FIFTH

342 46 2
                                    

A bő élelem választék, valahogy nem esett fogunkra. Hogy őszinte legyek nem tudtam elképzelni, hogy Garmadon és fiai képesek ilyen ételt megemészteni és hogy nem fordul fel gyomruk tőlük. Mert volt itt minden. Tüdő, szemgolyó, nyelv, disznó fej és ezek által összeállított elemózsiák. Az egyetlen dolog, amit igazán képes voltam elfogadni az a felajánlott tiramisu sütemény. Megköszöntem, amit a fekete hajú csajszi csak egy morgással jutalmazott, így elhúzva számat ültünk le a fiúk melletti asztalhoz öten. Nya még párszor megbögdöste ebédjét, hogy tényleg nem e tud mászni vagy esetleg beszélni, majd mikor megbizonyosodott róla, hogy ártatlan levágott egy szeletet és jóízűen szájába vette.

-Nem is olyan rossz! -nyelte le, majd egy újabb adagért nyúlt.

-Viszont ha itt ilyen kajákat fognak felajánlani nem lesz mit ennünk, ezáltal csökken az energia szintünk és az egyetlen kaja, amit megemésztünk az is hízlal! -elmélkedtem és bevettem egy szeletet.

-Ebben egyet kell értenem Seliellel! Lehet, hogy a süti finom, de egy idő után feltűnne, hogy gyengül a testi készségünk! -biccentette Pixal okosan.

-És az a kiesésünket kockáztatná! -értette meg Skylor is.

-Szép eszme futtatás édeseim! -állt meg asztalunk mellett egy vörös hajú lány magasra emelve állát. -Lehet, hogy dögösebb szettet állítottatok össze, de éneklésben úgyse tudtok leverni! -hintette hátra haját kecses mozdulatokkal.

-Te meg ki a franc vagy? -bukott ki belőlem kicsit illetlenül, de már akkora mindegy volt.

Felvonta szemöldökét az illetlen kérdésre, s enyhén megsértődve támaszkodott meg.

-Ne vicceljetek, hogy nem hallottatok a világ legszebb hangjáról, amit az én hangszálaim duruzsolnak! -kacarászta erőltetetten, amire a nindzsák is kíváncsibban fordultak felénk.

-Bocs, de tényleg nem tudjuk ki vagy! -tárta szét karját értetlenül Nya.

-A nevem Karolina Sunburg és az éneklés elemi mestere vagyok, úgyhogy ajánlom, hogy a bemutatkozáson ne tompítsátok el a hamiskás vinnyogásaitokkal az enyémet! -fordult meg.

-Már megbocsássz Karolina, de milyen bemutatkozásról beszélsz? -szólt utána robot barátnőnk.

-Nem hallottátok? -vett egy 180 fokos fordulatot.

-Mit kellett volna? -kérdezett rá Sky.

-Adj helyet! -tolta arrébb Pixalt és Nyat, akik pedig fogcsikorgatva húzódtak össze. -Amíg ti benem tompantatok Viola, arról csacsogott, hogy a lányoknak egy énekléssel és egy táncos műsorral bemutatkozási ceremóniát kell tartaniuk! Aztán megjöttetek ti, dögös macák és mindenki rátok szegezte figyelmét! -forgatta meg pirosban úszó íriszeit.

-Most csak viccelsz ugye? -horkantottam ingerülten.

-Úgy tűnik mintha röhögnék? Mert akkor ajánlok figyelmedbe egy szemészetet és egy hallászatot!

-Meglehet nyugodni! Kösz. -vágtam hozzá flegmán.

-Igazából nem is sajnálom, ezt az éneklősdit, mert ha valamelyikőtök is elbuki azt kiesés kíséri, úgyhogy sok sikertelenséget! -vigyorodott el nagyképűen, majd felállt és elviharzott.

Hátra dőlve székemben folyamatosan kattogtak az agyamban a fogaskerekek. Még arra se adtam választ, amikor megkérdezték, hogy mi a véleményem Karolináról, mert most figyelmemet teljesen más kötötötte le. Egyszerűen nem értem. Itt vagyunk egy csapat elemi mester, akik arra várnak, hogy az erejüket összecsapva hajthassanak a tét felé, ami a Garmadonnal való küzdelmet jelképezi. De eddig, csak egy ruha összeállítást, s majd egy bemutatkozó éneklős táncot kell előadnunk. Túl gyanús volt az egész. És félek, hogy ennek nagyon nem lesz jó vége, mert ha ez így folytatódik az elemi mesterek lázadást fognak indítani, ami egy háború kirobbantását okozná. És lehet, hogy rendelkezünk elemi erővel, de ennyi motoros mellett, sokan hullanánk el. Az pedig nagy veszteség lenne, úgyhogy minél előbb rákell jönni, hogy mit is tartogat Garmadon kezei között. Mert jót nem azt is biztosra vehetjük.

Seliel ❴Ninjago❵Where stories live. Discover now