18

3.9K 109 17
                                    

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır bölüm paylaşamadım kusura bakmayın. (Sürekli bunu dediğimin farkındayım :D ) ve öncelikle bölümdeki yazım hatalarından dolayı özür diliyorum. Tabletten yazdığım için yanlışlıklar olabilir.
Normalde bu bölümün konusu saçlarla ilgili olacaktı. Planlar yine değişti maalesef. Bu saç konusunda ne varsa artık bir türlü yazmadım. Bölümleri sürekli takip edenler bilir uzun suredir internet sıkıntısı çekiyorum. Evde internet yok. Kısa bir süreliğine telefonun internetinden giriyorum. Uzun sureli internet lazım çünkü daha öncede dediğim gibi bu konu hakkında çok bilgim yok ve araştırma yapmam lazım.
Neyse. Bölümün konusunu boy uzatma olarak seçtim. Bence çoğumuz -bende dahil :D - bu sorundan muzdaripiz. Ama ben bir çözümünü buldum.
Herneyse.
Konuya başlayalım.
Amaaa ondan önce bir şey demem gerek. Bu bölümü paylaştıktan hemen sonra bir duyuru bölümünü paylaşacağım. Çok önemli herkesin mutlaka okumasını istiyorum.
Konumuza başlayalım.
Bizim ailede boy kısalığı var. Boyumu soylemeyecegim ama benim de boyum kısa :D
Ben bundan bir yıl önce YouTube da bir boy uzatma videosu ile karşılaştım. Bilgisayarıma indirdim ve iki hafta boyunca her gün mutlaka videoda gösterilen hareketleri yaptım. Videodaki kişi bu hareketleri düzenli yaparsaniz her hafta 1 cm uzarsiniz diyordu. Ben inanmadim başta. Çünkü senede 1 cm bile uzayamayan biriyim ben bir haftada nasıl olsun ki, diye düşündüm. Neyse dediğim gibi iki hafta uyguladım ve iki haftanın sonunda iki santim uzadim. Ne kadar mutlu olduğumu tahmin edemezsiniz. :D
Aradan baya zaman geçti ben o sırada doğru düzgün yapmadım. 6. Ayda tekrar başladım ilk bir ay anca iki santim uzadim ustelik aynı zamanda sabah akşam süt içiyordum. Ama olmadı. 8. Ayın 2. Haftası bıraktım. Yanı 10 hafta yaptim ama iki santim anca uzadim. Bir senede 4 cm uzamış oldum ama. Tabii bu size az geliyordur ama dediğim gibi bir senede bir cm bile uzayamiyordum ben.
Söyle genel değerlendirirsek: bence ilk yapmaya başladığınız andan 2. - 3. Aya kadar kesintisiz yapmak lazım. Çünkü bir sure sonra kisitlaniyor.
Ve birde boy kısalığı olan kişilerde daha yavaş ilerleyebilir. Hatta boyu hiç uzamayanda olabilir. %100 uzatiyor diyemem. Dedim ya 10 hafta yaptim 2 cm uzadim. Bu isler boyle. Sabır gerektiriyor.
Ve aynı zamanda iyi beslenmekte lazım. Bir bardak su günlük kalsiyum ihtiyacımızın %40ını karşılar. Dolayısıyla günde iki defa sut icmek lazım.
Unutmadan söyleyeyim videonun adını; 7 haftada 7 cm uzatın gibi bir şeydi. Görüntü biraz bozuk İngiliz bir adam anlatıyor. Hareketler çok basit. Aşağı yukarı 5dk sürüyor. İyi yanı da bu. Öğrenciyiz sonuçta :D
Neyse işte. Olay böyle. Tekrardan hatırlatıyorum: duyuruyu mutlaka okuyun.
Bölümün kısaliginin kusuruna bakmayın lutfen. Acele oldu biraz.
Düşüncelerinizi okumak için sabirsizlaniyorum. Diğer bölümde gorusmek üzere :D

OKUL TAVSİYELERİ. ♀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin