54

567 18 2
                                    

Bu bölümün teması "günlük spor" ya da bir nevi ingilizcesiyle "workout". Okulun açılmasına bir aydan az var. Formunuza dönmek isteyebilirsiniz diye hazırladım.

Ama öncesinde buraya bir şey yazmak istiyorum. Sizinle ilgili değilse burayı okumadan direk bölüme geçebilirsiniz:
Bahsetmek istediğim şey diğer "okul tavsiyeleri" kitapları yazan wattpad yazarları. Gerçi bu durumda yazar oluyorlar mı bilmiyorum. Sinirleneceğimi bile bile diğer kitaplara bir bakıyım dedim (3 veya 4 oluyor bunu yaptığım). Benim bölüme giriş şeklimden "diğer bölümde görüşmek üzere" yazıma kadar her şeyi (benim yazdığımın 3'te 1'i kadarcık bir şeyden bahsediyorum burada) kopyalayacaksanız kitabı kendi profilinizde paylaşmanıza ne gerek var? Kendi tarzınızı bulmak yerine neden benimkini kopyalamayı seçiyorsunuz? "Nasıl cool olunur?" başlıklı yazılarınızın sonuna bir yere "taklitten kaçının" yazısını ekleyin de bari rölünüz bozulmasın. Umarım kitabıma bakınırken bunu da okursunuz da yüzünüz kızarır. Ben burada 2013'ten beri emek harcıyorum ve sizin bu yaptığınız benim emeğime hakarettir. İlham almanıza değil tepkim kopyalamanıza. Lütfen bu benim size ilk ve son uyarım.

Haydi başlayalım.

1) ÇÖMELME
2) ŞINAV
3) DAĞ TIRMANIŞI
4) GERME X2
5) BEL İNCELTME

Planımız genel olarak böyle. Merak etmeyin tek tek açıklayacağım hepsini.

🏃1) Çömelme :

Daha çok ingilizce anlamıyla bilinir: squat.

Kalça ve basenlerinizin sıkılaşmasını sağlayan bir hareket

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kalça ve basenlerinizin sıkılaşmasını sağlayan bir hareket. Özellikle kalçasında sarkma veya yırtık olanlar yapıyor. Tek yan etkisi olan hareket bu sanırım: kalçanızın büyümesine sebep oluyor ._.
Kalçanız zaten büyükse pek önermem. Onu da söyleyeyim de 😂

🏃 2) Şınav:

Bilmeyen yoktur sanırım.

Çoğu kişi bu hareketin sadece kol kaslarını geliştirdiğini düşünür

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Çoğu kişi bu hareketin sadece kol kaslarını geliştirdiğini düşünür. Fakat şınav çekmek aynı zamanda göğüs ve karın kaslarınızı da geliştirir. Hatta göğüs kasları için kadınlar arasında baya bilinen bir hareket. Eğer şınav çekmekte zorlanıyorsanız karnınızı yere değdirerek de çekebilirsiniz. Kız versiyonu 😊


🏃 3) Dağ tırmanışı:

 Bacaklarınızı sırayla karnınıza doğru çekip bırakıyorsunuz

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bacaklarınızı sırayla karnınıza doğru çekip bırakıyorsunuz. Ben bunu yavaş yapıyordum aslında. Ama çoğu kişi hızlı yapıyor. Kendinize göre ayarlayın bence. Çok fazla yorulmanıza da gerek yok.


🏃 4) Germe:

Bu hareketin türkçe karşılığını bilmiyorum. Lunges diye geçiyor. Bacakları germe hareketi diyebiliriz.

Bence basenleri olanlar için çok iyi bir hareket

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bence basenleri olanlar için çok iyi bir hareket. Bu basenlerin arka kısmı için. Bir de iç kısımları için olan var. Basen eritmek zor. Bu yüzden bu hareketleri yaparken hemen sonuç alamayabilirsiniz. Birazda sizin vücudunuza bağlı. Sonuç almak 1 ay da sürebilir 5 ay da... Pes etmeyin.


🏃 5) Bel inceltme:

Bu da benim size hediyem olsun. 😊 Ben aşağıya bıraktığım videoyu bir öneri sonucu buldum. Öneren kişi 3 günde belini incelttiğini söyledi. Videonun yorumlarıma bakarsanız çoğu kişi de aynı şeyi söylemiş. Pekala doğruyu söyleyeyim benim 3 günde belim incelmedi. Ama 3 gün sonra sonuç almaya başladım. Gerçekten işe yarıyor yani. Videodaki hareketler sadece bel yanları için değil belin her tarafı için. Yani küçük bir göbeğiniz filan varsa onun için de işe yarayacaktır. Yok sırf bel yanlarını inceltmek istiyorsanız ilk hareketi yapsanız yeter. Kollarınızın üzerinde belinizi döndürdüğünüz bir hareket bu. Videoyu izleyince anlayacaksınızdır.

Eğer bu hareketi yaparsanız lütfen kaç günde sonuç aldığınızı yoruma yazın. Meral ediyorum. 😊

Bölüm bu kadardı.

Lütfen yorum bırakın. İsteklerinizi belirtin. Bölüm konusu bulmakta zorluk çekiyorum. 😢

Diğer bölümde görüşmek üzere.

OKUL TAVSİYELERİ. ♀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin