25

2.6K 63 26
                                    

Merhaba arkadaşlar. Yeni bir bölümle karşınızdayım biraz gecikti kusura bakmayın.
Bu bölümün konusu "Her yerde lazım olacak bilgiler." Farklı sitelerden derleyip topladım. Aralarında kendi yazdıklarımda var. Bir nevi alıntı yani. 
Bölüme başlamadan önce bir kaç notum var size. Lütfen okumadan geçmeyin. (Gerçi kime diyosam çoğunuz okumadan geçiyorsunuz manyaklar -.-)


NOT 1:  instagramda paylaşımlara başladım. Bu bölümü yayınladıktan sonraki beni takip edenleri geri takip yapacağım. Önceden takip eden ama benim takip etmediklerim varsa takibi bırakıp tekrar takip etsinler. Dediğim gibi bu bölümü yayınladıktan sonra kim beni takip ettiyse onları takip edeceğim. Öncekileri değil. Çünkü şuan beni takip etmekte olanların bazıları parodi hesap, bazıları da sahte. İçerisinden kimin ne olduğunu ayırt edemiyorum.
Beni takip ederseniz anasayfamda gördükçe paylaştıklarınızı beğenirim de. Öyle "Ben havalıyım, sadece havalı şeyler beğenirim, milletin selfie'sinden banane" ayaklarına da yatmam, bilmiş olun :D

Hesabım ----> busranurrkilic


NOT 2: Bölümün sonuna diğer bölümde yazabileceğim konuları madde halinde koydum. Lütfen onlardan birini seçerek yorum atın. Bu şekilde hem benim işim kolaylaşıyor, hem siz istediğinizi elde ediyorsunuz, hem de kısa sürede birçok bölüm yazmış oluyorum. İstediğiniz konunun numarasını yazmanız yeterli. Onlar dışında yazmamı istediğiniz bir konu varsa onu da yorum atabilirsiniz. Mesaj olarakta atabilirsiniz.


NOT 3:  Wattpad hesabım 1000 takipçiye ulaştığı zaman bir çekiliş yapmayı planlıyorum. İçerisinde okul için gerekli malzemeler bulunan bir çekiliş... Bunun hakkında tam bir karara varmadım çünkü aklımda olan hediyeleri nereden bulabileceğimi tam bilmiyorum. Kırtasiyelerde pek bulunmuyor sanırım. Yani çekiliş kesin değil ama düşünüyorum. Hala takip etmeyen varsa gecikmesin. :)

İyi okumalar.


1) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun.

2) Ayakkabılarınız bezden ise kirlendiğinde ıslak mendil vb şeyler ile temizlemek yerine bir çarşafın içerisine sararak çamaşır makinasına atın. Yeni gibi olacaktır.

3) Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun. Yumuşacık olacaklardır.

4) Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun. Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız. 

5)Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun. Daha uzun ömürlü olacaklardır.  

6) Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün. Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın.  

7) Eğer telefonunuzu ya da başka bir elektronik aletinizi suya düşürdüyseniz içi pirinç dolu bir poşette bekletin. Pirinç elektronik aletin içindeki suyu emecektir. 

8) Uykuya dalmakta problem çekiyorsanız yatağa gitmeden önce bir bardak taze sıkılmış limon suyu için ya da bir kaşık bal yiyin. Böylece daha kolay uykuya dalabilirsiniz. 

9) Eğer boğazınız ağrıyorsa salatalık dilimleri yemeyi deneyin. Hem boğaz ağrıızı hafifletecek hem de boğazınızdaki kaşıntıyı geçirecektir. 

10) Yeni bir şeyler öğrendikten sonra biraz kestirirseniz bilgilerinizin hafızanızda taze kalmasını sağlayabilirsiniz. :) 

11) Giysilerinizin fermuarı bozulduysa fermuara sıvı deterjan sürmek fermuarınızın düzelmesini sağlayacaktır.

12) Kusacak gibi hissediyorsanız ama kusmak istemiyorsanız bir parça nane yiyebilir veya naneli sakız çiğneyebilirsiniz. 

13) Muz sinek ısırıklarının yarattığı şişliği indirmekte ve kaşıntıyı geçirmekte kesinlikle etkili olur. (Aynı şekilde saf kolonya da)

14) Yatmadan önce yeşil çay içmeniz metabolizmanızın çalışmasını sağlayacak ve uykudayken bile kalori yakmanıza sebebiyet verecektir. 


Bu bölümle ilgili düşüncelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Aralarında yanlış olanlar olabilir. Çünkü hepsini bizzat ben kendim denemedim. Bu konular hakkında fikir sahibiyseniz yanlışımı düzeltmeniz, yorum atmanız yararlı olur. Ayrıca sizin bildikleriniz ve benim buraya yazmadıklarım varsa siz de yorum olarak atabilirsiniz. :)

Diğer bölümün konuları:

1) İleride pişman olmamak için şimdi yapmanız gereken şeyler. 

2) Zihin geliştirmenin püf noktaları. 


Diğer bölümde görüşmek üzere :)


Instagram ---> busranurrkilic











OKUL TAVSİYELERİ. ♀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin