36

1.4K 33 19
                                    

YAZIN YAPILABİLECEKLER 

» En çok yapmak istediğiniz faaliyeti yapın. 

Faaliyet deyince aklınıza pahalı şeyler gelmesine gerek yok. Benim için cebimde beş lirayla kütüphaneye gitmek de bir faaliyet. Oturduğum şehirde 1900'lerden kalma bir çok bina var. Bu binalardan biri de bir kütüphane. İçerisindeki kitaplar az ama eski dönem havası taşıdığı için çok seviyorum. Oraya gidip kitapları karıştırdıktan sonra cebimdeki beş lirayla bir dürüm yemek dünyanın en güzel mutluluğu. Sizde bu tür alışkanlıklar edinebilirsiniz.

Ya da daha yüksek şeyler düşünebilirsiniz. Her zaman paraşütle atlamak istemişimdir. Fakat bir türlü elli lira biriktiremedim. :D Eminim ki birçoğunuz bu para biriktirme işinde iyidir. Yazın keyfini çıkarabilirsiniz.

Son olarak: bir şeyler yapmak için illaki yanınızda birilerinin olması gerekmiyor. Bazen tek başınıza takılıp kafanızı dinlemek daha keyif verici olabiliyor. :)

» Herhangi bir enstrümanı çalmayı öğrenin.

Eminim ki birçoğunuz belediyelerde 16 yaş ve altına bedava enstrüman eğitimi verildiğini bilmiyor. Her şehirde var mı bilmiyorum ama birçoğunda var. Ben 15 yaşındayken piano kursuna yazılmak istemiştim ama kayıtlar için çok geç kalmıştım. Çok fazla kayıt yaptıran olduğu için belirli sayıda kişi aldılar. Bir daha da gidemedim. Belediye amcaya bir danışın derim. :D

Sizde yoruma hangi enstrümanı çaldığınızı veya çalmak istediğinizi yazabilirsiniz.

» Eğitime ara vermeyin.

Ve yine biliyorum birçoğunuz bu başlığı okuyunca dalga geçtiğimi filan düşündü ama ben gayet ciddiyim. Özelliklede 7. ve 11. sınıflarda iseniz şart zaten. Okulun kursları dışında belediyenin kursları da var. İki kursta ücret almıyor ama ben yinede okulun kurslarını öneririm. Ve okulunuz diğer birçok okul gibi haftada 8 saat veya daha az kurs veriyorsa daha fazlası için, dersin verimli olabilmesi için, istekte bulunmaktan çekinmeyin. 

» Yeni bir dizi keşfedin.

Sizi bilmiyorum ama ben Türk dizilerinin yapmacık olduğunu fark edeli yıllar oldu. Gerçekten çok yapmacık ve gereksiz diziler var ekranda. Belki aralarında güzel olanları olabilir bilemiyorum çünkü bayadır Türk dizi izlemiyorum ama genel olarak düşünürsem benim için zaman kaybı. Birçok genç gibi ben de yabancı dizi izliyorum ve gayet de memnunum. Dizi sayısı çok fazla, çeşidi çok fazla, Türkiye'deki gibi bir diziye 2 saat değil 40 dakikanızı ayırıyorsunuz ve reklamlar 15 dakika değil 5 dakika sürüyor. Ayrıca dizilerin çoğu müthiş bir hayal gücü sonucu ortaya çıkmış oldukları için kesinlikle zamanınızı ayırdığınıza değiyor.

Size bir kaç dizi önerebilirim:

Aksiyon-Gerilim tarzı seviyorsanız: Person of Interest » IMDB puanı: 8.5

Aksiyon-Fantastik tarzı seviyorsanız: The Flash » IMDB puanı: 8.3

Dram-Suç tarzı seviyorsanız : Mr. Robot  » IMDB puanı: 8.8

Gerilim tarzı seviyorsanız: Benim gözümde gerilim dalında tek başyapıt Hannibal'dır. » IMDB puanı: 8.6

Benim en sevdiğim site ise dizimag. Dizimag'in popülerlik sırasına göre yeni diziler keşfedebilirsiniz ama benim en çok sevdiklerim yukarıdakilerdir. 

Sizde yoruma en sevdiğiniz dizileri yazabilirsiniz.

» Yeni tatlar keşfedin.

Şimdi buraya gelip sushi filan yeyin yazmayacağım. İsterseniz çeşitli şeylerin tadına bakabilirsiniz. Ben bir kaç defa yediğim Popeyes kızartılmış tavuk menülerini hiç unutmuyorum mesela. Verdiğim parayı sonuna kadar hak eden bir menüydü. Tekrar yemek için sabırsızlanıyorum. Hatta bir sonraki sefere KFC'den yemeyi planlıyorum. Eskiden hep Burger King'den tavukburger yerdim ama mazide kaldı. Sizde bir deneyin derim. :D Ya da balık ekmek! Ben hiç dışarıda balık ekmek yemedim. Ya da dışarıda arkadaşlarla kahvaltı yapmadım. Hepsini denemek için de can atıyorum. Paralarımı biriktirdim bile. :D (Yemek diyince 50 tl hazır paraşüt deyince yok.)

Yemek her şeydir arkadaşlar. Her şeydir.


Eveet bu bölümde bu kadar. 

Diğer bölümün konuları:

1) Yaza hazırlık diyet ve spor listesi (30 günlük)

2) Türkiye'de bulunan mağazalardan + internet sitelerinden alabileceğiniz uygun fiyatlı bikiniler

Yazmamı istediğiniz bölüm konusunun numarasını yorum olarak bıraksanız yeterli. Diğer bölümde görüşmek üzere. :)


Diğer hesaplarım:

Insta: watty.bnk (wattpad'e özel, takipçi sayısı yeterli seviyeye ulaştığında oradan da tavsiyeler vermeye başlayacağım)
Tumblr: negiyilmeli.tumblr.com

OKUL TAVSİYELERİ. ♀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin