KAPITOLA 26.

1.2K 85 0
                                    

Charlieho jsem našla, jak osamoceně sedí v lavici u okna a čeká na začátek hodiny. Odhodlaně jsem vyšla k němu, i když mě značně brzdil strach z jisté konfrontace.
Posadila jsem se na prázdnou židli vedle něj, načež on se na mě ani nepodíval. Pravděpodobně tedy zvolil taktiku ignorace. Tu šlo prolomit pouze vytrvalým promlouváním do duše až do doby, než by ho to otrávilo natolik, aby začal mluvit. Nebo alespoň takové byly mé zkušenosti z četných hádek s Ví. Vždycky se pak snáze rozpovídala, když jsem do ní chvíli hustila.

„Prý jsi včera mluvil s Waynem," spustila jsem. „A on ti prý řekl, že šel spát ke mně."

Protáhla jsem si prsty a po očku zkontrolovala, jestli nějak zareagoval. On ale nehnutě seděl a tupě zíral před sebe.

„Chtěla jsem se zeptat, jestli to něčemu vadí nebo tak něco."

Konečně se na mě obrátil a probodl mě ledově chladnýma očima skrz na skrz. Kdybych mohla, asi bych před ním raději utekla.

„Máš snad pocit, že by mi to, čistě teoreticky, mohlo vadit?" ironie v jeho hlase mě pořádně profackovala. „Kdy jsi mi chtěla říct, že randíš s mým starším bratrem?"

„Až bych měla jistotu, že to se mnou myslí vážně." Zvedla jsem dlaně do úrovně ramen na znamení míru.

Charlie se zhoupnul na židli a sprásknul ruce.

„Já ti teď něco vysvětlím," židle hrkla a on se jedním pohybem otočil čelem ke mně. Popadl mě za ramena a se vší vážností se nadechl. „Jestli s tebou nechrápal, jak to tvrdí on, a čeká, tak to myslí smrtelně vážně."

„To jsem nemohla tušit." Bránila jsem se.

„No tak jsem ti to teďka osvětlil," zakřenil se. „Příště ze mě laskavě nedělejte blbce."

Ruce volně spustil z mých paží k sobě do klína. Sledoval mě štěněcíma očima, zatímco já sbírala odvahu pro nějakou adekvátní reakci.

„Odpustíš mi to někdy?" zeptala jsem se nejistě. Charlie vytáhnul jeden koutek nahoru.

„Nemám co, Rito. To sice neplatí pro Wayna, ale mezi námi je všechno při starém. Jen mě prosím ušetři přebytečných detailů o vašich intimnostech," otřásl se znechuceně. „Jsme sice nejlepší kamarádi, ale všeho s mírou."

S úsměvem jsem ho praštila pěstí do ramene a hned na to ho pevně objala.

„A Rito," píchl mě prstem do hřbetu ruky. „Nejsem Vixen, abych se na tebe nesmyslně urážel. Raději si dám s bráchou po hubě, než tě odstřihnout ze svého života."





Zbytek dne mi utíkal mnohem rychleji, když jsem si mohla být konečně jistá, že na mě Charlie kvůli románku s jeho starším bratrem nezanevřel. Dokonce jsem se i začala těšit do redakce. Měla jsem toho na práci hromadu. Potřebovala jsem urychleně připravit článek na pátek, a pak se plně věnovat tomu hlavnímu.
Melissa se nesměla k Charliemu přiblížit ani na metr. Mým úkolem bylo, tomu zabránit. Klíčem k úspěchu se zdálo být odhalení Melissina dlouhodobého milence, se kterým Charlieho klidně podváděla. Kdyby náhodou selhal plán A, vždycky tu byla záloha. Plán B byl takový, že jsem musela sehnat důkazy o tom, že s ním chce být Melissa jen za odměnu od rodičů, a v nejhorším je předložit Charliemu.

Při pomyšlení na Melissiny rodiče mi hned došlo, po kom byla tak ďábelská. Zřejmě svou dceru chtěli využít, aby se dostali k prominentní rodině Edwardsů. Ve městě bylo všeobecně známo, že jejich otcové jsou esy mezi právníky a Becket nejstarší pravděpodobně plánoval nějakou prasárnu na Charlieho tátu.

RITA SIKES: Středoškolská NovinářkaWhere stories live. Discover now