Tizennégy

3.1K 103 0
                                    

Nem számoltam be senkinek az esetről. Igazából senki alatt a családomat értem, mert a hátam közepére se kívántam a szent beszédet a pasikról, az iskola fontosságáról egy barát mellett, esetleg mélyebb témákról. Így magamra erőltetve egy műmosolyt behazudtam, hogy minden überkirály volt, kajáltam is ott, bla bla bla, s hogy elfáradtam – ezzel pedig hivatalos szobában maradást harcolhattam ki magamnak a nap hátralevő részében.

Persze semmi se volt überkirály, enni meg pláne nem ettem semmit. Már nem mintha tudtam is volna – egy borszószem se ment volna le a torkomon.

Helyette már átöltözve, otthoni szettben harci készültségben és megszárított hajjal dőltem végig az ágyon, kezemben a telefonommal. Feloldva Szoboszlai tömérdek üzenete fogadott: a visszafele úton nagy valószínűséggel észrevette, hogy nem minden príma, habár nem hangoztatta. Helyette a megannyi „Itt vagy?” és „Valami baj van?” üzenettel bombázott.

Amiket akkor nem tudtam nem figyelmen kívül hagyni. Kellett valaki, akitől tanácsot kérhetek és megbeszélhetem a dolgokat.

Először Pollival próbálkoztam. Mindez persze hiába, mivel elérhetetlen volt – ha nem csalt az emlékezetem, akkor pont a szüleivel ünnepelte, hogy túl esett a szóbelin.

Noice, de tényleg. Ennyit a női barátaimról.

Felsóhajtva koppintottam rá a felülről negyedik chatfejre, amin az én bolognai lelkitársam mosolygott rám. Először hezitáltam, hogy ilyennel zaklassam – csakhogy azt is tudtam, hogy ha valakinek nem beszélem ki magam, felrobban a fejem.

Így hát ráírtam.

Kiara👑: Szia. Itt vagy...?

Legnagyobb szerencsémre pont elérhető volt. Pillanatokon belül látta az üzenetemet és már válaszolt is rá.

Nagyi: Szia Kiara 👋 Igazából Bolognában, de az éterben itt 😉😂 Mi a helyzet?

Kiara👑: 😂😂 Igazából... ahj, nem vagyok benne biztos, hogy ezt veled kellene megvitatnom

Nagyi: A barátodként nyugodtan elmondhatod nekem 😉

Kiara👑: De kicsit... női probléma

Nagyi: Ugye nem vagy...?

Kiara👑: Nem, nem vagyok terhes, ha erre akarsz kilyukadni

Nagyi: Huh, akkor jó

Nagyi: Huh, akkor jó

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Akkor mi a baj? 😦

Kiara👑: Szóval... basszus nem tudok róla így beszélni... Nem hívhatlak fel esetleg?

Nagyi: De, nyugodtan

Azonnal rá is buktam a hívás opcióra... a videohívásra. Látnom kellett hozzá az arckifejezését.

A focista pillanatok leforgása alatt már válaszolt is. Telefonom keskeny képernyőjén nyájas mosollyal jelent meg kissé csapzott arca, háttérben klubtársainak hangos üvöltözése hallatszott – edzésen volt. Zöldesbarna szemei egyszerre voltak vidámak, hogy láthatnak, másrészt pedig aggódóak, hogy probléma miatt kerestem fel gazdájukat.

Beleintegetett a kamerába. Bizalmasan mosolygott rám. – Mondhatod.

Felsóhajtottam. Már csupán attól nagyban megkönnyebbültem, hogy magam előtt láttam Nagyi kedves és őszintén érdeklődő arcát. Talán ez segített hozzá ahhoz, hogy végre kinyögjem azt, ami egy ideje ott kavargott a fejemben. – A strandon Dominik belökött a vízbe. Utána ő is beugrott és addig szekállt, amíg be nem keveredtünk egy eldugott helyre, ahol... megcsókolt.

Ádi látszólag nyugodt maradt mindvégig. Pusztán a csóknál tágultak ki kissé a szemei. – Értem. De miért annyira borzasztó ez? Kényszerített rá?

– Nem.

– Akkor...? – értetlenkedve vakarta meg az állán lévő borostát. – Váratlanul ért?

– Azt hiszem igen – ismertem be, torkomon hatalmas gombóccal. Egy pillanatra elpillantottam másfele, hogy a szemembe gyűlő, a gyávaságomat tükröző könnyeket néhány gyors pislantással eltűntessem. – Értelen vagyok én még ehhez! Azt... azt se tudom, hogyan kell csókolózni! Ráadásul pont Dominikkal...

A focista könnyed nevetéssel fürkészte gondterhelt arcomat. – Tényleg nem emlékszel semmire az oviról meg a Dömével együtt töltött időkből?

Értetlenül kaptam felé a tekintetem. Nem értettem, hogy kapcsolódott megint mindehhez az a fránya óvoda. Szigorú, a válaszra váró arccal találtam magam szembe. – Nem! Miért emlegeti mindenki az „óvodás sztorikat”?! Több, mint tíz évvel ezelőtt volt! Örülök, ha arra emlékeztem, hogy volt egy ovis fiú barátom, aki nagyon hasonlított Szoboszlaira!

Nagyi védekezően, riadtan tette a nem a telefont tartó kezét maga elé. – Oké, oké, nyugi! Nem kell leharapni a fejem.

– Bocsi – szégyeltem el magam. Viszont valamelyest úgy éreztem, hogy igazam volt. Mindenki úgy kezelt, mintha kötelező lett volna kívülről fújnom a híres-neves „ovis sztorikat”. – De mégis mik ezek az óvodás dolgok, akiről mindenki tud, csak én nem elkészem?

A focista elgondolkodva felsóhajtott. – Nem hiszem, hogy ezt tőlem kellene megtudnod.

– Megértem, hogy ez kettőnkre tartozik – feleltem. – Csakhogy addig az érzéseimbe se vagyok biztos, amíg nem vagyok tisztába a híres múltammal, amire nem is emlékszem!

Hangom a mondandóm végére megcsuklott. Alig bírtam visszanyelni a könnyeimet – igyekeztem csendben hüppögni és szipogni. A torkomat égette a visszafojtott sírás, s a gyomrom is olyan szinten volt, hogy legszívesebben kidobtam volna a taccsot.

– B-Bocsi – néztem bele megtörten a kamerába, a nyugodtan várakozó srác felé. Zöldesbarna szemeiben látszott, hogy a szíve legmélyéből sajnálja a helyzetet, amibe keveredtem. Caakhogy ezt tényleg nekünk kellett megoldani. – Azt... azt hiszem, mennem kell.

– Oké – válaszolta Nagyi gyengéd mosollyal. – Ha készen állsz rá, szerintem beszélned kellene erről Dömével... lehetőleg minél előbb. Mondd meg kerek perec, hogy avasson be a dolgokba.

– Okés. Köszi – mosolyodtam el halványan. Lehet, hogy a végére sírás lett a vége, de klasszi sokkal jobban éreztem magam lelkileg, mint előtte. – Később beszélünk. Szia Nagyi.

– Sok szerencsét, Kiara – kacsintott rám kedvesen, mielőtt kinyomta a videohívást.

Felsóhajtva léptem ki a Nagyival lévő beszélgetésünkből, vissza a beszélgetések listájához. Idő közben jött néhány üzenet Lacitól az elkövetkező horvátországi kiruccanással kapcsolatban, néhány a fiúkkal közös csoportba, illetve... Dominiktól volt 7 nem olvasott üzenetem. Pont akkor pattant be a 8.

Muszáj lesz írnom neki valamit, ha egyszer nem mondtam el neki kerek perec, hogy mi bajom van.

Azt hiszem itt az idő felgöngyölíteni a múltamat... Yay!

Vagy talán nem?

Tali a neten | Szoboszlai Dominik ✓Where stories live. Discover now