26

2.5K 68 20
                                    

Sizlerin de seçtiği üzere bölüm konusu "İleride pişman olmamak için şimdi yapmanız gerekenler." Ufak bir duyurum var ardından hemen konuya geçeceğim. 

Biliyorum sizde böyle duyuruları sevmiyorsunuz ama hoşunuza gideceğini düşündüğüm için yapıyorum. Belki bazılarınız görmüştür; "Kız Olmak." adlı yeni bir kitap yazmaya başladım. Günlük olarak bölüm yayınlıyorum ve bugün altıncı günümüz. Vaktiniz olursa mutlaka göz atın derim. :)

İyi okumalar.

1) Sosyal medyadan uzak durmayı öğrenin. Biliyorum çok basit bir madde ama bölümün geri kalanı bunun gibiler zaten. Ailenizin sürekli söylediği ve sizin aklınızdan geçen bir şey olabilir bu madde. Ama gel görelim ki uygulamıyorsunuz. Tamamen hayatınızdan çıkarırsanız veya bunun için harcadığınız zamanı olabilecek en minimum düzeye düşürebilirseniz (siz de fark edeceksiniz) yaşıtlarınızın çok çok ilerisinde olacaksınız. 

2) İnsan ilişkilerinde uzmanlaşın. Hayatımızdaki neredeyse bütün hatalar ya bazılarını yanlış tanımaktan ya da kendinimizi yanlış tanıtmaktan meydana geliyor. Daha az hata daha mutlu yaşam demek. Öyleyse insan ilişkilerinde uzmanlaşın, seven ve sevilen biri olun. 

3) Bilgisayardan anlayan biri olun. Belki siz de fark etmişsinizdir; son dönemlerde bilgisayar kursları baya önem kazandı. Artık neredeyse çoğu işe teknolojiden anlayan insanlar alıyorlar. Bir yaz tatilinizi bu gibi kurslara ayırabilirsiniz. Yararını göreceksinizdir. 

4) Harcamalarınızı takip edin. Günlük, haftalık ve aylık olacak şekilde kendinize bir plan yapın. Bütçenizi minimum seviyeye göre ayarlayın. Para biriktirme ve tasarruf olaylarına alışın. Biriktirdiğiniz paraları da uzun süre göremeyeceğiniz, aklınıza gelmeyecek yerlere saklayın. Geri dönüp baktığınızda gerçekleştirmek istemenize rağmen bir türlü yapamadığınız faaliyetleri yapmak için şansınız olacak!

5) En az üç tane yabancı dil öğrenin. Belki de çoğunuz "Sence de bu fazla değil mi?" diyorsunuzdur. Olabilir. Ama eğer yaparsanız ileride pişman olmaktan kurtulursunuz. Bir çoğumuz 4. sınıftan beri İngilizce dersi görüyoruz zaten. Çoğu lisede de Almanca dersleri veriliyor. Üzerine bir de siz ekleyin. Tabii bu dilleri de öğrenin. Ve şunu bilmelisiniz ki dil öğrenmenin en kolay yolu o dilin konuşulduğu yerde yaşamaktır. E bizim böyle bir lüksümüz olmadığına göre... Dizi izleyin! Bol bol Türkçe altyazılı dizi izleyin. Bu şekilde beklediğinizden daha kısa bir sürede bu diller hakkında taban bilgisine sahip olabilirsiniz.

6) Her hafta farklı bir kitap okuyun. Belki çoğumuzun buna yetecek maddi gücü yok. Fakat bedava şeylerden de yararlanmak lazım. Bedava şeyler? Kütüphanelerden bahsediyorum! Yaşadığım şehirde bulunan üç kütüphaneye kayıtlıyım (Okul kütüphanesini de sayarsak dört!). İyi veya kötü, mutlaka kitap alırım. Kitapları konusuna, az veya çok satmasına göre değerlendirmeyin. Hepsi farklı şeyler katar size. Ki zaten o tür şeylerle değerlendirirseniz kitabı aşırı harcama yapmış olursunuz. Kütüphanelerden de yararlanmak lazım.

7) Kendi işinizi kurun! Az çok hepimizin belli yetenekleri vardır. Kimimiz sanatda, kimimiz sporda... Kendi yeteneğinizi fark edin ve bunu ilerletin. Hobilerinizle arkadaş olun. İleride kendi işinizin yanı sıra hobinizle profesyonel olarak uğraşmak sizi olduğunuzdan kat kat daha mutlu yapacaktır.

8) Fiziksel hobi edinin. Sporla iç içe yaşamak sandığınızdan daha kolay. Bizim gibi sıradan insanlar için sabahları olduğundan daha erken kalkmaktan ibaret aslında. Maalesef ki üşengeç bir toplumuz. E herkes yatarken senin yararlı bir şey yapman geleceğe yatırım değilde nedir? Bu fiziksel hobi olayını bir düşün derim.

9) Size ilham veren bir müzik zevki geliştirin. Ne tür dinlediğiniz önemli değil. İlham veriyorsa dinleyin! İsterse 80'lerin müzikleri olsun. Çokta önemli değil. Ufkunuzu geliştirsin yeter.

10) Matematikle barışın. Biliyorum birçoğunuz matematik kelimesini görür görmez kaçıyorsunuz ama şöyle bir gerçek var; işlemler üzerinde yoğunlaşmak ve kafa yormak zihni geliştiriyor. Soru çözerken bile fark edebilirsiniz bunu. Kafanızın bir taraflarına ağrı giriyor filan :D Ben bu maddeyi de ekledim. Yapıp yapmamak size kalmış. 
Eğer matematik konusunda sıkıntı çekiyorsanız Antreanmanlarla Matematik, Embesil Matematik gibi konu özetli test kitapları konuları anlamanızda ve işlemsel zekanızı arttırmakta yardımcı olabilir.
Ayrıca bir Google Play uygulaması olan Brain Wars'a da bakın derim. Güzel bir uygulama. Zihninizi geliştiriyor :)


Evet... Sanırım bölüm bu kadar. Diğer bölümde görüşmek üzere :D

Diğer bölümün konuları;

1) Her genç kızın bilmesi gereken pratik güzellik sırları.

2) Makyaj ürünlerinin gerçek yüzleri.

instagram---> busranurrkilic

tumblr----> negiyilmeli.tumblr.com

OKUL TAVSİYELERİ. ♀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin