47

1K 39 13
                                    

Bugünkü bölümün konusu "Lisenin ilk günü

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bugünkü bölümün konusu "Lisenin ilk günü. "

Çok fazla bölüm yazdım bu konuyla ilgili. Tekrarlıyormuşum gibi olacak, ki öyle zaten, ama hala aramızda aklında soru işaretleri olanlar var. Bu sefer bölümü öz ve düzgün hazırladım. Ve sizden ricam bu sorularla yatıp kalkan tanıdığınız tanımadığınız kim varsa bu bölümün linkini o kişiye gönderin. Boşu boşuna dertlenmesin gençler.

Hadi başlayalım.

⇨ 1: ilk gün okula kaçta gitmeliyim?

Ben her zaman tanınmayan bir yere/ortama erken gitme taraftarıyım. Kalabalık içinde afallamış bir şekilde dolaşacağıma erken gider ilk keşfeden olurum daha iyi. Dersin 8.30'ta başlayacağını varsayarsak 7.30'da okul açılmış olacaktır. 7:45'te okulda olmak iyi diye düşünüyorum. Artık siz okul saatinize göre ayarlarsınız.

⇨ 2: ilk gün ne giymeliyim?

Eğer yönetmelikten biri size ne giyeceğinizi söylemediyse serbest gidebilirsiniz. İlk gün için basit kıyafetler giymenizi öneririm. Sonbahar mevsiminde olduğumuz için sonbahara uygun giyinirseniz hoş olur diye düşünüyorum. Yani çok açık veya çok kapalı yerinde olmaz. Ben siyah pantolonumun üstüne boğazlı ince bir badi ve ceket giymeyi düşünüyorum şahsen. Tabii hava sıcak olmazsa.

⇨ 3: ilk gün çanta götürmeli miyim?

Evet. Hatta yanınıza dayanıklı büyük bir poşet de alın. Çünkü ilk gün kitaplar verilir genelde. Malum MEB'in verdiği poşetlerde çabuk yırtılıyor... Kitapları taşımak için çanta lazım oluyor malesef.

⇨ 4: nasıl arkadaş edinmeliyim? Lisede arkadaş edinmek kolay mı?

Lisede en kolay şey arkadaş edinmek. İlk gün gittiğinizde kendi sınıfınızdaki kişilerle merhabalaşın derim. Samimi bulduğunuz kişilerle sohbet de edebilirsiniz. Arkadaş olayına gelirsek: ilk gün kimse birbirini tanımadığı için arkadaş olmak istediğiniz kişiye merhaba deyip adını sormak yeterli. Gerisi bir şekilde geliyor zaten. Önemli olan arkadaş edineceğiniz kişiyi doğru seçmek. Bana kalırsa ilk hafta insanlarla merhabalaşmak, tanışmak ve uzaktan izleyip arkadaşınızı öyle seçmek daha iyi. Ben lisede ilk arkadaşımı ikinci haftanın ilk günü edindim. 12. Sınıfa geçtim ve hala arkadaşız. Bir hafta gözlemin sonunda seçtiğim için çok mutluyum. Doğru kişiyi seçebildim bu şekilde. Tabii ben asosyal biri olduğum için bu bir hafta sürdü siz daha kısa sürede iyi bir arkadaş bulursunuz inşallah.

⇨ 5: ilk gün saçımı nasıl yapmalıyım?

Bir önceki bölümün konusu okulda yapılabilecek saç şekilleriydi. O bölüme bakabilirsiniz. Hepsi sade ve ilk güne uygun diye düşünüyorum.
Ve ilk hafta giysi/saç gibi olaylara pek takılmanıza gerek yok. Herkes ortama uyum sağlamakla meşgul olduğu için çok çabuk geçiyor zaten.

⇨ 6: ilk hafta sınıf içinde nasıl davranmalıyım?

Bu soruya her zamanki gibi kendiniz olun cevabını vereceğim. Çünkü inanın bana kendiniz gibi davranmadığınız zaman kısa süre içerisinde siz fark etmeden kendiniz oluyorsunuz ve bu seferde insanların gözünde "bağımlı değişken"e dönüşüyorsunuz. Hiç gerek yok. Çok kişi biliyorum ilk hafta art arda espiriler patlatan sonra havası sönen... Ve lütfen arkadaş ortamına ayak uyduracağım diye labali, cıvık, saçma sapan espiriler yapan insanlara dönüşmeyin. O tür gereksiz insan dolu var zaten. Siz kendiniz olun ve en önemlisi ahlaklı olun. Bir kız olduğunuzu unutmayın.

Feministliğe çok kapılıpta erkek fatmalara dönüşmeyin lütfen. Her şeyin bir sınırı var.

→Ayrıca kendinizi koruyun. Lisede "sigaraya başlama" olayı hangi okula giderseniz gidin vardır. Gerçekten erkek ya da kız olsun hiç hoş bir şey değil. Ne zaman intihar etmek havalı oldu anlamıyorum. Bildiğiniz yavaş yavaş intihara sürüklüyorlar kendilerini. Lütfen geleceğinizi ve ailenizi düşünün.

→Hocalarla çok muhatap olmayın. İlk sizi nasıl tanıyorlarsa tüm sene o şekilde gidiyor. Derslerinizle muhatap olun yeter.

→Tıp, hukuk, mühendislik gibi hedefleriniz varsa bol bol soru çözün. Üniversite sınavları için direk konu çalışmak için erken. Siz düzenli olarak test çözmeyi alışkanlık haline getirin.

→İlk hafta okulu tanımaya çalışın. Teneffüslerde, öğle aralarında gezin bakın.

Başka aklıma gelmiyor. Bunlar dışında sorularınız varsa yorum atabilirsiniz hepsini cevaplayacağım. Kişisel sorularınız varsa her zamanki gibi mesaj atabilirsiniz. Bazılarınızda numaram var dolayısıyla whatsapp'tan da yazabilirsiniz.

Bölümü beğendiyseniz oy vermeyi unutmayın lütfen.
Sonraki bölümde görüşmek üzere. ♡

OKUL TAVSİYELERİ. ♀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin