения от Маркос. Начина по който заплашваше Зий,а после и останалите от групата. Държеше се злобно,настоятелно. Знаехме,че нямаше добри намерения към нито един от нас. Преди всичко,което се случи в Кейп Код, Маркос всъщност бе добро момче.Спечели Зий с ухажване като първокласен джентълмен.Букети,романтични вечери, подаръци и шоколадови бонбони. Беше чаровен,харизматичен и креативен.Трите неща,които Зий ценеше у един мъж.

Всичко рухна,когато той изпадна в немилост към тяхните и те го отрязаха напълно.Парите бяха като мираж за него и за да се издържа реши,че най-лесният и бързият начин за изкарване на средства е да пласира наркотици.Главно трева,но се намираха и други "вкусотийки" стига да знаеш как да си поискаш.

До този момент връзката му със Зий беше отишла на надолнище. А до няколко месеца всичко рухна напълно.Начолото на края беше почивката в Кейп Код.Там той и сестра ми започнали сексуална връзка,която продължила почти до момента в който тя се завърна в България (че и след това...разбрахме,че той е живял в София и от там е пращал всичките съобщения към Зий). Докато живял там разбрал,че може да уреди живота си като дилър в София,вместо да се мъчи да живее в Америка. Единственото от което се нуждаел било тревата,която останала в Зий. Неговият златен билет.

За това съставил план - наплашва Зий,връща се в Америка,взима стоката и се качва на първият полет обратно за България. Там се включва в тайна ъндърграунд мрежа за пласьори и се прикрепва към групата дилъри отговарящи за студентски град.

Проблема дойде обаче,когато разбра,че Зий не е сама.Тя имаше цяла артилерия от приятели. Но Маркос не се отказа.Намери свой стар познайник и реши да го вземе с него,за всеки случай. Да наблюдава със снайпер от някой покрив в близост до срещата му със Зий и останалите.

Наркотиците бяха в ръцете й.А цялата сган беше зад нея. Маркос усети как гнева му се надига.Тя беше чиста - не бе приемала трева или други наркотици.Вече беше гадже на Дамян. А това страшно много подразни Маркос.

-Подай ми пакета и никой няма да пострада- беше казал той.

Всички го бяхме наобиколили.Искахме да го обезоръжим,да го набием и да го сплашим да не я закача повече.

Не мога да обясня колко се объркаха плановете ни.

Всичко започна с неловкият коментар на Маркос за новото гадже на Зий.

All the things you said (3)Where stories live. Discover now