23

2.5K 76 8
                                    

#ÖğrenciykenYapılmasıGerekenler

(Bu maddeleri Turkcell'in yaptığı listeden aldım. Öğrencilerle ilgili olanları toplayıp, derledim. Yani bu bölüm ALINTIDIR.)

---> Etrafındakilere sürekli öpücük gönder, soranlara "tikim var" de.

---> 
Mp3 çalarından dinlediğin bir şarkıyı otobüste/metroda tanımadığın birine armağan ettiğini söyle ve şarkıyı onunla birlikte dinle.

--->  Bir grup arkadaşınla arka arkaya tutunup tren yapın, gideceğiniz yere öyle gidin. Önünüze çıkanları ağzınızla korna sesi çıkararak uyarın.

---> Sokakta gördüğün en az beş yaşlının elini öpmeye çalış, öpebildiklerinden harçlık iste, vermezlerse yere oturup ağla. 

--->  Toplu taşıma araçlarında etrafındakilere tek tek saati sor. Saati ileri/geri olanları uyar ve "Saatleri Ayarlama Enstitüsü"nden olduğunu söyle.

--->Arkadaşlarını yanına alıp sokakta ağır çekimde yürü.  

--->  20 arkadaşını topla, aile büyüklerinden birinin elini öpmeye götür.  

--->  Sokakta yürüken herhangi birine hafifçe dokunarak ebe diyip kaç. 

--->  Cansız bir mankeni alıp elinden tutup sokakta gez, onunla sinemaya ya da Mcdonald's'a git. 

---> Ünlü bir kafeye 4 arkadaşınla git, elindeki okey setini masalardan birine kur, okey oyna.

---> Balık adam kıyafeti giy, sokakta gördüğün insanlara "Akdeniz ne tarafta?" diye sor.

---> Alışveriş merkezlerinden birinde yukarı çıkan yürüyen merdivenin başında dur, yukarı çıkanlara "Unutmayın her çıkışın bir inişi var; yolunuz açık olsun" diyerek onları uğurla.  

---> Girmiş olduğun dersin hocası için pankart kaldır. Örnek: "Felsefe Pınar Hoca'dan dinlenir" "Bu okul seninle gurur duyuyor" "Ahmet Hoca, sınıf el ele; hepberaber ÖSS'ye" gibi... 

---> Hoca dersi bitirdiğinde bitirmemesi için yalvar, diğer arkadaşlarını ayart, onlarda sana destek olsun. 

---> Arkadaşlarını topla, kalabalık bir grup haline halay çekerek otobüse binin. 

---> Elinde bir buket çiçek ve çikolatayla bir mağazaya gir, satıcıya "Vitrindeki mankene aşık oldum, sizden istemeye geldim" de.

---> Arkadaşlarına vereceğin ders notları için kantinde/kampüste imza günü düzenle. 

---> Gittiğin kafenin çalışanlarına "bugün çok yoruldunuz, hadi siz oturun kahveleri de ben yapayım" de.


---> Bir iki arkadaşınla kağıda "Cezalıyız" yaz, göğsünüze yapıştır. Yol kenarında bir süre tek ayak üzerinde durun. 

---> Yoldaki insanlara "kaykayımı şuraya park etmiştim, polis çekmiş gördünüz mü?" diye sor 

---> Okulun ya da sınıfın kapısında dur içeri girenleri tek tek karşıla, "hoş geldiniz" de.

---> Derse, o dersin hocasının maskesini takarak gir.

--->  Öğretmenden tuvalete gitmek için izin iste. "Ne için?" diye sorarsa "Hizmetlinin sırlarını açığa çıkaracağım." de.

---> Bir alışveriş merkezinin tuvaletinde dolu olan kabinlerin kapısının altından "Peşimizdeler gitmemiz gerek." yazan not kağıtları yolla.

---> Hadi bu da benden olsun: Okul çıkışında ya da girişinde kalabalık olan yerin ortasında dur, kollarını havaya kaldır ve "Koyun sürüsü!" diye bağır.

Diğer bölümle ilgili isteklerinizi yorum atabilirsiniz. İçlerinden uygun olanı seçip paylaşacağım. Unutmayın: NE KADAR ÇABUK BİR KONU BELİRLERSEK BÖLÜM O KADAR ÇABUK GELİR.    

Ayrıca bir video ekledim yukarıya. Herkesin bu videoyu izlemesini istiyorum. Videoda Türkiye'de okuyan yabancıların Türkiye'de öğrenci olmakla ilgili fikirlerini çekmişler. Bizim ülkemizde öğrenciliğin kolay olduğun asla söylemiyorum. Ama başka ülkelere göre daha iyiyiz. Hep bizden yukarıyı örnek almak güzel bir şey ama aşağılara da bakmak gerek. Fark edersiniz zaten çoğu kişi öğrenciliğin burada kolay olduğunu söylüyor. Hatta biri diğer gelişmiş ülkelere göre daha iyi olduğunu söylüyor. Siz nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. İçimizdeki herkes, ister boyu 1.55 olsun ister 1.75 olsun, bazıları için uzun bazıları için kısayızdır. Önemli olan bakış açımız. 


instagram---> busranurrkilic
tumblr---> negiyilmeli.tumblr.com



OKUL TAVSİYELERİ. ♀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin