9- Sigara Dumanı

153 62 218
                                    

"Kırık kalpler hep başroldedir. Bir insan kalpsiz olduğunu anlamaya başladığında mantığı devreye girmeye başlar".

Tanrus'un mantığı ve kalbi bana göre yoktu. Kalpsiz bir insanla nasıl başa çıkmak gerektiğini kendime öğretememişim. Bu da benim için önemli bir ders olmuştu.

Yumuşak bir yerde uyanmıştım. Dün aklıma gelen ilk şey, Tanrus denen o gereksiz adamın beni yatağa taşıtmasıydı.

Yataktan zorla da olsa kalkmayı başardım. Ayaklarım zemine bastığında başım dönse de bunu umursamadım.
Odanın içindeki banyoya doğru adımlamaya başladım.
Ellerimin  bağlı olmasına ofladım ve  Tanrus'a kapının girişinden seslendim.

Kapı açıldığında tanımadığım iri yapılı,sert bakışlı, Tanrus'un korumalarından biri yanıma geldi.

Korkmamıştım. Boş bakışlarım ile beraber ona bakarken karşımda duran adam kaşlarını çatmış ne söyleyeceğimi merak ediyordu.

Fazla uzatmamak adına konuşmaya başladım;

-Ellerimi iki dakika çözer misin? Banyoya gireceğim, istersen kapının önünde bekleyebilirsin. Biliyorsun ki kaçacağım hiçbir yer yok.

Adam kafasını ağır ağır salladıktan sonra banyonun kapısından içeri girdi. Arkamı dönerek çözmesini bekledim. Adam ellerimdeki ipleri tek tek çözmeye başladı.

Ellerim sıkı sıkı bağlanmaktan, sarı renkten mor renge doğru dönmüş, damarlarımdaki kan akışını da yavaştan hissetmeye başlamıştım.

Çözülmüş ellerimi birbirine sürttüm. Bağlanılan yerlerin ezilmiş olduğunu düşündüm. Birbirine sürttükçe acıyordu. Bunları düşünmek istemediğimden dolayı banyonun kapıyı kapattım.

Banyoya girdiğimde burnuma direkt tuvaletin kokusu geliyordu. midem ağzıma gelirken nefes almayı unutmuştum. Birkaç dakika için bu kokuya dayanmalıydım.

Yosun tutmuş banyo kenarları, her tarafta birikmiş topak topak saçlar kaplıydı.

Bunları umursamadan ellerimi ve yüzümü yıkadım. Yüzümü her yıkadığımda kendime geliyordum. Bir şeyler düşünmem gerekiyordu.

Tanrus'a sakin davrandığım zamanlarda güzel iletişim kurabiliyorduk. Beni ne kadar sinir etse de etsin, sakince onu dinlemem ve sakince cevap vermem gerektiğini düşündüm. Eğer sağlıklı bir iletişim kurabilirsek bir şansım olabilirdi.

Bunları düşünürken saçımdaki pas tutmuş tokayı çıkardım ve saçlarımı az da olsa bir güzel ıslattım.

Saçımdan süzülen damlalar, eskimiş kıyafetlerimi de ıslatıyordu.

Banyodan işlerimi halledip çıktıktan sonra kapıda duran adam hızlı adımlarla yanıma doğru geldi. Elimle bir dakika işareti yaptıktan sonra bileğimdeki eskimiş tokamla saçlarımı topladım ve ellerimi uzattım.

Neden zorluk çıkarmıyordum? Kendimce yaptığım plana uygun davranmam gerekiyordu.

Size bunun cevabını vereyim; çünkü gücüm fazla kalmamıştı. Son kalan gücümü onunla iletişimde kullanmak istiyordum. Adam ellerimi arkaya doğru birleştirerek sıkıca bağladı.

Adamla beraber banyonun önünden  çıktıktan sonra kaldığım odaya doğru yürümeye başladık. Odaya geldikten sonra Koruma beni bıraktı  ve yüzüme kapıyı kapattı. Birkaç dakika sonra Tanrus kapıdan içeriye girdi.

Elinde sigara vardı. Ağır adımlar ile ilerleyip yanımdaki koltuğa oturdu. Elinde tuttuğu sigaradan bir nefes çekip yüzüme doğru üfledi.

SİYAHHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin