Egy

7.3K 197 1
                                    

Azt hittem, hogy álmodok. Nem. Azt hittem, hogy az hígagyú öcsém akar megszivatni, mint a torkos borz egy kamu üzenettel, mivel ehhez tökéletesen ért. Csakhogy hiába néztem, az az üzenet rohadtul igazinak tűnt. Még az a kélcsillagos pipa vagy mi a zuzmó is ott volt a neve mellett és nem kevés követővel rendelkezett.

Ez kizárta azt, hogy kamuprofil lenne.

szoboszlaidominik: Hellóka. Bocs, ha zavarlak, csak égető szükségem van egy grafikusra és láttam néhány rajzodat a profilodon. Ügyesnek tűnsz.

Csak bámultam a képernyőt, mereven, mintha matekból megkaptam volna életem első ötösét, ami egyenlő a Mission Impossible-l.

Miért pont én? Elvégre csak egy kezdő grafikus... nem nem. Egy csaj, aki dög unalmában rajzolgatni kezdett vagy 3 éve és azóta felfeljesztette a képességeit egy hangyafingnyit. Nem voltam profi még árnyékolásban sem, a kontúrjaimat meg még én is körberöhögtem volna legszívesebben.

Na de... miért én?! És miért pont Ő?

Mármint, nem vagyok belezugva, mert hát na. Barátnője van, kint él Salzburgban vagy hol a nudliban és nem mellesleg sztárfocista. Esélyem nulla lenne így is, meg úgy is, hogy úgy nézek ki, mint egy szemüveges krumpli. Pici vagyok, kissé duci is, plusz szemüveges. Kezeimben mindig egy füzet van, melybe egy rotring van bele rejtve. Tipikus introvertált lúzer vagyok, ezt nem is tagadom.

Na de nőből vagyok. Azt meg én is elismerem, hogy valami elképesztően helyes volt. Csakhogy túlságosan hasonlított az egyik vérbeli seggfej osztálytársamra, így megoszlott róla a véleményem.

Hezitáltam, hogy mit írjak vissza. Az ujjaimat égette az épeszű érv, miszerint, ha már megnéztem az üzenetet, illik visszaírni. Mivel senki se volt otthon, se a szüleim, akik dolgoztak, se a hülye öcsém, aki kiment focizni a haverjaival a közeli placcra. Így egyedül kellett megbirkóznom azzal a problemítóval, hogy valami normálisat írjak neki vissza.

Elvégre, akármennyire is egy rohadt jóképű parasztnak tartom, az, hogy engem, Warner Nyomi Kiarát kér fel egy illusztráció elkészítésére, mégiscsak nagyot dobna az áhított grafikus karrieremen.

Felsóhajtottam, majd nekiveselkedtem egy normális(abb) válasz begépelésének.

w.kiara: Szia! El se tudod hinni, hogy mennyire jól esik, hogy valakinek tetszenek a béna rajzaim 😅 Mit kellene illusztrálnom, mire gondoltál?

Majdnem lefordultam a székről, ahogy másodpercekre rá jelezte, hogy látta és már gépelni is kezdett.

Ijedtemben eldobtam a telefont az asztalon. Az röpült vagy 2 métert, én meg hátra egyet a székemmel együtt.

szoboszlaidominik: Igazából rólam kellene egy poszter-féleséget rajzolni a Salzburgnak. Olyan félig valósághű csak.

Aha. Első olvasatra halvány lila Milka tehenem se volt róla, hogy mire gondol, annyira ideges voltam. Az ujjaim úgy remegtek, mint a kocsonya.

Szerencsére küldött egy mintát arról, hogy milyen illusztrációra is gondolt.

szoboszlai dominik: Ilyesmiről lenne szó. Meg tudnád csinálni?

Jó kérdés.

w.kiara: Szerintem meg. Attól függ, mire kellene.

szoboszlaidominik: Egy hét?

Hm. Egész sok időt adott.

w.kiara: Okés. Csak át kellene küldened pár profilfotót, hogy az élethű része tényleg az legyen.

szoboszlaidominik: Küldök, persze... de a neten nincs rólam amúgy is sok fotó? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jaj, ne. A Lenny face. Ráadásul az arcát is hozzá képzeltem, ahogy csinálja.

w.kiara: Nem bízok a retusált 💩okban, bocsika

szoboszlaidominik: Retusált 💩okban? 😱 Többségük eredeti, minőségi kép, csakis rólam

w.kiara: Arra rájöttem, hogy rólad van, meg a tökéletesen nagy egódról

szoboszlaidominik: Ejha, de csípős a nyelved

w.kiara: Figyi, ahhoz nem kell puszi pajtásoknak lennünk, hogy megcsináljak neked egy posztert 🤷 Ez színtiszta üzlet. Csak küldj át egy-két képet a különböző profiljaidról, oké? De ha lehet, ne Instagramon, mert levágja a kép szélét

szoboszlaidominik: Oké, oké, értettem, bocs.. email jó lesz?

w.kiara: Persze. wagnerkiara001015@gmail.com

szoboszlaidominik: Kösz. Hamarosan küldöm a képeket 😉😏

w.kiara: Alig várom 🤗

S ezzel majdnem lezártam a telefont, de azt az értesítést még pont láttam, ami legnagyobb meglepetésemre pattant be a fenti sávban.

szoboszlaidominik követni kezdett téged.

Tali a neten | Szoboszlai Dominik ✓Where stories live. Discover now