32 - Mutlaka okuyun.

2.1K 44 10
                                    

Selam millet. Biliyorum yeni bölümü paylaşalı çok olmadı zaten. Ama daha önce dediğim gibi her boş anımda bir şeyler yazmaya çalışacağım.
Bölüm konusunu bir önceki bölümde söyledim: tesettür.

Bu bölümü sırf kapalılar için yazmadım. Herkesin okumasını istiyorum. İçinde ufacık bir İslam aşkı olan dahi okusun. Kapalı açık fark etmez. İslam asla kapalı açık diye ayırt etmez çünkü. Bu bölümde İslam'ın kadınlara olan bakış açısını yansıtmaya çalıştım. Umarım kolaylıkla fark eder ve doğru yola adımınızı atarsınız.

Ben bu bölümde bildiklerimle yola çıkacağım. Yanlış bir şeyler biliyor olabilirim. Biraz hassas bir konu. O yüzden düşüncenizi belirtecekseniz bile bunu saygı çerçevesinde yaparsanız sevinirim.

Ve yine hep olduğu gibi bu bölümde de kendi gözlemlerimden yararlanacağım.

Hadi başlayalım.

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki İslam sadelikten yanadır. Yaratıcı'ya kulluk da dahil bir çok şey abartıdan uzak ve kendi isteğimiz dahilinde olmalıdır. Eğer aileniz sizi bu kapanma konusunda zorluyorsa ve siz de kapanmak istemiyorsanız iki yolunuz var;

Ya onlara güzel bir dille kapanmak istemediğinizi, İslam'ın zorla kabul ettirilemeyeceğini ve eğer istiyorsanız günün birinde kendi isteğinizle kapanacağınızı söyleyin.

Ya da İslam'ı kabullenin. Baktınız olmuyor, anneniz babanız bu konuda size ısrar ediyor o zaman kabullenin. Ailenize asla kızmayın çünkü bu konuda diretiyorlarsa amaçları sizin iyiliğinizden başka bir şey değildir. Onlardan bir müddet isteyin ve bu süre içerisinde İslam'ı araştırın. Kur'an-ı Kerim'in Türkçe'sini okuyun. Kendinizi bu dine yakınlaştırmaya çalışın. O zaman her şeyin daha kolay olacağını görürsünüz.

Bu iki şıktan birinin olması gerek. Ve 2. şıkkı "Tamam kapanıyorum ama İslam'la alakam olmayacak. Ailem ısrar etti diye kapanıyorum." gibi bir şeye dönüştürmeyin sakın. Çünkü İslam'da ya tamamiyle Müslümansınızdır ya da hiç değilsinizdir.

İslam'da kadınların ve erkeklerin belirli yerlerinin örtülmesi farz kılınmıştır. Kadınlarda yüz, el ve ayak hariç her yerin kapanmasının gerekliliği gerek Kur'an'da gerekse Peygamber Efendimiz tarafından belirtilmiştir. Siz kendinize göre bu kuralları değiştiremezsiniz. "Yüz" diye bahsedilen kısım kulak ve saç bitiminin biraz ilerisinden çenenin hemen altındaki kısma kadardır. Türbanınızı boynunuzu ya da kenardan çıkan saçlarınızı gösterecek şekilde yapıyorsanız bariz bir şekilde sapkınlığa düşmüşsünüz demektir. "Sapkınlık" olarak bahsetmek istediğim şey farz olan bir işi bilmeyerek yanlış veya eksik yapmaktır yanlış anlaşılmasın. Ha eğer bunu bilerek yapıyorsanız günahtır. Farzı yerine getirmemiş olursunuz. Farzı terketmek büyük günahlardandır ve tövbe ile affedilmez. Mutlaka diğer dünyada ödemeniz gerekir. Ha Allah affeder ya da affetmez onu bilemem ama Kur'an'da açık bir şekilde affedilmeyeceğinden bahsediliyor. Haberiniz olsun.

Aynı şekilde giydiğiniz kıyafetin kolunun, elin bilek kısmından daha kısa olması ya da kolunuzu halk tabiriyle "çemremeniz", bitimi ayağınızdaki kemik çıkıntısından daha yukarı olan bir kıyafet giymeniz de aynı hükmü taşır. Yani bilerek yapılması büyük günahtır. Bilmeden yapıyorsanız derhal terk etmeniz ve tövbe etmeniz gerekmektedir.

Günümüzde bundan çok görüyorum. Artık moda bile oldu "kısa uçlu pantolon" giymek... Onu bunu geçtim sırf bone sıkıyor diye bone takmadan saçlarını gösterecek şekilde türban takanlar var. Bone takmıyorsanız dahi saçınızı göstermeden türbanınızı yapabilirsiniz. Bu saç gösterme olayı bariz bir şekilde sapkınlıktır. Bilerek kol çemreme olayı, kısa kıyafetler olayı giyme de çok uygunsuz bir davranış. Allah affetsin diyorum, ne diyeyim. Başka söz bulamıyorum.

OKUL TAVSİYELERİ. ♀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin