ÖZEL TAVSİYE: 7. sınıf

26.8K 425 144
                                    

Çoğu kişi 7. sınıf zor diyor ama hatırladığım kadarıyla 6. sınıf daha zordu. Bu yüzden kafanızdan "Bu sene zor olacak" diye bir düşünce geçirmeyin sakın. Konular olarak Sosyal ve Fen derslerinde zorlanabilirsiniz fakat tekrarla üstünden kalkabilirsiniz. Bir de sakın seneye TEOG var diye endişelenmeyin. Ben 6. sınıftan itibaren hep stres yaptım. 2 saatlik bir sınavı bir sene öncesinden düşünüp stres yapmanıza hiç gerek yok. Bu sizi başarısızlığa götürür. 
Bu sene okulda yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri Takdir almayı başarabilmektir. TEOG öncesi bunu başarabilirseniz 8. sınıfta hocalar tarafından daha rahat olursunuz. Fazla üzerinize gitmezler. Sizden bir şeyler beklerler ama beklentiyi çok yukarı çıkarmadan ilerlemek lazım.
Notlarınız en az 70 olsun. Aşağısı sizin için pekte iyi değil ama 6. sınıfta matematikten 32 alan biri olduğum için bu konuda tecrübeliyim :D Siz siz olun 70'in aşağısına inmeyin.
Arkadaş ortamına gelirsek: 7. sınıf alaylı geçiyor. TEOG 8'de olduğu için çoğu kişi önemsemiyor ve dersler sürekli şakalı geçiyor. Yine siz siz olun ve derste şaka yapmayın. Bir süre sonra hocalar bunu fazla buluyor ve gerektiğinden daha kaba davranıyor. Kötü geçen bir yıl kimse istemez. O yüzden arkadaş ortamında yapılan espiriler daha iyi.
Ayrıca espirilerinize özen gösterin. Çok iyi hatırlıyorum o senelerde hep ergence şakalar yaparlardı. Şimdi eminim o ergence şakaları yapanlar şuan "O zamanlar ne kadar iğrençmişim" diyordur :D Pişman olmamak için dilinize sahip çıkın.
Bu dönemde çoğu kişi ergenliğe girişten dolayı sorunlar yaşıyor. Kimse ne yaptığının farkında olmuyor açıkcası. Eğer sivilceyle sorununuz varsa okul açılmadan akne kremlerinden alın hemen! Günde 3 defa kullandığınızda hem cildinizi yumuşatıyor hemde sivilceleri geçiriyor. Ben 10. sınıfa geçtim ve hala kullanıyorum. Cidden çok işe yarıyor. Eczanelerde satılıyor ama adını bilmiyorum. Akne tedavisi için kullanılan kremleri sorarsanız size uygun bir şey verebilirler.
Ayrıca: bu dönemi çoğu alayla geçirecek demiştim. Siz biraz ağır başlı olun. Her şeye atılmak yerine belirli yerlerde noktaya değinin. Arkadaşlarınızla labali bir şekilde konuşmayın. Çoğu kişi böyle olduğundan  umursamayabilir ama sizin sonradan pişman olmamanız önemli :D
Giysi konusuna gelirsek: Okul kıyafetleri giyiyorsanız eteğiniz kısa olmasın. Diz üstü yeterli. Daha kısası erken yaşta iyi değil. İnsanların düşünceleri fakrlı yöne kayıyor. Hocalar da bunu hoş bulmuyor. Gömleğinizinde bütün düğmeleri ilikli olsun. Bir iki düğme açık olması kızlar için hiç iyi değil. Serseri gibi duruyor. Gömleğiniz eteğinizin içinde olursa ve kollarıda katlı olmazsa çok daha iyi bir görüntü olur. Çorap olarak siyah tül çorap kullanmak iyi. Ayrıca ayakkabı olarak siyah-laciver converse ya da vans iyi. Çoğu kişi vans giydiği için bir farklılık yaratabilir ve tamamen siyah olan converselerden giyebilirsiniz. Tamamen siyah olması daha iyi çünkü tamamen siyah herkesin seçimi değil. Farklılık olsun işte :D
Daha farklı şeyler isterseniz saçınızla devam edebiliriz. Örgü saç modelleri okul için uygun. Her gün değilde her hafta ya da 3-4 güne bir saç şeklini değiştirebilirsiniz. Google'dan örgü saç modellerine bakabilirsiniz. Benim en sevdiğim saç modelini multimedia'ya ekledim. Oradan bakabilirsiniz.
İşte 7. sınıf için önerilerim bunlar. Aklıma şimdilik bunlar geliyor. Eğer sorularınız varsa sorun rahatlıkla cevaplarım :D

OKUL TAVSİYELERİ. ♀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin